West Ham United- Tottenham Hotspur

Det blev delade poäng i säsongens första London derby på London Stadium.

Moyes valde inför matchen att skifta om i startelvan i jämförelse med vad han ställde upp med mot Villa. 3-5-2 uppställningen blev en mer klassisk 4-2-3-1 samtidigt som nyförvärven Emerson och Scamacca fick starta på bänken. Antonio som för dagen spelade sin 200 Premier Leauge match fanns åter med i startelvan tillsammans med Benrahma. Rekordvärvningen Lucas Paquetà fanns efter mycket om och men med i truppen och kom även in i spel.

West Ham United XI

Fabianski
Coufal-Kehrer-Zouma-Cresswell
Rice-Soucek
Bowen-Benrahma-Fornals
Antonio

Matchen bjöd redan från start på ett ställningskrig. Tottenham med sin vassa offensiv och snabba omställningar försökte allt som oftast att hitta de öppnande passningarna till trion längst fram. West Ham gjorde det bra och stängde allt som oftast de värsta hoten relativt snabbt. Matchen pendlade fram och tillbaka under den första halvleken där det delades upp i perioder vilket lag som attackerade mest. West Ham hade några farliga lägen att öppna målskyttet. Bowen fick en fin passning in mot straffområdet i en kontring. Försvaret pressade ut honom mot mot höger och fick avsluta med fel fot och skottet gick utanför med bra marginal.
Rice hade även han en bra chans att skjuta in ett ledningsmål. Efter lite flipperspel utanför straffområdet kunde Rice trycka till bollen, skottet gick något central på mål vilket gjorde att Lloris i målet relativt enkelt kunde styra undan till en hörna. West Hams bästa läge under den första halvleken stod Antonio för. Efter ett snabbt uppspel genom Kehrer, Fornals och Benrahma kom bollen vidare till Antonio som efter 3-4 älgkliv nöp till bollen som susade mot bottre stolpen. Bollen ville tyvärr inte in utan träffade istället Lloris vänstra stolpe.

De tillresta borta fansen var de som fick jubla först trots att sett till chanser hade West Ham ett tydligt övertag. Det hela började med att West Ham tappar bollen strax utanför offensivt straffområde. Kulusevski, Kane och Son är snabba upp i positionerna och får med sig bollen över på offensiv planhalva. West Ham har bra med folk hem och läget verkar dö ut i tempo. Kulusevski öppnar upp det hela med en liten enkel touch i djupled för Kane som söker Son central i straffområdet. In för att bryta bollbanan kommer Kehrer som oturligt nog styr in bollen i eget mål.

Andra halvleken börjar likt den första med ett ställningskrig. Enligt mig så är West Ham det bättre laget genom hela halvleken. Oftast är det jagande laget av naturliga skäl de som styr matchbilden i och med att de har bollen under den mesta av tiden. Men Tottenham har problem med positioneringen och gör väldigt enkla och banala misstag som tyvärr inte West Ham alla gånger förvaltar bättre. Kvitteringen kom efter just ett sådant misstag från Tottenham.
Lloris spelar ut en usel boll mot sin högerback som går till inkast. Coufal är snabb med att kasta in bollen till Antonio som befinner sig i straffområdet. När Bollen väl är framme hos honom inser Tottenham att bollen är i spel. En tjusig lobb/instick till Soucek som avslutar på halv-volley och ställningen är åter lika.

Nästa misstag som Tottenham gör eller snarare Lloris återigen är att han missbedömer tiden med bollen. Bollen passas till honom och tar tid på sig att försöka hitta en medspelare att passa tillbaka till West Ham pressar bra och vinner tillbaka bollen och får in ett inlägg till Bowen som är först på bollen men den tar skruv åt fel håll och en bra press resulterar tyvärr enbart i ett inkast.

Fornals hade ett bra läge även han att att bli målskytt. En flack boll kommer in till honom i högfart och han klarar inte att kontrollera studsen innan. Bollen svärfar likt en ballong högt över mål.

I matchens slutskede är West Ham återigen nära att ta hem vinsten. Fornals kommer emellan Richarlisons rensning och bollen flyger in mot mål. Bollen kommer till Bowen som befinner sig strax utanför Den vänstra stolpen, han spelar in den parallellt med mållinjen med varken Antonio eller Soucek når den och läget går efter en touch ut till inspark.

West Ham gör en bättre match än vad de har presterat under de tidigare matcherna denna säsongen. Med de sista marginalerna på vår sida så tar vi alla tre poängen med oss. Tottenham har öppnat säsongen starkt och på förhand hade jag tagit ett oavgjort resultat utan att blinka. Samtliga nyförvärv som befinner sig på planen visar i stunder upp en väldigt hög nivå förutom Kehrer som jag tycker, förutom vid målet, gör en klockren insats som mittback.