2023-09-11 20:45

Island - Bosnien & Hercegovina

                                        Nordisk mark väntar Bosnien!

Nordisk mark väntar Bosnien!

Efter segern senast mot Liechtenstein, lever hoppet fortfarande vidare, för det bosniska landslaget att nå EM i Tyskland nästa sommar! Nu ställs man mot ett nordiskt landslag, Island, en måstematch som kommer vara mycket tuffare än den föregående mot samma motstånd. Matchen spelas ikväll klockan 20:45!


Återkomsten på bänken för Meho Kodro blev en vinst med ett diskutabelt spel där poängen var de enda positiva ifrån matchen. Näst på tur är ett landslag som, precis som Bosnien, inte börjat kvalmatcherna på bästa sätt. Halvvägs in i kvalet ligger Island på en femte plats, bara Liechtenstein som är sämre med inga poäng, Vinsten för Island kom mot just Liechtenstein. Kvällens opponent har varit snäppet bättre och har sex poäng, med en vinst i premiären mot Island samt trepoängen i senaste matchen. 
Förbundskaptenen Meho Kodro, hade presskonferens igår kväll där han svarade på frågan om det finns några hälsoproblem i truppen och om alla är redo. Han svarade med att det inte finns hälsoproblem i truppen inför matchen utom Dennis Hadzikadunic, som han påpekade är lite extra trött men absolut spelklar! 

Han beskrev motståndarna och matchen på följande sätt: 

"De har bra spelare, det finns också ett par spelare som de saknar. De har obekväma spelare på båda kanterna, men vi vet också att de tvingar fram en bra presspel och att de har obekväma långbollar. Vi ska försöka uppmärksamma det och vi kommer att göra allt vi kan. Vi är medvetna om deras kvalitet, men jag tror att vi kommer att hitta ett sätt så att deras kvalitet inte kommer i förgrunden”.
"Vi måste göra fler mål än dem, men det kommer inte att bli en lätt match." Vi måste jobba hårt i denna matchen. Vi har faktiskt redan förberett oss. Jag hoppas att vi kommer att respektera avtalet vi har och vinna matchen. Island är ett bra och starkt lag, men de saknas 2-3 spelare, precis som vi. Det är inget alibi, men vi kom för att vinna den här matchen."


Det är bara att hålla med förbundskaptenen, enkel match blir det absolut inte. Bosnien har dessvärre ett dåligt facit på "skandinavisk" mark, så denna matchen kan sluta hur som helst! Jämn match men tror Bosnien går hem som vinnare, 1-2 slutar matchen! 

Kvällens startelvor:
Bosnien och Hercegovina: 3-5-2

Šehic, Kolašinac, Hadžikadunic, Milicevic, Gazibegovic, Dedic, Tahirovic, Krunic, Hadžiahmetovic, Demirovic, Džeko.

Island: 4-4-2
Runarsson, Hermannsson, Palsson, Finnsson, Sampsted, Gudmundsson, Traustason, Willumsson, Anderson, Oskarsson, Haraldsson.
Matchstart:  20:45 
Plats: Laugardalsvöllur, Reykjavik, Island.
Domare: Lawrence Visser (Belgien)


Vill man se matchen så är Viaplay det enda svenska alternativet. Självklart finns det utländska alternativ, några exempel är: Arena Sport, DAZN, BeIN Sports.

Adnan Catak2023-09-11 20:00:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina