Lagbanner
Vlasic kritar på för West Ham

Vlasic kritar på för West Ham

West Hams tredje nyförvärv är klar om man bortser från ett gäng ungdomar som man skrivit kontrakt med.

Kroatiske landslagsmannen Nikola Vlasic har skrivit på ett 5 års kontrakt med West Ham. Köpesumman som CSKA Moskva får är som vanligt hemlig men de rykten som har varit säger att det rör sig om €30 miljoner + ytterligare € 8 miljoner i diverse tillägg.

Vlasic är 23 år och kan spela på flera platser i den offensiva delen. Han är främst en offensiv mittfältare. Han började spela i sin hemmaklubb Hajduk Split. 2017 köpte Everton honom. Där blev det 19 matcher innan CSKA Moskva köpte honom 2019 efter att han först varit på lån där från Everton. I Moskva har han spelat 108 matcher och var inblandad i 54 mål för dem. Så en målfarlig och passningsskicklig spelare är Vlasic. Han blev vald som årets spelare i Ryssland 2020. Vlasic känns som en mycket spännande spelare.

Sedan landslagsdebuten 2017 för Kroatien har det blivit 26 landskamper bl a i EM nu i sommar. West Hams manager David Moyes säger att han är mycket nöjd över att Vlasic skrivit på för West Ham. Moyes fortsätter säga att han studerat Vlasic under de senaste säsongerna och sett hans utveckling. Moyes är mycket imponerad av hur gärna Vlasic ville skriva på för West Ham. Han visar en hunger och ambition något som passar oss mycket bra.

Vlasic är även ett bekant namn i andra sammanhang. Han har en minst sagt känd och framgångsrik syster. Blanka Vlasic som var i världstoppen länge i höjdhopp.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/articles/2021/august/31-august/west-ham-united-sign-croatia-international-attacker-nikola 
https://www.whufc.com/news/articles/2021/august/31-august/eight-things-you-need-know-about-west-ham-uniteds-new-signing

Varmt välkommen och stort lycka till i West Ham Nikola Vlasic.

 

Arne Söderlund2021-08-31 10:26:00
Author

Fler artiklar om West Ham