2020-07-26 17:00

West Ham - Aston Villa
1 - 1

West Ham - Aston Villa 1-1

Aston VIlla lyckades göra jobbet med 1-1 resultat efter ett mål och självmål av Grealish. Med den poängen säkrade Aston VIlla kontraktet till nästa säsong.

I säsongens sista omgång spelade West Ham med det nya matchstället som ska användas säsongen 20/21. Moyes tvingades göra en förändring sedan senaste matchen mot Manchester United. Cresswell fick lämna återbud och Fredericks ersatte honom. Alltså ställde West ham upp med följande startelva.

Fabianski
Fredericks, Diop, Ogbonna, Johnson
Rice, Soucek
Bowen, Noble, Fornals
Antonio

Första halvlek kontrolleras utav West Ham som höll i bollen och spelade runt bollen på offensiv planhalva mestadels utav halvleken, men utan att det skapades så många målchanser. Villa såg väldigt tagna av stundens allvar och spelade med väldigt låg risk och fokus på försvarsspelet. West Hams farligaste målchans kom efter cirka tio minuter när Diop slog en långboll över Villas backlinje som friställde Antonio. Men trots hans toppform avslutade han utanför högra stolpen förbi en utrusande Reina. Villas ända läge i matchen kom i slutet av halvleken när ett inlägg gick igenom West Ham-försvaret till Grealish som avslutade mitt på Fabianski.

Till andra halvlek gjorde Moyes två byten. Yarmolenko ersatte Bowen och Haller ersatte Antonio. Andra halvlek inleddes i högre tempo men målchanserna uteblev dock med sin frånvaro första 30 minuter. Moyes gjorde flera byten och känslan är att det var sista gången vi såg endel av de inbytta spelarna West Ham-tröjan (Lanzini och Anderson). I 84:e minuten fick Grealish en boll vänsterkanten och vinklade bollen till sin vänsterfot och sköt bollen igenom Fabianski som borde ha tagit skottet. Glädjen visade sig vara kortvarig och bara minuten efteråt var det dags för Yarmolenko att kliva in från sin högerkant och avlossa ett skott som via Grealish fick bollen att ta en båge över Reina in i målet och 1-1. Sista minuterna spelade Aston Villa av vid West Hams hörnflagga och när Michael Oliver blåste av matchen höll sig Aston VIlla därmed kvar i Premier League.

West Ham stod för en helt ok insats och var det bättre laget men det märktes att de inte hade något att spela för. Vi har spelat betydligt bättre senaste matcherna och känslan till nästa säsong kommer att blir bättre än den som precis tagit slut. Det kommer troligen ske en del förändringar i truppen. Viktigaste händelsen under de kommande transferfönstret är ifall vi lyckas behålla Rice som utan tvekan varit West Hams bästa spelare denna säsongen.