Arkadiusz Milik missar EM

Arkadiusz Milik missar EM

Polska fotbollsförbundet har via sina officiella kanaler meddelat att Marseilles anfallare Arkadiusz Milik missar EM på grund av en knäskada.

Det har varit en följetång i polsk media. Ska Milik hinna bli återställd till EM? Senast under måndagen var det officella utalandet att Arkadiusz Milik skulle få spela 20 minuter i tisdagens vänskapsmatch mot Island. Istället gick fotbollsförbundet ut med informationen sent under måndagskvällen att anfallaren missar EM.

Milik har haft problem med en knäskada som han ådrog sig i sista matchen med sitt Olympique Marsielle i franska ligan. Det såg länge lovande ut och Milik har deltagit i träningar med landslaget men de senaste dagarna verkar skadan ha förvärrats och nu kom alltså meddelandet att Milik missar mästerskapet.

Enligt polska fotbollsförbundets officiella kanaler väljer förbundskapten Paolo Sousa att inte kalla in en ersättare för Milik. Det spekulerades länge i att Dynamo Moskvas Sebastian Szymanski skulle kallas in men det blir istället en vakant plats.

I truppen finns Dawid Kownacki  från Fortuna Düsseldorf, Karol Swiderski  från PAOK och Jakub Swierczok från Piast Gliwice som kan spela som anfallare (förutom startspelaren Robert Lewandowski). Senast i vänskapsmatchen mot Ryssland noterades Jakub Swierczok för ett mål.
 

Oskar A.2021-06-08 00:56:00
Author

Fler artiklar om Polen