Lagbanner
West Ham-Hull 5-1
Ajibola Alese gjorde debut för West Ham.

West Ham-Hull 5-1

Det var en kväll med en hel del olika ingredienser i mötet mot Hull.

West Ham är vidare till fjärde omgången av Carabao Cup efter en stabil seger mot Hull med hela 5-1. Kvällen började dock eländigt eftersom vår manager David Moyes och spelarna Issa Diop och Josh Cullen alla diagnostiserats med Covid-19. De ska dock inte ha några direkta sjukdomssymtom så förhoppningsvis blir de friska inom en snar framtid.

Det blev dock tvunget att stuva om en del i startuppställningen eftesom både Diop och Cullen skulle ha spelat från start. Som väntat vaktade Darren Randolph målet. Han hade inte alltför mycket att göra i matchen. Han blev dock tvungen att släppa en boll förbi sig.

Harrison Ashby som gjorde debut i förra omgången mot Charlton fick ta hand om högerbacksplatsen i och med att Ben Johnson som skulle ha spelat där fick flytta över till vänster sida som ytterback. Där skulle den för kvällen debuterande Ajibola Alese ha spelat men han fick flytta in som mittback tillsammans med Fabian Balbuena som även den här omgången var kapten. Både Ashby och Alese fick goda betyg efter matchen. Väldigt kul med några unga spelare som gör bra i från sig. Förhoppningsvis får de fler möjligheter framöver.

På mittfältet spelade faktiskt Jack Wilshere hela matchen, han skulle egentligen börjat på bänken men startade i stället för Cullen. Det har ju ryktats om både att West Ham skulle köpa ut Wilshere från sitt återstående år på hans kontrakt till att han skulle till Turkiet eller USA och spela där. Vi får se hur det blir med Wilshere.

Robert Snodgrass och Manuel Lanzini spelade ocks på mitten. Topptrion bestod igen av Felipe Anderson, Andriy Yarmolenko och Sebastien Haller. Återigen kunde man se stor spelglädje bland våra anfallare. Både Haller och Yarmolenko stod för två mål var och Snodgrass för ett mål. Om jag får önska så skulle jag vilja att Anderson och Lanzini öppnar sina målkonton också. För vi lär behöva dessa herrrar på gott spelhumör om vi ska klara oss kvar i Premier League.

Ytterligare en debutant fick se i inhoppande Emmanuel Longelo som hoppade in för Ashby som utgick skadad i ett finger. Ska enligt uppgift inte vara några större problem för Ashby.

Här finns ett kortare sammandrag från matchen: https://www.whufc.com/news/articles/2020/september/23-september/highlights-west-ham-united-5-1-hull-city 

Måste få nämna en intervju som Talksport gjorde i morse med vår delägare David Sullivan avslutningsvis. Han sa bl a att det inte är säkert att det blir några nyförvärv innan transferfönstret stänger. Han försvarade försäljningen av Grady Diangana. Han la i princip över allt ansvar på David Moyes som inte vill ha en del spelare som Sullivan föreslget utan att Moyes endast vill ha spelare som förstärker laget. Så indirekt är Det Moyes fel att vi inte köpt några spelare än om man tolkar Sullivan rätt. Med andra ord "Glappkäften Sullivan" är tillbaka igen. Här finns intervjun: https://www.kumb.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=178719 

Våra motståndare i 4:e omgången utses i kväll där vi möter segraren i mötet Fleetwood-Everton på bortaplan. Kan vi hoppas på en tv sänd match där please?

Arne Söderlund2020-09-23 19:29:47
Author

Fler artiklar om West Ham