Wilkins: Lampard måste stanna
Wikins och Ancelotti vann dubbeln med Chelsea säsongen 2009/10.

Wilkins: Lampard måste stanna

Chelseas före detta assisterande tränare har uppmanat klubben att ge Super Frank en ny deal.

Frank Lampard, 34 år, har varit i Chelsea sedan 2001 och hans kontrakt går ut till sommaren. Han har ännu inte blivit erbjuden en ny deal men bör få förlängt, hävdar många supportrar men också experter. Senast i raden som uttryckt sin förvåning över situationen är Chelseas före detta assisterande tränare Ray Wilkins.

"Frank måste stanna. Jag kan inte förstå varför denna situation utspelas" säger Wilkins till BBC Radio 5.

"Han har gjort mer än ett bra jobb för Chelsea denna säsong och kommer att fortsätta göra det på grund av sin form och sin entusiasm för sporten."

Super Frank har under sina tolv år i klubben hunnit med att göra 199 mål, varav 13 av dessa kommit denna säsong, på 593 matcher. I troféskåpet finns tre Premier League-titlar, fyra FA-cupvinster, två ligacuppokaler och en Champions League-medalj. Trots detta är hans framtid osäker och han fortsätts att kopplas samman med klubbar runtom i världen, där USA och LA Galaxy varit frekvent på tapeten.

Men Wilkins, som var assisterande tränare säsongen 2009/10 då man bärgade den historiska dubbeln (Premier League och FA-cupen), tycker att Lampard borde bli erbjuden en ny deal, trots sin ålder.

"Man ser att Ryan Giggs blivit erbjuden ett år till vid 39 års ålder och där har vi en manager som vet hur man hanterar de äldre proffsen."

Vidare diskuterar Wilkins Rafael Benitez framtid i klubben. Spanjoren gick tidigare i veckan till attack mot fansen vilket fick många att tro att hans dagar skulle vara räknade. Benitez ledde dock ut laget som om inget hade hänt i gårdagens match och Wilkins tror att interimtränaren kommer att sitta på Chelseas bänk säsongen ut.

"Uppriktigt sagt tror jag att Rafa kommer att bli kvar till slutet av säsongen och jag tror inte att de kommer att förändra någonting nu" förklarar Wilkins.

"När en given manager går till Chelsea så vet de vad de ger sig in i".

Efter säsongen kommer Benitez att ersättas och Wilkins avslöjar avslutningsvis vilka fyra kandidater han tror att det står mellan.

"Jag tror att det finns fyra kandidater: Pellegrini, Simeone, Gus Poyet och jag vet även med säkerhet att han (Abramovich) är ett stor beundrare av Gianfranco Zola, som gör ett fantastiskt jobb i Watford."

Daniel Joannou2013-03-03 13:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea