Lagbanner
West Ham och kvartsfinaler i VM
Lucas Paqutá och hans Brasilien dansar vidare.

West Ham och kvartsfinaler i VM

På fredag drar kvartsfinalerna igång i VM. Fyra spelare plus en från West Ham är fortfarande kvar i VM.

Första matchen i kvarten är mellan Brasilien med Lucas Paquetá mot utlånade Nikola Vlasic nu på fredag. Båda spelarna hade del i att deras länder tog sig vidare. Paquetá gjorde mål i åttondelen mot Sydkorea. Han utgick dock med vad det såg ut som lite skadekänning men förmodligen är han tillgänglig för spel. Vlasic satte Kroatiens första straff i strafflägningen där man besegrade Japan.

Nästa West Ham spelare som ska ut i drabbning är Nayef Aguerd när hans Marocko möter Portugal på lördag. Aguerd gjorde en mycket bra match. Tyvärr utgick han i slutet av ordinarie tid i åttondelen mot Spanien där man vann på straffar. Aguerd hade känning i ena ljumsken. Vi får hoppas att han är frisk om han spelar och att det inte chansas och skadan blir värre.

Sist ut i kvarten är Declan Rice och hans England mot Alphonse Areolas Frankrike. Även den matchen på lördag. England vann tämligen enkelt i deras åttondel mot Senegal. Rice som vanligt gjorde en mycket bra match. Areola fortsatte på bänken när hans Frankrike vann mot Polen. Frankrike vann tämligen enkelt även de. Rice missade för övrigt dagens träning pga sjukdom.

Åtta länder kvar till kvartsfianlerna. Nu börjar det klarna en del om vilka länder som har störst chans att vinna VM. Jag tror att det är slut nu på sensationer. Jag tippar att det blir Brasilien mot Argentina i en semifinal och Frankrike mot Portugal i den andra finalen. Finalen tror jag spelas mellan Brasilien och Frankrike. Tycker de två sistnämnda har imponerat mest under VM.

När det gäller vårt West Ham så är det viktigast att spelarna kommer tillbaka i speldugligt skick. Väldigt trevligt i går att kunna se West Ham igen när de träningsspelade mot Cambridge igår. För vad är väl en åttondelsfinal mellan Portugal och Schweiz mot en träningsmatch mellan Cambridge och West Ham? Nä precis, alla dagar i veckan West Ham i en träningsmatch före en match i VM.

TV: Det bästa från Paquetas höst i West Ham

 

Arne Söderlund2022-12-07 20:55:00
Author

Fler artiklar om West Ham