London Stadium, 2022-08-07 17:30

West Ham - Manchester C
0 - 2

West Ham - Manchester City 0-2

Manchester CIty vann premiären på London Stadium efter att säsongens mest uppsnackade nyförvärv Håland avgjort matchen med två mål.

Inför matchen fick Moyes laborera om i backlinjen i och med att Dawson och Diop dragit på sig skador och Ogbonna inte återhämtat sig sedan operationen. Lösningen blev Ben Johnson som fick vikariera bredvid Zouma i mittlåset. Annars var det två förväntade startelvor som mönstrades. West Ham ställde således upp enligt följande:

Fabianski
Coufal, Johnson, Zouma, Cresswell
Rice, Soucek
Bowen, Lanzini, Fornals
Antonio

Första halvlek började med att West Ham fick en halvchans efter att en boll kommit ut tpå West Hams vänsterkant och ett inåt skruvat inlägg träffade Antonios panna men strax över. Efter målchansen var det väldigt passivt spel från båda lagen. City spelade mest runt bollen mot ett defensivt West Ham. I 29e minuten blev Fabianski skadad efter en luftduell med Håland och in istället kom Areola. I 35:e minuten fick Håland ett instick in i straffområdet där en feltajmad Areola kom in sent i situationen och fällde Norrmannen. Håland tog själv hand om straffen och placerade in 0-1.

Andra halvlek började som första halvlek varit. Lågt tempo där City spelar runt bollen med låg risk i syfte att behålla bollen snarare än att anfalla och ett West Ham som inte ville gå bort sig i någon offensiv press. Matchen ändrade karaktär när Moyes gjorde ett dubbelbyte i matchminut 58. Scamacca fick debuterade när han ersätte Antonio och Benrahma kom in istället för Lanzini. Nästan direkt efter bytena började West Ham pressa lite högre med goda resultat och kom in i matchen mer och mer. En del halvfärdiga inlägg och var stundtals bollförande på offensiv planhalva. Men när West Ham öppnade upp sig mer kunde Manchester City straffa Hammers med en kontring där De Bruyne spelade fram Håland till ett friläge som kliniskt avslutade bredvid Areola. Efter 0-2 målet dog matchen och City spelade av och vann mycket rättvist matchen.

Sammanfattningsvis var det en match med lågt underhållsvärde. Lågt tempo och få målchanser. Största ljusglimten från matchen var Scamaccas inhopp som såg lovande ut inför framtiden. Måste säga att det var en liten besviken att West Ham inte ens försökte störa CIty mer med en liten offensivare approach till matchen. City vann med 0-2 utan att förta sig speciellt mycket och kan inte se hur dem inte vinner ligan i år. I nästa omgång väntar Nottingham Forest.