Slut på träningslägret
"Klart jag ska lira"

Efter ca en veckas träningsläger i Epe och två spelade matcher återgår AZ till den vanliga träningen.

Under träningslägret spelade AZ två matcher. Den första matchen var mot grekiska PAO och AZ kom att i den matchen starta med:

Bizot
Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal
Midtsjø, Til, Koopmeiners
Stengs, Boadu, Gudmundsson.

Precis innan första halvlek är slut gör Calvin Stengs 1-0 med ett skott inne i straffområdet. Han skulle senare i matchen ha ett fint skottläge till, men denna gång utanför straffområdet. Skottet gick dock över målet.

När domaren blåser igång den andra halvleken har det gjorts två byten. Wuytens gick ut mot Hatzidiakos och Druijf ersatte Boadu på topp.

I den 64:e minuten genomförs flera byten och in kommer bl.a. Maxim Gullit, son till Ruud Gullit!

Inga fler mål görs och matchen vinns av AZ med 1-0.

Det kom under lägret att spelas en fotbollspingisturnering och i finalen mötte Vlaar och Johnsen duon Goudmijn och Sugawara. Vinnande ur striden gick Vlaar och Johnsen.

Igår (läs 7/7) spelades den andra matchen på lägret och AZ kom att möta Club Brügge. Det skulle bli en ordentlig islossning vad gäller målskyttet!

De som startade matchen var:

de Boer
Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal

Ihållande regn hindrade inte Gudmundsson från att göra mål redan i den 5:e minuten. Koopmeiners slår ett inlägg till höger i straffområdet där Jonas Svensson kommer farande. Han slår till bollen direkt på volley till Gudmundsson som gör 1-0.

Boadu skulle få ett mål bortdömt för offside. Stengs stod för passen och var inte alls nöjd med domarens beslut. Det hela gick nog över när nämnde Stengs kunde göra 2-0 efter sju minuter. Wijndal slår in bollen mot Boadu, som halkar omkull på det blöta gräset. En Brüggespelare rensar bort bollen, men inte bättre än att bollen hamnar hos Stengs som med högern (!) kan göra 2-0 till höger om målvakten.

Första halvleken slutar 2-0 till AZ.

När domaren blåser igång den andra halvleken har Ron Vlaar byts in och Stijn Wuytens utgått.

Guus Til får ett läge, men Sofyan Amrabat glider och blockerar skottet.

När timmen är spelad gör Gudmundsson 3-0. Efter att ha vunnit bollen på mittplan finner han Boadu inne i straffområdet. Målvakten räddar och på returen kommer islänningen kanande på rumpan och gör mål. Strax därefter görs flera byten. In kommer bl.a. Bjørn Johnsen som var på väg att lämna AZ enligt rykten och han tackade direkt för förtroendet genom att göra 4-0. Passningen från nye Sugawara var riktigt fin. ”Yuki” slår bollen förbi tre motståndare och norrmannen gör inget misstag.

Den unga anfallaren Druijf gjorde fyra minuter senare 5-0 på nick efter inlägg från Johnsen.

Med cirka kvarten kvar gör Brügge ett mål. Två skott blockeras av AZ-spelare innan bollen kommer in i målområdet och når van Sobol som via Joris Kramer ser bollen studsa in.

5-2 slutar matchen efter att Vossen i den 85:e gör mål på en frispark.

Trots att hans tröjnummer 9 gick till Boadu inför säsongen och att han inte figurerat i några matcher innan lägret lämnar nog Bjøn Johnsen Epe halvnöjd skulle jag tro. Ett mål och en assist, samt en vinst i fotbollspingisturneringen.

Näst på tur står Telstar som AZ besöker på lördag.