Wolves - inför helgernas matcher

Wolves - inför helgernas matcher

Julafton hela veckan?

Har väl aldrig hört på maken,
Måste ha fått foten om baken.
Endast tomten är naken.
Och så var det med den saken.

Som ni förstår av ovan text från rimstugan så inleds alltså helgmatchandet med PL-fotboll på självaste julafton.  Det är första gången i urminnes tider som det spelas fotboll denna dag och en del supporters har gnällt en del.  Men för oss soffsupporters skall det väl gå att tajma ihop en bra julafton?

Matchen Wolves-Chelsea börjar alltså på julafton kl 14:00, och med lite lagom VAR-övertid i första halvlek hinner man se såväl schackbrädet som spindeln hos tomtarnas julverkstad före det är dags att slå över till andra halvlek. Och kanske lagom när Wolves tar ledningen byter man snabbt kanal och får lyssna på hyllningskören från fem män i lustiga hattar. Bravissimo!

Hur som helst så borde förstås Chelsea vara favoriter, men med tanke på att de ständigt underpresterar och att Wolves nu har 6 raka hemmamatcher utan förlust så är det svårt att se att matchen slutar med bortavinst.  Förra säsongen vann vi förresten motsvarande match med 1-0. Jag fyllde jämna år och var på plats. Kan bli något liknande denna gång, men jag fegar och tippar 0-0.

I veckan, dvs 27/12 och oklar veckodag (vem har koll på det just nu?), så möter vi Brentford borta. Kickoff kl 20:30, obs tiden.  Inte mycket att säga, förutom att vi spelade 1-1 där förra säsongen och det vore väl ett lagom resultat även denna gång, men då Brentford formmässigt nog är PL:s sämsta lag just nu så är det en match vi skall kunna vinna. Tips 1-2, dvs vi vinner.

Och så avslutas mellandagsrean och året 2023 med att Everton kommer till Molineux 30/12. Kickoff kl 16:00. Everton har visat upp en märkligt hög standard denna säsong och det blir en knepig match.  Det lag som orkar ha högst energi och bäst mental laddning kommer nog vinna den. Tycker väl Wolves har nött lite för mycket på samma spelare under december, och det är tydlig varningsflagg för att denna match kan landa i fiasko.  Tips 1-4, men hoppas jag har fel.

Därefter är det ligaledigt i hela 3 veckor, med endast en match mot Brentford borta i FA-cupen första helgen i januari.

God Jul och Gott Nytt År.  

Magnus Bengtsson2023-12-23 22:07:00
Author

Fler artiklar om Wolves