West Ham United-Norwich City

David Moyes lag lämnade inga supportrar besvikna när man besegrade Norwich på hemmaplan under onsdagen med 2-0, detta efter dubbla mål av Jarrod Bowen. Den fjärde raka vinsten för laget och man är återigen med i racet om topp 4.

West Ham United XI

Coufal-Dawson-Diop-Cresswell
Lanzini- Rice
Bowen—Fornals-Vlasic
Antonio

Inför matchen mot Norwich fick Moyes frågan om Jarrod Bowens utveckling från en hyfsad Championship spelare till en ledande spelare i ett topp fyra lag i Premier Leauge. Det Moyes beskrev då var enbart positivt och han ser fram emot att fortsätta se Bowens utveckling.
Under onsdagens match bekräftade den gode Jarrod Bowen just detta. Han gör båda målen och har bud på mer. Förutom mål ser man i varje löpning, varje pass och i varje boll-touch vilken otroligt självförtroende han har just nu. Bowen har faktiskt ytterligare en boll inne när han slår in bollen från straffområdeslinjen, men det målet dömdes bort. Åtta mål på de sex senaste matcherna är ett otroligt starkt facit för detta.

West Ham var på förhand de stora favoriterna, något som stämde när man såg till matchbilden i inledningen. West Ham var tidiga med att sätta hög press mot Krul i Norwich mål. Däremot skulle West Ham ha problem i inledningen med att få in bollen. Bollar gick utanför, i stolpen och när bollarna väl gick på mål var Krul där.

Just Krul skulle nog ha synat ett kort när han på en hörna tog tag i Vlasic hals/ansikte och drog ner han i backen. Krul klarade sig dock i den situationen.

Åt andra hållet var det relativt lugnt. Norwich hade absolut lägen men Fabianski kändes aldrig riktigt hotad.

West Ham skulle ta ledningen i den 42:e minuten när Coufal slängde in ett inlägg från höger. Bowen fanns med på nicken och kunde relativt ohotad klara av att nicka in bollen.
1-0 till West Ham i paus.

Andra halvlek påminde mycket om den första. West Ham dikterade spelet men desto längre matchen gick desto mer började Norwich att chansa framåt. Det skulle dock leda till att West Ham kunde få till ganska många farliga kontringar. Matchen profil Bowen hade en ribbträff på just en sådan situation.

Med sex minuter kvar på matchen skulle dock matchens profil Bowen slå spiken i kistan med sitt andra mål på när han petade in bollen i öppet mål efter en öppnande passning till Masuaku som kunde leverera en bra boll in till Bowen precis framför mål.

Matchen slutar 2-0.

West Ham spelar nästa match redan på söndag när Leeds kommer på besök igen.