Besiktas ställs mot Feyenoord
Holländskt motstånd i CL

Besiktas ställs mot Feyenoord

Besiktas gick in som en av de seedade lagen i lottningen i den tredje kvalomgången av Champions League. Motståndet blev Feyenoord från Rotterdam.

Besiktas som senast spelade Champions League fotboll 2009 går in i säsongen med hopp om att åter ta sin plats i europas främsta turnering. Som en av de seedade lagen kunde man i den tredje kvalomgången lottas mot Dnipro, Panathinaikos, Grasshoppers, AEL Limassol och Feyenoord. Lottningen skulle skicka de svartvita till Holland och Rotterdam. Vid avancemang har man säkrat sig en plats i Europa League medan en ytterst svår Play Off omgång väntar mot de högst seedade kval lagen, Athletic Bilbao, Arsenal, Bayer Leverkusen, Napoli och Porto.

Feyenoord

Den holländska klubben avslutade fjolåret som tvåa bakom Ajax. Laget skickade 5 spelare till VM, som även imponerade. Feyenoord sticker dock främst ut med faktumet att de förlorat flera viktiga spelare inför denna kvalomgång. Fjolårets målkung i laget med 27 mål, Graziano Pelle, har flyttat till Southampton. Även Bruno Martins Indi och Darly Janmaat (från Hollands VM trupp) har lämnat för Porto resp. Newcastle United.

Det första mötet lagen emellan kommer spelas i Holland den 29:e eller 30:e juli, medan mötet i Istanbul kommer spelas den 5:e eller 6:e augusti.

Okay Karanokay.karan@gmail.com2014-07-19 02:13:17
Author

Fler artiklar om Besiktas

Inför: Fenerbahce SK - Besiktas JK