Lagbanner
West Ham- Burnley

West Ham- Burnley

Efter femton dagars paus ifrån Premier Leauge för att istället spela FA-cupen är det äntligen dags igen för West Ham. Burnley står för motståndet under lördagen på London Stadium.

West Ham gick tidigare i veckan vidare i FA-cupen när man bortaslog Stockport med 1-0 i ett hemskt skyfall. West Ham fortsätter den fina defensiva formen och höll sin tredje raka nolla, detta trots att Fabianski enbart har spelat en av matcherna. Kul för laget och framförallt för Randolph som har vaktat målet i Fabianskis frånvaro.

Moyes sa tidigare på presskonferensen att de får ta ett senare beslut om Fabianski ska spela eller inte, det hektiska spelschemat samt skaderisken ska vara anledningarna. Fabianski som utgick under uppvärmningen mot Everton ska ha känt av en gammal skada och ville inte riskera en hel säsong på grund av detta. Han ska dock vara skadefri i dagsläget. Jag skulle faktiskt tro att Fabianski avstår denna matchen och istället är tillbaka på tisdag när vi möter WBA

I övrigt ska laget vara det samma som sist mot Everton utan Haller såklart. 
Balbuena har sitter i karantän efter att ha umgåtts med en person som senare testade positivt för covid-19. Han missar därför matchen. Men vad gör det när man har Craig Dawson?

Ryan Fredericks samt Diop ska dock vara redo för spel.

West Ham United XI

Randolph
Coufal- Dawson- Ogbonna- Cresswell
Rice-Soucek
Bowen- Benrahma- Fornals
Antonio

Motståndet Burnley som har fått en ny ägare vid årskiftet finner vi på en 16:e placering på 16p. De spelade sist mot Manchester United där det blev förlust med 1-0. 

Burnley som standard spelar med en solid 4-4-2  söker mycket bollar till sina tankar högt upp i banan, främst på Chris Wood. Burnley ligger i toppen på när man kollar statistisk på lag som slår långbollar. Burnley är ett starkt defensivt lag, James Tarkowski och lagkaptenen Ben Mee bildar ett stabilt mittförsvar som är hårda att möta. Bakom står en av Englands främsta målvakter Nick Pope.

Förutom tre poäng hoppas jag även på att den defensiva styrkan som vi har visat under säsongen håller i sig samt hade det varit kul om Odubeko fått göra debut i Premier Leauge. Men det får kanske vänta..


Come On You Irons

Eric2021-01-15 19:54:52
Author

Fler artiklar om West Ham