Lagbanner
Träningsmatcher

Träningsmatcher

Fem träningsmatcher ska spelas innan AZ ställs mot BK Häcken i kvalet till Europa League.

AZ har redan spelat en träningsmatch och det var mot belgiska Eendracht Aalst som man besegrade med 3-1 efter att gästerna hade tagit ledningen.

Kvar på spelschemat är fem träningsmatcher:

Lördag 29 juni kl.16.00 (vv Dirksdorn)
AZ - FC Oleksandriya

Ukrainskt motstånd som kom på tredje plats förra säsongen. Inga spelare i truppen som jag känner till. Rutin från de ukrainska ungdomslandslagen bland några av spelarna. Ett utlandsproffs, Pavel Pashayev från Azerbajdzjan med 13 landskamper på meritlistan.

Onsdag 3 juli kl. 19.00 (WWNA, Wenum Wiesel)
AZ - PAOK

De grekiska ligamästarna från förra säsongen står för motståndet under träningslägret i Epe (Nederländerna). Svenske Pontus Wernbloom med ett förslutet i AZ återfinns i PAOKs trupp. Pga. skada (avsliten hälsena) blev det inte mer än 11 ligamatcher för Pontus.

Lördag 6 juli kl. 16.00 (Veluwse Boys, Garderen)
AZ - Club Brügge

Ännu en match på annan ort i Nederländerna. Belgiska ligatvåan Club Brügge med kapten och tidigare AZ-spelaren Ruud Vormer i laget. Forwardsstjärnan Wesley har lämnat för spel i Aston Villa kommande säsong.

Lördag 13 juli kl. 17.00 (Rabobank IJmond Stadion, Velsen-Zuid)
SC Telstar – AZ

Klassiskt försäsongsmöte. Spelare som inte tar plats i AZ brukar kunna hamna i Telstar. Förra säsongen fanns Donny van Iperen, Wesley Zonneveld, Toine van Huizen, Kick Groot, Melle Springer, samt Terell Ondaan hos "de vita lejonen". Även tidigare AZ-spelaren Mikhail Rosheuvels brorson Darren Rosheuvel spelar i klubben.

Onsdag 17 juli kl.20.30 (Ghelamco Arena, Gent)
KAA Gent – AZ

Kom på femte plats i Jupiler Pro League. Norske Alexander Sørloth anslöt under förra säsongen från Crystal Palace där han inte riktigt lyckades. Mer känd för den svenska publiken är Eric Smith. För honom blev det bara två matcher i ligan.

Det var motståndarna det. Nästa på tur efter matchen mot Gent kommer BK Häcken på besök till AFAS för första mötet i kvalet till EL.

#coybir

Andreas__Adde__2019-06-27 09:41:24
Author

Fler artiklar om AZ