London Stadium, 2021-10-21 21:00

West Ham - RC Genk
3 - 0

West Ham-Genk 3-0

Ett ledningsmål under ett viktigt skede av matchen bäddade för fortsatt segersvit

Första halvleken började något trevande med ganska statiskt anfallsspel från vår sida. Inledningsvis stod vi högt upp med försvarslinjen vilket skapade ett par kontringslägen för Genk. De hade till och med en boll i nät under första tio minuterna som lyckligtvis vinkades av, efter en knapp offside. Även om Genk hotade framåt genom sina offensiva spelare Ito, Bongonda och Onuachu gillade jag att vi fortsatte våga offensivt. Det syntes dock att kemin mellan Yarmolenko, Lanzini, Vlasic och Bowen inte fanns där. Vlasic fick inte till något i offensiv riktning, Lanzini hamnade stundtals för djupt när han hämtade boll och Yarmolenko fick utmana för mycket på egen hand. Det dröjde till minut 45 innan vi skapade ett riktigt farligt läge, efter ett bra inspel från Cresswell som styrs via försvararen rakt på målvakten. Cresswell slår även inlägget minuten efter som leder till en hörna som han tar själv och prickar Dawsons panna med. Det är inte den renaste nicken men den är välplacerad och backen når den inte samtidigt som han står i vägen för målvakten. Ett förlösande mål precis innan paus och samtidigt knäckande för Genk som egentligen förtjänade mer från den första halvleken. 1–0 var något missvisande och det är tack vare Cresswells inlägg sista minuterna som vi leder matchen i paus.

Även andra halvlek började något segt och man såg att vi började spela mer återhållsamt, förståeligt med tanke på ledningen och hur Genk anföll första 45. Men i minut 57 fick Cresswell servera på nytt när vi fick frispark på offensiv planhalva. Denna gång var det Diop som hittade rätt med skallen och kunde styra bollen ribba in till 2–0. En minut senare kom även 3–0 genom Bowen som rann igenom och kunde avsluta via målvakten upp i taket. Med Genk rejält tilltryckta kunde vi börja spela avslappnat och ha roligt på plan. Rice och Cresswell kunde även bytas ut, strax efter 3–0 när segern var säkrad. I slutet av matchen fick också egna produkten Daniel Chesters göra debut, det blir spännande att följa hans utveckling.

Det är svårt att kritisera laget när vi tar en komfortabel vinst med 3–0. Vi får inte offensiven att sprudla med dagens uppställning men vi tar tre nya poäng tack vare våra fasta situationer, vilket är en jättestyrka. Vi har fyra mittbackar som är grymt bra på huvudet plus Soucek och Rice som alltid kan hota. Idag tycker jag även att Cresswell gör sin bästa insats för säsongen. Hans inlägg var grymt bra och han var pigg i det övriga spelet. Förhoppningsvis kan han fortsätta på samma sätt i ligaspelet.

Tre bästa spelarna ikväll:
1. Cresswell
2. Bowen
3. Rice

Vi toppar tabellen med nio poäng och 7–0 i målskillnad. Dessutom förlorade Dinamo Zagreb så resterande lag står på tre poäng. Riktigt kul med Europa League så här långt!