Vicarage Road, 2021-12-28 16:00

Watford - West Ham
1 - 4

Watford - West Ham 1-4

West Ham vann med 1-4 mot Watford på Vicarage Road. Matchens stora stjärna var Jarred Bowen som fixade straff och spelade fram till två av målen.

Inför matchen var Moyes tvungen att göra en ändring i startelvan som han absolut inte ville göra. Ställa upp med ett centralt innermittfält som inte består av Rice och Soucek. I senaste matchen drog Rice på sig sitt femte gula kort och var därmed avstängd. Istället fick Noble kliva in från start med bindeln på armen. Antonio fick efter inhoppet senast starta längst fram och Johnson startade istället för Masuaku. Moyes formerade följande startelva:

Fabianski
Coufal, Dawson, Diop, Johnson
Noble, Soucek
Bowen, Lanzini, Benrahma
Antonio.

Första halvlek började minst sagt dåligt, redan efter fyra minuter kunde Dennis kliva in från högerkanten, finta ner Dawson och placera upp bollen ottagbart i Fabianskis vänstra kryss. Trots den dåliga starten drabbades inte Hammers av någon panik utan målet blev snarare en väckarklocka.För strax efter 1-0-målet tog West Ham tag i taktpinnen och bara minuter senare hade Benrama ett skott i ribban. I 27:e minuten hittade Bowen fram till Soucek som på ett tillslag sköt in kvitteringen. Två minuter senare var det dags för mål igen, Benrahma placerade in bollen från en fin passning snett inåt bakåt från Antonio.

Andra halvlek började med att Bowen gjorde mål efter bara tre minuter via en fin framspelning av Soucek, trodde vi. Efteråt gick VAR in och påpekade för domaren Darren England att det borde varit frispark i en tidigare situation när Soucek erövrade bollen av Dennis. Jag förstår ärligt talat inte hur målet kan dömas bort för den föreselsen då det är tydligt att Dennis förstärker och slänger sig vid en väldigt mild beröring av Soucek. Det går i alla fall att konstatera att VAR-besluten senaste tiden inte har gått West Hams väg. Efter det bortömda målet var det dålig kvalitet på fotbollen som spelades av båda lagen, mycket frisparkar och individuella misstag. Bowen lyckades ta tillvara på ett av de individuella misstagen när Watfords back bröstade ned bollen alldeles för kort till målvakten som kom fel ut och fällde Bowen klart. Straff, Noble och 1-3. Efter målet var det fortsatt väldigt dålig rytm i spelet, mycket frisparkar och det är nästan komiskt att se hur Sierralta i Watford tacklade och klängde på Antonio konstant. Just Sierrata borde fokuserat mer på försvarsspelet när Bowen på tillägstid enkelt dribblade förbi Sierrata och spelade fram Vlasic till att placera in bollen i öppet mål. Vlasic första Premier League-mål i West Ham.

Väldigt skönt med en seger efter en liten sämre period senaste tiden. Dock var det nog Watford som var väldigt dåliga snarare än West Ham som var väldigt bra. Deras försvarsspelet i flera av situationerna var riktigt dålig nivå på och vi fick stå helt omarkerade i straffområdet. Jag var på förhand orolig hur vi skulle klara oss utan Rice men väldigt härligt att se Noble komma in och göra en sådan solid insats. Soucek gjorde också en av sina bästa matcher för säsongen och det kändes som att han steppade upp rejält idag när hans kompanion inte fanns vid hans sida. Bäst på plan var Bowen som låg bakom tre av målen och det kändes farligt varje gång han driver med bollen.