Lagbanner
West Hams spelare i VM

West Hams spelare i VM

Det blir fem spelare från West Ham som spelar i VM + en spelare som är utlånad.

VM brukar ofta vara en höjdpunkt när det spelas. Jag har dock aldrig tidigare känt mig så otaggad för ett VM slutspel som den här gången. Största anledningen är förstås att det går i ett land som Qatar. Ett land med förfärliga vilkor för mänskliga rättigheter och ett odemokratiskt land. Det har strukit med flera tusen så kallade gästarbetare (läs slavar) i byggandet av VM arenorna.

Att det även går nu i november och december bidrar till att intresset svalnat i takt med att temeraturen utomhus blir kallare och kallare. VM ska spelas på sommaren. Det ska inte gå i länder som Qatar vilket är en skam. Andra gången på raken som det går i ett land som är odemokratiskt och har dåliga männskliga rättigheter som Ryssland förra VM. Men med ett korrupt FIFA kanske man inte ska förvänta sig annat.

VM trupperna har presenterats under veckan. För West Hams del är det 5+1 spelare som är uttagna till respektive länders trupper.

Declan Rice är förstås given i den engelska truppen. Det blev dock ingen plats för Jarrod Bowen som varit ur form under hösten. England gruppspelar mot Iran 21/11, mot USA  25/11 och Wales 29/11.

Lucas Paquetá är uttagens till Brasiliens trupp. Brasilien möter Serbien 24/11, Schweiz 28/11 och Kamerun 2/12.

Alphonse Areola är en av tre målvakter i Frankrikes trupp. Frankrike spelar mot Australien 22/11, Danmark 26/11 och Tunisien 30/11.

Thilo Kehrer finns med i den tyska truppen. Tyskland möter Japan 23/11, Spanien 27/11 och Costa Rica 1/12.

Nayef Aguerd är uttagen till Marockos trupp. För Marockos del väntar Kroatien 23/11, Belgien 27/11 och Kanada 1/12

Nikola Vlasic som är utlånad från West Ham till Torino är uttagen i Kroatiens trupp. De spelar mot Marocko 23/11, Kanada 27/11 och Belgien 1/12.

West Ham spelare som inte kom med i respektive lands VM-trupper av olika anledningar är redan nämnde Jarrod Bowen England som varit formsvag under hösten. Kurt Zouma Frankrike som efter hans sparka kattenskandalen inte fått spela för Frankrike. Pablo Fornals Spanien har också varit för formsvag under året. Övriga spelare med landslagsmeriter för länder i VM har inte alls varit med i diskussionen.

Vill givetvis önska ovanstående spelare stort lycka till under VM och framförallt se till att ni inte blir skadade utan komma tillbaka till West Ham hela.

Spelschema för hela VM finns här: https://www.vm-fotboll.se/spelschema-fotbolls-vm/

Arne Söderlund2022-11-10 17:50:00
Author

Fler artiklar om West Ham