Lagbanner
West Ham vidare till kvartsfinal

West Ham vidare till kvartsfinal

Freiburgs 1-0 övertag inför matchen visade sig vara betydelselös. West Ham vända på matchserien och kunde vinna retur mötet med 5-0. Nu väntas kvartsfinal för Hammers.





West Ham United fortsätter sin imponerande resa i Europa League efter att ha säkrat sin plats i kvartsfinalen för tredje året i rad. I den andra rundan av sextondelsfinalen stod de inför SC Freiburg och hade en 1-0-underläge från den första matchen i Tyskland. Men på hemmaplan visade West Ham upp en imponerande inställning och vände på steken med en 5-0-seger, vilket gav dem en total seger på 5-1 i dubbelmötet.

Matchen började bra för West Ham när Lucas Paquetá öppnade målskyttet vid den tionde minuten genom att styra in bollen vid bortre stolpen. Detta satte tonen för resten av matchen när West Ham gick på offensiven för att vända på resultatet från den första matchen. Jarrod Bowen fortsatte sin fina form genom att göra sitt 18:e mål för säsongen och utöka ledningen till 2-0.

Med en tvåmålsledning kände sig West Ham mer självsäkra och fortsatte att dominera matchen. SC Freiburg hade svårt att skapa farliga målchanser och deras försvar utsattes för stor press från West Hams anfallsspel. Aaron Cresswell utökade ledningen ytterligare när han gjorde sitt första mål på nästan två år strax efter halvtidspausen. Det var ett viktigt mål som gjorde det ännu svårare för Freiburg att komma tillbaka in i matchen.

Mohammed Kudus blev sedan matchhjälte när han gjorde två mål i matchens slutskede. Hans snabba dubbel säkrade inte bara segern för West Ham utan cementerade också deras plats i kvartsfinalen. Kudus visade upp en imponerande teknik och skicklighet när han tog sig förbi Freiburgs försvar och avslutade kliniskt för att sätta punkt för matchen.

West Hams tränare David Moyes gjorde fyra ändringar i startelvan jämfört med deras senaste Premier League-match. Det visade sig vara ett klokt drag då de nya spelarna visade upp en imponerande prestation och bidrog till lagets framgång. 

Spelet på planen visade lagets ambitioner att bygga vidare på förra säsongens framgång i Europa Conference League. West Ham visade att de är redo att utmana de bästa lagen i Europa. Segern mot Freiburg visar att laget är i god form och att de har potentialen att gå långt i Europa League.


Come On You Irons!

Eric 2024-03-16 21:46:03
Author

Fler artiklar om West Ham