2017-03-04 17:00

Besiktas - Çaykur Rizespor
1 - 0

Besiktas vann chansfattig match mot Çaykur Rizespor

Det blev en tuff men viktig 1-0 seger för serieledande Besiktas mot ett kompakt och defensivt Rizespor. Dagens mål stod ytterbackarna för under första halvlek när vänsterbacken Adriano assisterade fram till högerbacken Gökhan Gönül som sköt in sitt första mål i BJK-tröjan.

Efter den viktiga derbysegern mot Galatasaray den förra omgången så valde tränare Senol Günes att starta med exakt samma startelva som mot GS. På torsdag så åker Besiktas till grannlandet Grekland där man ställs mot Olympiakos inför EL-åttondelsfinalen så det var tänkt att Senol Günes skulle välja att vila ett par spelare mot Rizespor men så blev inte fallet. Mittbacken Atinc Nukan fick fortsatt förtroende ikväll då han startade bredvid formstarka Marcelo.

Besiktas startade matchen med press mot ett defensivt och kompakt Rizespor. Det blev mycket bollinnehav för Besiktas del på motståndarnas planhalva men trots det fick man frustrerande svårt att komma igenom Rizeförsvaret.

Hemmalagets offensiva spelare fick det svårt vid slutskedsfasen under anfallen vilket fick ytterbackarna att kliva fram idag. Matchens enda mål gjordes i den 41:a minuten när vänsterbacken Adriano sköt in ett inlägg längst marken som nådde högerbacken Gökhan Gönül och den erfarne 32 åringen sköt distinkt in sitt första mål i Besiktaströjan.

I andra halvlek så fortsatte Rizespor sitt strikta defensiva spel med hopp om ett kontringsmål under matchens gång. Vid slutskedet av matchen så valde Rizesportränaren Hikmet Karaman att flytta upp bortalaget lite för hitta kvitteringsmålet och man fick ett par lägen dock utan resultat. Matchen slutar 1-0 till "Svarta Örnarna" som fortsätter sin jakt på ligaguldet och i nuläget så är man ensam serieledare med hela 7 poäng före ligatvåan Basaksehir men dock med 1 match mer spelad.