Aulas: ”Det är inte för sent”

Aulas: ”Det är inte för sent”

Beslutet att avbryta säsongen bör brytas upp ”för den franska fotbollens framtid”.

Nej, Lyon-president Aulas hade inte gett upp, än. Att klubben var missnöjd med den avbrutna säsongen och skickat in en protest mot hur tabellen räknats fram, det visst vi. Officiellt har det ändå mycket handlat om krav på ekonomisk ersättning.

I ett långt pressmeddelande ifrågasätter Jean-Michel Aulas under söndagen beslutet att stoppa säsongen. Det hela är en lång pamflett för att komma igång igen – med säsongen 2019/20. ”Det är inte för sent”, skriver klubben.

”Det finns tid, till 25 maj, för att ändra sig och undvika ett enormt nederlag för den franska ligan.”

Ligue 1 är hittills den enda av de fem stora ligorna som ställts in. Detta efter ett regeringsbeslut som fotbollsförbund och ligaförening accepterat.

Hur ska vi se till att alla klubbar kan avsluta året utan att gå i konkurs? Hur ska vi kunna konkurrera med de utländska ligorna där de allra flesta klokt nog väntat med sina beslut...?

Ta tillbaka ligatiteln från PSG, avstå från att flytta ned Amiens och Toulouse redan nu och spela klart säsongen i sommar. Lyssna på Uefas direktiv mer än den franska regeringens beslut – det blir Aulas recept.

Frankrike börjar i morgon, den 11 maj, långsamt återgå till ett mer normalt liv efter att landet under snart två månader levt under hårda karantänslagar.

Elitfotbollen har dock beordrats att vänta till hösten innan det kan bli dags för avspark igen. Ett beslut som Lyon med Aulas i spetsen nu alltså jobbar för att riva upp.

John Cederblad2020-05-10 17:30:00

Fler artiklar om Frankrike