Upplands Bilforum Arena, 2021-12-01 19:00

Almtuna - Kristianstad
1 - 2

BESIKTAS ÄR TURKISKA MÄSTARE!!!

Efter hela 7 års väntan så är Besiktas ännu en gång ligamästare när man besegrade Osmanlispor under söndagskvällen med 3-1 i den näst sista ligaomgången. Klubbens 14:e ligaseger är nu ett faktum och Besiktas kan återigen titulera sig bäst i Turkiet!

Med 2 omgångar kvar av säsongen så krävdes det endast 1 poäng för Besiktas att titulera sig som turkiska ligamästare säsongen 2015/16 för första gången sedan säsongen 2008/09. Motståndarlaget Osmanlispor som har gjort en stark säsong som nykomlingar kunde inte förstöra Besiktas segerkväll trots en godkänd insats.

Tabellmässigt innan matchen så låg Besiktas före tvåan Fenerbahce med 6 poäng och efter Feners poängtapp omgången innan där det blev förlust mot Basaksehir så ökade förväntningarna till en ligaseger markant. Redan efter Feners förlust kunde Besiktasfansen ha sitt så kallade för firande ute på gatorna innan den stora festen som skulle bli dagen mot Osmanlispor.

Nybyggda Vodafone Arena var såklart fullsatt och i matchens 22:a minut så exploderade arenan när mittbacken Marcelo kunde ge sitt lag ledningen med 1-0 efter en hörna från Gökhan Töre som nådde Marcelo. Brassens första mål var nu ett faktum och det dröjde även 2 minuter från ledningsmålet till 2-0 när Marcelo även kunde göra sitt och lagets andra mål i matchen. Efter ännu en hörna så kunde Marcelo genom en retur från Osmanliförsvaret sätta ditt sitt förvånansvärt andra mål bakom Osmanlimålvakten.

Med chanser från båda hållen så slutade första halvlek 2-0 till Besiktas och det dröjde inte länge till under matchens andra halvlek när man utökade sin ledning till 3-0. Efter en framspelning från Ricardo Quaresma till skyttekungen Mario Gomez som fintade bort sin försvarare och kunde göra sitt 26:e ligamål för säsongen. I den 74:e matchminuten kunde Osmanlispor reducera till 3-1 som även blev slutresultatet genom Kamerunaren Pierre Webo efter en hörna. Under matchens tilläggsminuter så var glädjen stor bland fansen, spelarna samt ledarna vid sidan om planen och efter domare Cuneyt Cakirs avblåsning av matchen kunde segerfirandet börja.