London Stadium, 2021-08-28 16:00

West Ham - Crystal Palace
2 - 2

West Ham-Crystal Palace 2-2

Antonio lyckades förlänga sin målsvit i ett fartfyllt derby som slutade oavgjort.

Som förväntat ställde vi upp med samma lag på banan som i de första två ligamatcherna. Matchen rivstartade och det kändes som det uppstod situationer hela tiden. 10–15 minuter in märkte man hur West Ham började ta över och det hängde ett ledningsmål i luften. Det dröjde till minut 39 innan detta kom och det var genom Fornals som kunde slå in bollen i en nästan tom bur. Förarbetet stod han och Antonio för, när de väggar sig genom hela försvaret inklusive målvakt. Ett riktigt fint mål och ett av de finaste vi gjort sedan Hallers bicycleta mot samma lag förra året.

I början på andra tycker jag vi fortsätter som i första tills Dawson slår en tveksam hemåtpass som Crystal Palace utnyttjar för att sedan göra mål i situationen efter. Chelsealånet Conor Gallagher är det som slår in kvitteringen i en ganska tilltrasslad situation, detta i minut 58.

West Ham tar sedan ledningen på nytt i 68:e när en djupledsboll slås mot Antonio, denna får han med sig på ett unikt sätt och kan sedan mosa in bollen förbi keepern. Ett mål som inte kan bli så mycket mer typiskt Antonio. En djupledare, närkamp och ett hårt bestämt avslut. Tyvärr dröjde det endast två minuter innan Crystal Palace hade kvitterat på nytt genom Gallagher. Ett ganska snyggt nummer när han vänder bort Dawson i straffområdet innan han slår in den relativt ostört. Matchen avslutades sedan med några kontringslägen men det farligaste läget uppstod faktiskt för Palace när backen Guehi nickade över från några meters avstånd. Matchen slutar 2–2.

Tyvärr blottades Dawsons inte så snabba fötter idag, vilket kostade oss i alla fall ett baklängesmål. Sedan han kom till klubben under förra säsongen är jag imponerad över hur han presterat men i vissa matcher, i synnerhet denna visar det sig att han är lite av en akilleshäl. Moyes har att fundera på närmsta veckorna hur han ska formera mittbacksparet i nästa match. Det skulle inte förvåna mig om nyförvärvet Zouma tar plats bredvid Ogbonna. Dawson kommer fortsätta få sina chanser då vi har fler matcher än någonsin denna säsong.

Även om vi släppte in två mål tycker jag Ogbonna, Cresswell och Coufal gjorde bra insatser. Coufal verkar gilla att gå match mot dribblers på sin kant och hans insats påminde lite om när han skavde på Grealish i Aston Villa förra säsongen. Rice och Soucek presterade också bra i vanlig ordning, tycker Rice var lite bättre av dem två med sina bollvinster och hur han tog bollen fram i banan.

Offensivt ser vi fortsatt fina tendenser från spelare som visar bra form. Vi gör två mål och hade definitivt bud på mer om det hade funnits bättre skärpa vid sista passningen. Det är små marginaler vid vissa situationer som gör att vi inte skapar de riktigt öppna målchanserna. Palace gjorde det svårt för oss också i vissa situationer och det är ett lag man inte ska underskatta. Med den första halvleken vi gör borde vi ha vunnit matchen men med ett oavgjort resultat är ingen skada skedd. Vi kanske behåller ledningen i tabellen över uppehållet? Det spelet vi visar upp just nu gör mig stolt över laget och detta kanske är den bästa känslan man har haft inför ett landslagsuppehåll. Förhoppningsvis kan vi göra en rusch nu på transfermarknaden och spetsa truppen något.

Nästa match spelas borta mot Southampton lördag 11/9 16:00. Sen bär det av till Kroatien i EL!