West Ham- Burnley

West Ham tog emot ett defensivt stark Burnley under onsdagskvällen. Deras starka defensiv och en brist av skärpa i West Hams avslut så kunde Burnley plocka med sig alla 3 poäng!

West Ham kom till matchen med nästa samma startelva som senast den enda skillnaden var att Yarmolenko tog Lanzinis plats och att Haller var tillbaka i laget, men han skulle börja på bänken.

West Ham ställde då upp såhär:

Fabianski
Fredericks-Diop -Ogbonna- Cresswell
Soucek- Rice
Fornals-Yarmolenko-Bowen
Antonio

Matchen började i ett högt tempo och båda lagen ville anfalla. Burnleys första chans komm efter åtta minuters spel. En bra passning in till den centrala delen av straffområdet men skottet gick över någon meter. West Hams första läge skulle vara desto vassare. Fredericks kunde hitta Soucek i straffområdet med ett bra inlägg. Soucek träffade bollen perfekt på volley men placeringen var sämre, Pope i Burnley målet behövde inte ens reagera eftersom att skottet tog mitt på honom.

Antonio hade under matchens gång några farliga instick, och han försökte också med ett par "överraskande" skott men antingen var Pope med eller så var bollen lite får långt utanför målet.

Matchen mål kom i den 38:e minuten. Rodriguez fick ett inlägg till sig som han tjusigt kunder skarva via ribba och mållinje in. Cresswells agerande går absolut att diskutera eftersom att han försöker ta bollen med foten ca 2m upp i luften.

Likt matchen mot Newcastle så skulle det dyka upp en möjlighet nästan direkt efter ett ledningsmål. Ogbonna slår en långboll upp i banan, efter en massa nickar och kampsituationer finner sig bollen till en fri Antonio som stångar sig förbi Burnleys försvarare, skottet tog tyvärr i fel sida av stolpen och 0-1 stod fortfarande på tavlan.

Innan vilan skulle även Yarmolenko få en chans. Ukrainaren som har varit riktigt bra sedan återstarten och förtjänt en startplats överraskade Pope med ett lågt skott nere vid ena stolproten men den långväxta Burnley målvakten nådde den med fingerspetsarna.

Andra halvlek.

Haller blev inbytt i den 62:e minuten och innan dess hade det inte hänt så mycket under halvlekens gång. Men oj vilket inhopp det kunde ha blivit. Bara efter några sekunders spel och en bolltouch så var Haller helt fri i straffområdet med Pope. Om det var Popes bläckfiskmanéer eller Hallers förvåning och matchform som spelade in det vet jag inte. Men skottet det kunde Pope rädda med sin högra fot och en besviken Haller tog sig över ansiktet.

Burnley försökte punktera matchen samtidigt som West Ham försökte kvittera. Det skulle dock bli Burnley som blev närmst. Chris Wood i Burnley hade en boll inne men det VAR-granskades och 0-1 var fortfarande resultatet. Det närmsta West Ham kom en kvittering efter Hallers inhopp var nästan ingenting. De inlägg som Pope inte kunde boxa eller fånga in det städade Burnley försvaret undan. Moyes berömde de efter matchen till BBC samtidigt som han beskrev sin besvikelse över sitt egna anfallsspel och vilken oskärpa det fanns i avsluten.

Nästa match för West Ham är på lördag borta mot Norwich!