Sarajevos U-19 är vidare i Champions League

Sarajevos ungdomslag är vidare till andra rundan! FK Sarajevo dominerade och slog ut nordmakedonska Brera Strumica, i den första rundan i U19 Champions League.

Efter en dålig första match på bortaplan var det dags för revansch på Koševo-stadion i Sarajevo. Hemmalaget gjorde sin grej och vann med 2-0.
FK Sarajevo tog ledningen i den 55:e minuten, när mittbacken Sergej Ignatov gjorde öppnigsmålet i matchen. Kort därpå, i den 62:e minuten, fick gästerna från Nordmakedonien spela med en man mindre resten av matchen, när Ristov fick sitt andra gula kort.
Matchen slutade med 2-0 till Sarajevo, efter ett mål av mittfältaren Muamer Hamzic.

Det var total dominans av hemmalaget som hade sammanlagt 25 chanser under matchen, jämfört med sex för makedonerna.

Nu väntar israeliska Maccabi Peha Tikva i nästa omgång.

Följande Sarajevo-spelare startade mötet:
Mehic, Šetic, S. Popovic, Ignatkov, Bajrovic, Mehmedspahic, Jatta, Hamzic, Koso, Ploco och Tiro.
Ceric, Merdžanovic, Popovic, Suljic och Brackovic fick möjligheten från bänken.

Andra omgångens matcher spelas den 23 oktober och 6 november. Båda matcherna är på hemmaplan när israelerna kommer på besök till den bosniska huvudstaden.

Ifall Sarajevo slår ut Maccabi, ställs man mot det vinnande laget, i matchen mellan Trabzonspor (Turkiet) - Dinamo Tbilisi (Georgien) / Buducnost Podgorica (Montenegro) i den tredje rundan av Champions League.