Lagbanner
Trippelvärvning på ingång!
Denys Boyko (27)

Trippelvärvning på ingång!

Januarifönstret har varit en lugn historia för Besiktas, men under onsdagseftermiddagen skedde en rejäl fartökning då tre nya värvningar bekräftades av styrelsen. Ukrainska landslagsmålvakten Denys Boyko, spanska mittbacken Alexis Delgado, samt Istanbul-födde armeniska landslagsmannen Aras Özbiliz inväntas under dagarna till Istanbul.

Denys Boyko - Dnipro Dniprovetsk

Den sedan länge inväntade målvaktstransfern är äntligen klar då ukrinaska Denys Boyko anlänt till Istanbul efter långa förhandlingar under december och januari månad. Målvakten hämtas in från Dnipro efter att ha ryktas till diverse lag i bl.a. La Liga och Preimer League. "King Kong" Boyko anländer efter Besiktas ryktats ha förhandlat med målvakter som David Ospina och Steve Mandanda.

Efter en högst diskutabel prestation ifjol av startmålvakten Tolga Zengin öppnade många fans för en transfer av en ny målvakt. Efter Europe League mötet mot Sporting Lisbon som slutade med att de svartvita åkte ut turneringen var mycket av skulden lagd på just Zengin, detta efter två matchavgörande misstag som ledde till två mål av Sporting. Värvningen av Denys Boyko välkommnas därmed starkt av supportrar och den ukrainska landslagsmannen kommer under den andra delen av säsongen försöka slå sig in i startelvan av det ukrainska landslaget inför EM 2016.

Övergångssumman ligger på 3,3 miljoner euro och ett kontraktet på 4,5 år.

Alexis Delgado - Getafe

Den rutinerade spanjoren hämtas in från Getafe och efter att ha spenderat hela sin karriär i La Liga så blir Besiktas spelarens första sejour utanför Spanien. Efter att ha slagit igenom i Getafe spenderade den aggressiva försvararen säsonger i Valencia och Sevilla för att sedan återvända till Getafe år 2012.

Besiktas som nyligen lånade ut mittbacken Pedro Franco ryktas även ha fått lukraktiva bud för Ersan Gulum, därav ses Alexis som en viktig värvning för att fylla ut mittbackspositionen och även lägga till behövlig rutin och erfarenhet i det relativt unga försvaret.

Det ryktas om en övergånggsumma på 1,1 miljoner euro och ett kontrakt på 2,5 år.

Aras Özbiliz - Spartak Moskva

Den Istanbul-födde armeniske fotbollspelaren flyttade vid 5-års ålder till Holland och fostrades i Ajax ungdomsakademi. Efter två säsonger i Ajax släpptes spelaren till ryska ligan och FC Kuban Krasnodar, 25 matcher och 11 mål senare stod Spartak Moskva för 10 miljoner euro och värvning av en ung czbiliz.

Trots att dålig form och stora skadebesvär har satt stopp för den uppåtpekande formkurvan som Özbiliz hade, så kan värvningen bli väldigt betydande ifall spelaren hittar tillbaka till sin form som han hade för två säsonger sedan. Klubbpresidenten Fikret Orman meddelade att Özbiliz vart en spelare man scoutat i ett flertal säsonger och att värvningen kommer löna sig i framtiden. Besiktas planerar på att låna ut spelaren under den resterande delen av säsongen (enligt ryktent till Rayo Vallecano), detta sägs vara pga en möjlig försäljning av Gökhan Töre under sommaren, detta efter att det ryktats om höga bud från Atletico Madrid och West Ham bl.a.

Özbiliz förväntas anlända till Istanbul under dagarna. Det ryktas om en övergångssumma på 2,5 miljoner euro och ett kontrakt på 4,5 år.

Okay Karanokay.karan@gmail.com2016-01-22 19:30:00
Author

Fler artiklar om Besiktas

Inför: Fenerbahce SK - Besiktas JK