Women: Champions League-möte mot Vålerenga

Women: Champions League-möte mot Vålerenga

Jonas Eidevall har lämnat laget. In med Renée Sleegers. En gammal holländsk storspelaree som nu direkt går in i hetluften med match i Champions League. Efter förlust mot Bayern München så ligger Gunners sist i gruppen och nu väntar norskt motstånd. Ok, det kanske kan låta som en bra resa, men minns att laget hade problem med Rosenborg i kvalet och Vålerenga från Oslo är snäppet bättre. Jo, en hel klass bättre och tittar man i norska serien så har de rusat iväg bra och tar hem titeln klart. Senast slog man Lyn med 3-0 och spelade ut dem efter noter. I första matchen i Champions League mötte man Juventus hemma och fick knappt stryk med 1-0, men skapade en hel del farliga chanser. 

Vålerenga tränas sedan några år tillbaka av Nils Lexeröd, som skapat ett lag med mycket offensivt spel och snabba omställningar. Målvakten är svensk - Tove Enblom, men laget styrs primärt av danskan Janni Thomsen på mittfältet, isländskan Hreidarsdottir, samt norska landslagsspelarna Horte, Thorsnes, Saevik och Godö. 
Räkna med en tuff uppgift för Gunners ikväll. 

Sleegers första match kommer naturligtvis att bli en jobbug sådan. Hinner hon ställa om laget någhot. Blir det några ändringar i det lag som inte hittat form. Intressant är det om hon ställer om mittfältet eller ej. Skulle nästan yrka för att låta Mariona Caldentey och Kim Little styra mittfältet med Frida Maanum framför. Beth Mead, Alessia Russo, Stina Blackstenius, Caitlin Foord - offensivt finns det målskyttar, men jag är inte övertygad om Wälti och Cooney-Cross som centralt styr mittfältet. 

Match ikväll. Viktig sådan. 

Magnus Falk2024-10-16 10:27:26
Author

Fler artiklar om Arsenal