West Ham - Liverpool
3 - 2

West Ham-Liverpool 3-2

Ytterligare tre poäng inkasserade och vi avancerar till tredjeplats i tabellen.

Som väntat ställde Moyes upp med samma startelva som i segern mot Aston Villa förra helgen. Liverpool tvingades ändra sin startelva från matchen mot Brighton på grund av skador på Jones, Keita och Firmino. I övrigt tog Matip plats bredvid Van Dijk istället för Konaté.

Redan efter ett par minuter fick Antonio bollen längs vänstersidan och sökte spelare med ett inlägg, som istället gick ut till hörna via en försvarare. Fornals tog denna hörna och som oväntat seglade hela vägen in i mål. Till en början såg det ut som Fornals mål men efter repriser kan man se att Alisson är på den och målet skrivs till ett självmål. Bollen hittar nätet mycket tack vare Ogbonna och Antonio som gör det svårt för Alisson att gå upp i luftrummet. Dessa aktioner, i synnerhet Ogbonnas screening granskades av VAR men helt korrekt godkändes målet och det stod 1–0 på tavlan efter fyra minuter.

Under tiden som efterföljde målet var vi försiktiga och återhållsamma med våra attacker. Det var också väldigt ryckigt med många avbrott, tyvärr med Ogbonna inblandad i två situationer och han var också tvungen att utgå efter en armbåge från Jota. Det såg inte allt för allvarligt så han är förhoppningsvis redo efter landslagsuppehållet.

Trots att vårt spel var relativt framgångsrikt kände jag i vissa situationer att vi blev lite för låga på egen planhalva. Liverpool hade mer och mer boll på vår planhalva och lite farligare situationer var inte långt borta. I minut 40 fick Liverpool till slut med sig en frispark strax utanför straffområdet, när Salah föll enkelt. Salah petade till Alexander-Arnold som skickade in den högt bakom Fabianski. 1–1 och detta vittnade om hur kliniska Liverpool är när de väl får chansen.

Kvitteringen hade dock en positiv effekt på vårt spel, då vi började gå framåt igen med fler folk. De avslutande minuterna av halvleken var mycket händelserika och skapade förhoppningar inför andra.

I upptakten på andra fortsatte spelet på samma sätt som avslutningen i första. Det var ett mer öppet spel där vi visar att vi vågar mäta oss med Liverpool och gå för vinsten. I minut 67 får Fornals en perfekt passning från Bowen i en omställning som slutar med att Fornals kan skjuta in 2–1 med vänsterfoten förbi Alisson. Ett välförtjänt mål och denna gång lär vi oss av läxan att inte slå vakt om ledningen för mycket. Vår konstanta press resulterar i en ny hörna i minut 74, som Bowen levererar till Zouma som möter bollen perfekt med skallen. Zoumas första mål i West Ham-tröjan och många fler väntar definitivt i framtiden.

Ett desperat Liverpool bytte in Origi efter 3–1-målet och detta byte blev lyckosamt när han lyckades vända snabbt och skjuta in en reducering nere i Fabianskis vänstra hörn. Åtminstone tio minuter skulle vänta efter målet och självklart var det något nervöst i detta läge. Under avslutningen jobbade vi stenhårt och vi missade egentligen bara defensivt en gång vid en frispark på tilläggstid, där vi missade markering på Mané. Lyckligtvis rann nicken utanför stolpen och vi kunde fördriva resten av tiden i tryggare positioner av planen.

Tre bästa spelarna i West Ham:

1. Fornals. Enorm arbetsinsats som han fick toppa med ett mål, egentligen två?
2. Zouma. Bröt många passningar och stod emot inläggen som kom. Sin första kasse för klubben.
3. Cresswell. Höll koll på Salah och var solid defensivt.

En hjälteinsats på nytt och man är inte längre förvånad av vad det här laget kan göra. Det är en oerhört hög och jämn nivå vi håller och inför varje match är känslan att det finns goda chanser att vinna, ett självförtroende vi inte haft pre-Moyes. Väldigt roligt att vi fortsätter visa att vi kan mäta oss med bästa lagen i världen och vi kan skapa problem på många sätt. Spelet behöver inte alltid stämma till punkt och pricka. Våra fasta situationer är svåra att stå emot i 90 minuter.

Fantastiskt att se oss gå förbi Liverpool i tabellen, upp till en tredjeplats. Nu kan vi njuta av två spelfria veckor och blicka framåt mot flera sådana här matcher. Man blir ju frestad av att åka över när man få se och höra den elektriska stämningen som infinner sig på arenan denna säsong.