Lagbanner
London Stadium, 2022-10-24 21:00

West Ham - Bournemouth
2 - 0

West Ham-Bournemouth 2-0: Planenlig och stabil seger

West Ham-Bournemouth 2-0: Planenlig och stabil seger

Under måndagskvällen tog West Ham en planenlig och mycket viktig trepoängare mot nykomlingen Bournemouth. I och med vinsten tog The Hammers sig för första gången den här säsongen upp på övre halvan av tabellen.

Inför matchen var det prat om att Lucas Paqueta, Craig Dawson och Maxwel Cornet alla skulle ha en rimlig chans att ta sig in i matchtruppen. Men så blev inte fallet. Ingen av de tre fanns med och istället ställde West Ham upp med min efterfrågade 4-3-3:a med Downes, Rice och Soucek på ett tremannamittfält med Benrahma, Scamacca och Bowen framför sig.

I matchinledningen såg det ganska svajigt ut. Matchen svängde fram och tillbaka och det såg ut som att Bournemouth kanske skulle bli en tuffare nöt att knäcka än förväntat. Den matchbilden höll i sig i någon dryg kvart innan West Ham mer och mer började styra och ställa och etablera sig på offensiv planhalva. Den dittills bästa möjligheten i matchen kom också som följd på det ökade trycket som hemmalaget satte. I den 18:e matchminuten fick Flynn Downes och Aaron Cresswell varsina chanser inifrån straffområdet men en svettig dubbelräddning från Neto höll likaläget levande för stunden.

Matchen fortgick och hemmalaget såg betydligt vassare ut än i inledningen. Det kändes att ett ledningsmål för The Hammers hängde i luften. Och det skulle också komma. I den 45:e matchminuten, strax innan halvtid fick West Ham en hörna där bollen flängde lite fram och tillbaka mellan försök till undanrensningar och forceringsförsök. Bollen landar till slut hos Tomas Soucek som hittar in till Kurt Zouma som får den sista lilla touchen på bollen innan det rasslar i nätet. 1-0 precis innan halvtidsvila och ett mycket psykologiskt viktigt mål för hemmalaget.

Den andra halvleken är en mycket sömnig sådan. West Ham håller kvar bollen på offensiv planhalva men kommer inte till några direkta farliga chanser. Inte heller Bournemouth står till en början för något utökat försök till offensiv. Det dröjer egentligen hela vägen till sista kvarten innan läget börjar bli lite svettigt och The Cherries tar över bollinnehavet mer och mer. Men riktigt nära kommer man aldrig och istället är det West Ham som kan sätta spiken i kistan efter att ha blivit tilldelade en straff när Jordan Zemura stoppar bollen med handen. Said Benrahma gör inga misstag från elva meter och förvaltar straffen. 2-0 är ett faktum och det är också det som blir slutresultatet. West Ham tar en mycket stabil och viktig seger och klättrar i och med det från en 17:e plats i tabellen till en tionde.

Allt som allt tycker jag att det är en bra insats. Downes visar återigen att han hör hemma i startelvan, Benrahma tillför väldigt mycket när Bowen har en svagare match och Cresswell har hört kritiken och har lyft sig flera nivåer den senaste tiden. Närmst väntar Manchester United på Old Trafford i helgen, och det kan bli en riktigt tuff match. Därför var det viktigt att vi istället för att gå in till den matchen med kriskänslor, kan släppa ner axlarna lite och försöka rida på vågen. COYI!
 

Kasper Ljungström2022-10-25 17:31:20
Author

Fler artiklar om West Ham