West Ham- Burnley

Ett frustrerande resultat på London Stadium när matchen slutade 1-1.

West Ham förde matchen sett till bollinnehav och skapade chanser. Burnley o andra sidan behövde enbart ett skott på mål för att ta ledningen i den första halvleken och därmed få med sig ytterligare ett oavgjort resultat denna säsongen. Sett till matchbilden i stort var det otroligt frustrerande som West Ham supporter att höra domaren blåsa av med slutresultat 1-1. Burnley var absolut inte dåliga och de hade bud på fler mål, speciellt med tanke på att de också brände en straff.

West Ham United XI:

Johnson- Dawson-Diop- Cresswell
Soucek-Rice
Bowen- Lanzini-Vlasic
Antonio

Efter ett något trevande start på matchen tog West Ham över matchen.
Den första riktigt vassa målchansen kom efter 12 spelade minuter när West Ham provade sig på en variant på hörna. Lanzini slog en låg och hård hörna till Rice som mötte bollen och passade direkt upp till Bowen som var placerad strax innanför straffområdet. Det första skottet tog på en täckande Burnley spelare och returen kunde Pope i Burnley målet elegant rädda med fingerspetsarna.

Nästa stora chans för West Ham stod Cresswell för när han på ett inlägg av Johnson fick en kanonträff på volley. Denna gången räddades bollen på mållinjen av Burnley försvarare.

Matchen fick efter detta ett uppehåll på nästan 10 minuter när Burnleys spelare Westwood oturligt nog skadade benet efter en kollision med Vlasic i West Ham. Spelarna på planen och framför allt Vlasic var extremt påverkade av skadan och hela situationen. Burnley meddelade efter matchen att Westwood blev skickad direkt till sjukhus där man konstaterade att foten/ankeln hade en fraktur och att den även hade flyttat sig ur sitt rätta läge.

Strax efter att spelat hade påbörjats igen fick Burnley en hörna. Rodriguez i Burnley kom högst och prickade ribban med sin nick, returen letade sig ut och Weghorst kom högre en både Bowen och Soucek och kunde få in ledningsmålet åt gästerna.

Första halvlekens avslutades med en rad målchanser. West Ham fick fram ett fint läge när Johnson fann  Bowen högt upp i banan, han kom förbi den första försvaren och hittade Antonio i straffområdet. Antonio som antagligen inte hade koll på spelet runt omkring gick för skott som kunde styras utanför. Hade han höjt blicken hade han sett att Declan Rice stod placerad strax bakom helt omarkerad. West Ham tilldelades hörna efter denna situationen. Burnley kunde enkelt bli av med det initiala hotet och skickade upp bollen till mittcirkeln. En felträff eller missräkning av Johnson resulterade i ett friläge för Burnley. Fabianski hade inget annat val än att fälla den anfallande Cornet i Burnley och det hela slutade i straffspark och gult kort.

Strax innan straffsparken skulle slåss kunde man se att den fällda Cornet och Rodriguez diskutera om vem som faktiskt skulle ta den. Rodriguez gav med sig och Cornet fick slå straffen. Med facit i hand skulle han inte ha gjort det då Cornet missade hela målet. Domaren blåste därefter av den första halvleken.

Från starten av den andra halvleken skapade West Ham målchanser men det var aldrig riktigt nära att resultera i något mål.

I den 74:e matchminuten blev Antonio fälld utanför straffområdet. Frispark tilldelad West Ham. Lanzini slog en mycket bra frispark till Soucek som tillslut kunde få in kvitteringen i ett rörigt straffområde.

West Ham var givetvis inte nöjda med ett oavgjort resultat och höjde tempot efter kvitteringen. Snabba omställningar och mycket fart på passningarna ställde Burnley flertalet gånger. Antonio hade ett bra skott som Pope styrde ut till hörna. Hörnan slog snabbt och kort till Rice som vägrade tillbaka bollen. Nytt inlägg till Diop som nickar mot stolproten men Pope hann dit och kunde rädda.
I matchen 90:e minut får Antonio återigen ett bra läge när Bowen spelar honom fri, Pope kommer ut bra täcker av målet även denna gången.

West Ham får inga bättre lägen i matchen, Burnley och Nick Pope kan andas ut efter att ha säkrat ett oavgjort resultat på bortaplan. Slutresultatet skrivs till 1-1
Lika nöjda som Burnley är med oavgjort resultat lika missnöjda är West Ham över det. Man vet om att man är bättre än motståndarna, man vet att man har flera chanser att reducera men bollen går bara inte in.

Nästa match är på söndag borta mot Chelsea så laget får en veckas ledighet från match vilket har blivit en lyx. Förhoppningsvis kan den matchen bärga poäng och ett gott självförtroende inför stundade Europa Leauge semifinal nästa torsdag borta mot Frankfurt.