Lagbanner
West Ham statement om Zouma

West Ham statement om Zouma

Idag kommer ett statement från West Ham angående Kurt Zouma och hans grymma behandling av sin katt.

West Ham fördömmer Zoumas bedrövliga agerande när han sparkade omkring sin katt i hans hem något som kom fram i offentlighetens ljus igår. West Ham har också bötfällt honom med två veckolöner som är det högsta straff en klubb kan ge en spelare som inte håller sig till uppsatta ramar. I Zoumas fall rör det sig om enligt rapport £250 000 som han själv begärt ska gå till organisationer som arbetar för djurs välfärd.

Klubben meddelar vidare att man som klubb tillsammans med Zouma samarbetar med RSPCA som arbetar för djurs välfärd. RSPCA har också startat en utredning om hur man kan gå vidare med det här ärendet. Zoumas två katter som de har i hans familj har också överlämnats till RSPCA för att de ska kunna undersökas. RSPCA beskriver sin verksamhet med de här orden: We specialise in animal rescue & furthering the welfare cause for all animals. 

West Ham avslutar med att säga att de kommer inte ge ytterligare kommentarer i ärendet medans det pågår en undersökning.
Mer läsning: https://www.whufc.com/news/articles/2022/february/09-february/west-ham-united-statement 

Utöver West Hams statement kan vi konstatera att det pågår en petition där man kan skriva under en begäran om att Kurt Zouma ska åtalas. I skrivande stund är det i runda siffror 130000 personer som skrivit under petitionen. Den finns här om någon önskar att skriva under den: https://www.change.org/p/prosecute-kurt-zouma-remove-all-his-animals-to-a-place-of-safety-immediately 

Det var nog många med mig som blev förvånade att han fanns med i West Hams lag igår som vann mot Watford. Att han skulle spela för West Ham igen det var jag helt säker på men jag trodde inte han skulle spela igår. David Moyes kommenterade efter matchen att han agerade enbart ur aspekten att ställa starkast möjliga lag på planen. Han sa dock att även han är besviken och förvånad över Zoumas agerande.

KUMB uppger att Zouma utöver sitt bötesstraff kommer att vara avstängd nu på söndag mot Leicester efter ett beslut av klubben: https://www.kumb.com/story.php?id=136685

När det gäller Moyes beslut förstår jag dem även om jag inte håller med. Nu är det dock som så med det mesta i vår värld att det styrs av pengar. Money rules. För oss vanliga dödliga så är Zoumas böter på £250 000 ofantligt mycket pengar. Det är det dock inte för honom själv. Så jag tycker inte det är något straff egentligen. Nä om jag fick utdela ett straff så skulle han åka på någon slags samhällstjänst där han tar hand om och hjälper djur. Ytterligare ett lämpligt straff kunde vara att han får lov att ta tjänst på en stor bondgård några dagar i veckan och mocka skit under en tid framöver. Då kanske han skulle var lite ödmjukare till sin omgivning.

West Ham som klubb har också blivit drabbade av konsekvenser där Vitality valt att pausa sitt sponsorskap. https://www.football365.com/news/vitality-suspend-west-ham-sponsorship-over-zouma-scandal Svårt att tolka det på något annat sätt än att Vitality tycker att West Ham agerat för flata när det gäller att låta Zouma spela igår. Vitality skriver att de kommer att kontakta West ham för att se om hur klubben kommer att agera framgent.

Arne Söderlund2022-02-09 16:48:00
Author

Fler artiklar om West Ham