Women: Arsenal med en lätt 4-1 mot Vålerenga

Women: Arsenal med en lätt 4-1 mot Vålerenga

Alla blickar på Renée Sleegers.
Första matchen efter Eidevall. Hur skulle hon spela laget? Lite som jag hoppats faktiskt, med en skillnad. Frida Maanum bänkades och Wälti startade bakom Caldentey och Little. med Russo-Foord-Mead på topp. Ingen av de tre svenskorna startade. Lina Hurtig dök upp på bänken. 
Arsenal startade blixtsnabbt med mål efter 70 sekunder. Bollen var redan inne hos Emily Fox i straffområdet, men drevs tillbaka till Wälti, som hittade ut till Foord, som väggade med Williamson via Russo, studs i straffområdet och Fox slog in 1-0. 
Men norskorna var aldrig ofarliga denna match. Inte skrämda alls av 0-1 direkt, utan lyfte spelet via danske storspelaren Thomsen. Hon var svår att få tag på och drev bollarna mot Saevik, Tvedten och Godö, som utmanade Arsenals backar. van Domselaar fick frejda sig ett par gånger från skott och någon boll gick strax över. 
Gunners gjorde dock 2-0 efter 20 minuter då Beth Mead fick fri lejd, sköt rakt på svenska målvakten Enblom i Vålerenga, men Foord stryrde upp den i taket till ett nytt mål. 

Norskorna kom dock tillbaka direkt, satte hög press på Arsenals backar, vann bollen av Codina, frisspelade Tvedten som rullade in 2-1 vid stolpen bakom van Domselaar. 
Paus.
Andra halvleken blev en offensiv blockad av Arsenal. Vålerenga hade någon enstaka kontring medan Arsenal fortsatte att göra det de varit så bra på under första delen av säsongen; dvs missa chanser. Russo sköt, Foord på distans, Little sköt och Mead styrde. Målvakten Enblom höll enkelt bollarna. Det var skott på mål, men inget som var hyperfarligt.Stina Blackstenius skickades in för att skapa djup och springa det kan hon Vadstena-Stina. Hon rev upp stora hål i backlinjen när hon gick i djupet och när Maanum hittade henne fri och hon hittade Caldentey så stod det 3-1. Sedan prickade Stina Blackstenius ribban. Borde hon satt tycker jag. Strax före slutet fick vi åter se Lina Hurtig på planen. Kul.Åter tillbaka. Hon var med i uppspelet med en nick till en pass som nådde Russo som enkelt gjorde 4-1 i slutsekunderna. 

4-1 i en relativt enkel match. 

Magnus Falk2024-10-17 07:51:51
Author

Fler artiklar om Arsenal