Lagbanner
Europaspel, övergångar och landslag

Europaspel, övergångar och landslag

Europa League

AZ har avancerat till Europa Leagues gruppspel efter 1-1, 1-4 mot Royal Antwerpen. Målskytt i första mötet var Boadu med ett reduceringsmål i den 82:a minuten. Gårdagens retur vann AZ med 4-1 efter förlängning. Det var 1-0 till belgarna fram till den 91:a minuten då Stengs gjorde mål och räddade AZ från att missa gruppspelet. Tre mål på övertid mot ett desarmerat Antwerpen efter två röda kort. Vinsten innebär gruppspel och AZ lottades i samma grupp som Manchester United, Astana FK och FK Partizan.


Övergångar

Idag skrev Dani de Wit på ett kontrakt till 2024. Den centrale mittfältaren lämnar Ajax för spel med det bästa rödvita laget.

Även yttern Zakaria Aboukhlal har anslutit från PSV. Han skrev på ett kontrakt fram till 2023 Zakaria kommer att spela i nummer 17.

Vad gäller spelarförluster så har Bjørn Johnsen lämnat AZ för ett lån hos norska Rosenborg. Även Marko Vejinovic har lämnat AZ och återvänt till Arka Gdynia där han tidigare varit på lån, men denna gång rör det sig om en övergång och ett kontrakt skrivet över tre år med den polska klubben.
Landslagsuttagning

Lars Lagerbäck har tagit ut Jonas Svensson och Fredrik Midtsjø till kvalmatcherna mot Malta och Sverige.
Jong AZ

Seger för Jong AZ i bortamatchen mot TOP OSS i den tredje omgången. 1-2 slutade matchen efter mål av Richard Sedlacek och Richonell Margaret.


 

Andreas__Adde__2019-08-30 15:41:38
Author

Fler artiklar om AZ