Ziyech tillbaks i träning
Hakim är tillbaks! Frånvaron från skada denna gång verkar inte bli så lång.

Ziyech tillbaks i träning

Mannen med den gyllene vänsterfoten, Hakim Ziyech sågs under torsdagen återigen träna med laget. Detta efter en tids frånvaro pga en axelskada.

Det var under matchen mot Villarreal för ett par veckor sedan som alla Chelseafans upplevde en klar pulshöjning då Hakim Ziyech föll till gräset. Tankarna spann loss, inte igen, inte igen. Skulle historien återupprepas?

Det var precis innan ligastarten förra hösten som en på försäsongen imponerande Ziyech skadade sig. När han den gången gjorde comeback senare under hösten så tog det ett bra tag innan vi kände igenom honom. Hur skull det gå denna gång? Uppdateringarna kring hans skada har stått i skuggan av en viss Lukaku och det är ingen liten skugga den mannen har efter sig. Så, hur står det då till denna gång med Hakim?

Under träningen igår sågs Ziyech åter träna med laget. Glädjande, javisst! Spelklar, matchform? Ja, det återstår att se, men coach Tuchel lät meddela att vi får se om han är tillgänglig på söndag när matchen mot Arsenal går av stapeln. Spelklar då eller ej, comeback lär i alla fall vara nära. Mycket bra! Låt oss hoppas att Ziyech som ännu en gång gjort bra saker på försäsongen inte tappat formen utan att han tar vid där han slutade. Känslan i vänsterfoten är det nog ingen fara med i alla fall.

Utöver detta glädjande besked bör också nämnas att N´Golo Kanté tränat i veckan samt att Romelu Lukaku fortsatt visat fina tendenser på träning. Besked om Ziyech och Kanté finns med i truppen som skall slakta Arsenal på söndag får vi under fredagen då presskonferensen inför matchen går av stapeln. 

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-08-20 08:54:58
Author

Fler artiklar om Chelsea