”Bättre än vad man initialt kan tro” – fokus på PSG inför CL-slutspelet

”Bättre än vad man initialt kan tro” – fokus på PSG inför CL-slutspelet

Riki Caceras delar med sig av sina tankar och åsikter om hur Paris Saint-Germain står sig inför klubbens kommande åttondelsfinal i Champions League.

För två år sedan tog Paris Saint-Germain sig till final i Champions League för första gången i klubbens historia efter flera misslyckade försök. Väl där skulle man dock falla på målsnöret och tvingades än en gång lämna turneringen tomhänta.

Inför den här säsongen slog man på trumman genom att plocka in flera stora profiler i form av bland andra Lionel Messi, Sergio Ramos och Gianluigi Donnarumma med hopp om att kunna tituleras mästare av Europa.

Det är dock allt annat än en dans på rosor som väntar i den kommande åttondelsfinalen där man ska ställas mot mesta mästarna Real Madrid.

Undertecknad har pratat med Riki Caceras för att höra hur PSG står sig inför dubbelmötet med den spanska huvudstadsklubben och vad som krävs för att man ska kunna dra det längsta strået.

Över två månader har passerat sedan det senast begav sig i Champions League. Hur har PSG:s form sett ut sedan dess?
- På de tio matcher som spelats sedan matchen mot Brugge har de vunnit sju av dessa. De två 1-1-matcherna mot Lyon och Lorient i ligan var mindre käppar i hjulet. Vore det bara inte för den dramatiska strafförlusten mot Nice i cupen skulle jag därmed säga att de var i toppform.

- Det skall dock inte glömmas att 5-1-vinsten borta mot Lille ändå visade prov på vad de är kapabla till.

Nu väntar åttondelsfinal mot Real Madrid, hur ser du på PSG:s motståndare?
- De har likt PSG spelat bra med utrymme för förbättring. De sista fyra matcherna har de en vinst, en förlust och två kryss något som tveklöst inte talar om toppform för Real Madrid.

- Jag höjer dock ett varningens finger för att deras högsta nivå har varit snäppet vassare än PSG:s denna säsong och att de över det stora hela definitivt är ett av Europas bästa lag just nu.

Vad talar för respektive emot PSG inför dubbelmötet?
- Med Messi och Mbappé (och kanske Neymar?) i sitt lag kan vad som helst hända och som tidigare nämnt har laget emellanåt visat prov på riktigt bra fotboll. Och på varenda position skall tilläggas. Det som däremot talar emot är motståndet. Som vi alla vet är det ett lag som har det i sitt DNA att vinna de största matcherna.

Hur goda anser du PSG:s chanser är till avancemang?
- Personligen tycker jag att de är bättre än vad man initialt kan tro. Detta då PSG:s prestationer överlag har stundtals överskuggats av Messis uteblivna supersuccé, Neymars skador och Pochettinos vara eller inte vara.

- Men bakom allt detta så finns ändå en uppåtgående kurva för ett lag som helhet har börjat hitta sin fotboll och bevisligen vet hur man vinner matcher. Min favorit bland fotbollsfilosofer sa dock en gång att en fotbollsmatch spelas av två lag. Därmed måste jag tyvärr vara tråkig och säga 50-50.

Vilka spelare kommer vara de viktigaste för PSG?
- Som kontrast till mitt tråkiga svara innan vill jag här lyfta andra spelare i PSG utöver MNM. Marquinhos, Verratti, Di Maria och inte minst senaste sensationen Nuno Mendes kan alla spela en avgörande roll för ett eventuellt avancemang. Med kvalité på varenda position tror jag därmed att alla har en potential att vinna matchen.

- Mbappé har dock varit jäkligt bra denna säsong.

Hur långt tror du PSG har potential att ta sig i turneringen?
- Med bakgrund till tidigare svar kan jag inte säga annat än hela vägen. Med ligan vunnen och ett tidigt uttåg i cupen är Champions League allt som finns kvar att spela för denna säsong.

- Det är med det målet denna klubb fick sin renässans i toppfotbollen och det är därför denna komposition av spelare spelar tillsammans idag. En vinst mot Real Madrid på Parc des Princes ikväll skulle synnerligen även stärka allas tro till det.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-02-15 12:30:00
Author

Fler artiklar om Frankrike