5 - 3

Besiktas JK 3-2 Bursaspor
Mario Gomez gratuleras efter det historiska 1-0 målet

Det blev en härlig inramning när Besiktas premiärspelade på Vodafone Arena inför en fullsatt hemmapublik i går kväll.

Besiktas tog en otrolig viktig seger inför slutspurten när man besegrade mittenlaget Bursaspor med 3-2 efter 2 mål ifrån skytteligaledaren Mario Gomez och även mittbacken Alexis fick göra sitt första mål för klubben. Det blev en mäktig stämning när den nya hemmaborgen Vodafone Arena invigdes. Inramning bland fansen tillsammans med välbekanta Besiktasprofiler som var på plats blev fantastiskt och en dag värd att minnas framöver

Innan matchen så var det otroligt viktigt för vissa spelare speciellt vid offensiva kretsar att hitta tillbaka till formen som man har visat prov på tidigare matcher. Som tur lossnade det till ganska bra för anfallet, dessvärre kan man inte säga om försvaret som visade ostabilitet och tveksamhet vid flera lägen i matchen.

Tränare Senol Günes valde att starta med Serdar Kurtulus som högerback för första gången under ligaspelet denna säsong istället för Andreas Beck som fick sitta på bänken från matchens start men skulle hoppa in vid slutet matchen. Necip Uysal fick ge tillbaka sin mittbacksposition till Alexis efter att ha spelat från start senaste matcherna, även Tolga Zengin och Quaresma var tillbaka i elvan.

Spelmässigt så dominerade Besiktas under stora delar av första halvlek med mycket hjälp från fansens stöd. Det historiska allra första målet gjordes i den 22:a minuten genom Mario Gomez, efter att ha blivit frispelad utav Jose Sosa och Gomez kunde kyligt finta sig förbi Bursamålvakten Harun Tekin och sätta 1-0 till hemmalaget.

6 minuter efter ledningsmålet skulle dock Bursaspor hitta kvitteringen genom Bakaye Traore till 1-1 vilket var för övrigt Bursaspors enda riktiga läge under första halvlek. Trots att Besiktas får ett par möjligheter att ta ledningen igen innan halvtidsvilan genom bland annat skott från Quaresma och Oguzhan så slutar första halvlek 1-1.

Under början av andra halvlek så pressar Besiktas på riktigt bra och i den 53:e minuten hittar man ännu en gång ledningen. Mittbacken Alexis Delgado står rätt på en retur ifrån målvakten Harun efter att ha räddat ett skott från Atiba Hutchinson från nära håll vilket leder till att bollen hamnar hos Alexis som kan nicka in 2-1.

I den 58:e minuten utökar " Svarta Örnarna" ledningen till 3-1 genom kvällens tvåmålsskytt Mario Gomez. Jose Sosa blir nedfälld av Bursaförsvaren Hosogai och straffen tas av skytteligaledaren Mario Gomez som dock missar straffen men får bollen tillbaka genom returen och kan sätta sitt 21:a ligamål för säsongen.

Bursaspor hittar reduceringsmålet 3-2 i den 71:a matchminuten genom slovaken Miroslav Stoch och det blir även gårdagens slutresultat. Det blev en tempofylld och spännande match på Vodafone Arena som dock fick sig ett tråkigt slut då det hetsades upp bland vissa spelare framförallt Bursaspors japanska spelare Hajime Hosogai som provocerade fram Ricardo Quaresma till ett rött kort vardera genom det andra gula kortet.

Den allra första matchen på Vodafone Arena slutar med en svartvit seger och därmed rycker Besiktas ifrån ligatvåan Fenerbahce med 6 poängskillnad fast med en match mer spelad. Fener har sin match på onsdag mot Galatasaray i Istanbulderbyt och poäng tapp för Feners del skulle innebära ett stort steg mot ligaguldet för BJK.

Matchfakta

Resultat: BJK 3-2 Bursa
Plats: Vodafone Arena, Istanbul
Domare: Baris Simsek
Besiktas XI: Tolga Zengin; Serdar Kurtulus (84′ Andreas Beck) – Alexis Delgado – Marcelo Guedes – Ismail Köybasi (83′ Duško Tošic); Atiba Hutchinson – Oguzhan Özyakup – José Sosa; Ricardo Quaresma – Olcay Sahan (71′ Necip Uysal) – Mario Gómez
Bursaspor XI: Harun Tekin; Hajime Hosogai – Tomáš Sivok – Samil Çinaz – Aziz Behich; Ricardo Faty (76′ Cristobal Jorquera) – Bakaye Traoré (65′ Jem Karacan) – Pablo Batalla; Deniz Yilmaz – Emre Tasdemir – Tomáš Necid (65′ Miroslaw Stoch)
Mål: Mario Gómez (22′, 58′), Bakaye Traoré (28′), Alexis Delgado (53′), Miroslaw Stoch (71′)
Röda kort: Hajime Hosogai (90+7′), Ricardo Quaresma (90+7′)