2019-11-16 20:45

Israel - Polen
1 - 2

Bekväm seger när Polen vinner över Israel

Polen besegrade Israel på bortaplan under lördagen. En vinst med uddamålet som borde ha vart mycket större då Polen dominerade matchen och borde ha vunnit med flera bollars marginal.

Ett EM-klart Polen reste ner till Jerusalem för att ta sig an Israel på bortaplan. Israelerna som inledde kvalet mycket starkt med flera vinster i rad såg då ut att bli en utmanare till Polen om gruppsegern har istället tappat fart rejält och spelar nu för att undvika hamna näst sist efter Nordmakedonien i gruppen. Polen spelade för att garantera gruppsegern före Österrike och för att eventuellt hoppas på att få en bättre lottning till EM-gruppspelet nästa sommar.

Matchen inleddes på bästa sätt av Polen med mål för polackerna efter endast 4 minuter gör mål på en hörna som Gregorz Krychowiak smäller in från nära håll vid den bortre stolpen eter en nickskarv. Hörnan föranleddes av matchens första anfall som även det var riktig nära ett mål.

Efter målet tog Polen tag i taktpinnen rejält och hade många riktigt farliga målchanser, bland annat en indirekt frispark inne i Israels straffområde som räddades på mållinjen av en nickande försvarare. Trots kavalkaden av målchanser så slutade första halvlek smått otroligt endast med 0 – 1 till Polen.

I andra halvlek bättrade sig Polens målproduktion då Krzystof Piatek gjorde mål på andra halvlekens första målchans. Ännu en hörna som nickas mot mål men räddas av Israels målvakt, Piatek är först på returen och skickar in bollen för 0 – 2 i minut 54.

Polen dominerar sedan även andra halvlek fast på ett mera kontrollerat sätt. Israel hade ett par kontringar som var farliga men fram till den 88:e minuten så var de fruktlösa. Det var då Zahabi fick fram bollen via en polsk spelare till Dabour som kunde reducera till 1 – 2 med ett akrobatiskt mål som ställde Szczesny i det polska målet.

I slutet av matchen kom dock ingen slutforcering från Israel, istället var det Polen med en dubbelchans av Lewandowski i slutsekunderna som var nära att utöka två gånger om till 1 – 3.

Polen vinner därmed med 1 – 2 på bortaplan och säkrar gruppsegern före Österrike som också tar sig till EM som grupptvåa. Israel har fortfarande möjlighet att nå EM via slutspelet i Nations League. Nästa match för Polen blir sista kvalmatchen hemma mot Slovenien på tisdag.