Lagbanner
2019-08-08 19:00

FK Mariupol - AZ
0 - 0

FC Mariupol - AZ: Ännu en nolla för Bizot
Jonas Svensson var tillbaka i laget.

FC Mariupol - AZ: Ännu en nolla för Bizot

Resan till Ukraina gav inga mål åt något håll. 0-0 slutade matchen efter storspel av hemmalagets målvakt Rustam Khudzhamov.

AZ kom till spel med en väntad startelva:

Bizot
Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal
Midtsjø, Koopmeiners, Ouwejan
Stengs, Boadu, Idrissi

Nu när det inte blev någon övergång till Crystal Palace för Ouwejan och kanske inte heller till Torino är det kanske till vänster på innermittfältet vi kommer att få se honom? Möjligheten att rotera spelarna på flera positioner ger en flexibilitet för Arne Slot, vilket är bra! Det kunde man se när Clasie kom in istället för Wuytens. Clasie gick in på mittfältet och ner i mittlåset klev lagkapten Teun Koopmeiners, en position han är van med från förra säsongen när Wuytens var skadad till en stor del.

Tidigt i matchen skulle AZ komma till ett gyllene läge. Det börjar med att Idrissi får ett skott blockerat av en försvarare, men han är snabb och plockar upp sin ”egen retur”. Bollen passar han vidare till Svensson på högerkanten, som direkt slår tillbaka bollen till Idrissi som nu letat sig in i straffområdet. Han släpper direkt bollen vidare mot Stengs, men han når inte bollen, för där kommer en hemmaförsvarare som dock väljer (?) att passa en offsidestående Idrissi, som i sin tur söker en fristående Boadu framför målet med en pass, men ett ukrainskt ben kommer emellan. Som ni förstår hade det kunnat bli ett riktigt snyggt avslut, förhoppningsvis i mål, på ett snabbt, snyggt anfall.

På den efterföljande hörnan vinkar Boadu på straff. En hemmaspelare är på Boadu och han tycker att det minsann är straff, men domaren gjorde rätt som inte blåste då Myron vägde väldigt lätt när armen nuddade honom.

AZ fortsätter att komma till lägen. Ouwejan laddar i sedvanlig ordning från distans, men bollen går utanför målburen.

Skott skulle det fortsättningsvis avlossas mot den för dagen duktige Khudzhamov i hemmamålet, men han stod pall! Totalt sju räddningar, där många var riktigt bra. Det i jämförelse mot Bizot som fick ett skott att rädda och det fick mota först i 75:e minuten!

Myron Boadu kom att göra ett mål på en liggande bicykleta. Först såg det ut som om han sprang offside, men han smet sig fri precis när bollen slogs. Däremot skulle bollen leta sig upp på hans arm och domaren dömde bort målet och frispark till hemmalaget istället.

Ouwejan? Jo, han skulle dra på en till kanon i matchen i den 64:e minuten. Khudzhamov? Han räddade genom att göra en ”volleybollräddning”. Känns som en räddning som Andreas Isaksson skulle kunna ha gjort.

Inga bortamål gjorda, men heller inga insläppta. Känns som att AZ ska kunna ta sig vidare genom att vinna hemma. Innan det är dags för retur väntar bortamatch mot RKC Waalwijk nu på söndag.

Retteketet!!!!

Andreas__Adde__2019-08-09 22:29:10
Author

Fler artiklar om AZ