Lagbanner
 Haris Tabakovic har sagt sitt , “Jag är redo att spela för BiH”

Haris Tabakovic har sagt sitt , “Jag är redo att spela för BiH”

Som en blixt från klar himmel, ännu en spelare väntar sig att komma till bosniska landslaget. Denna gång från Tyskland och Hertha Berlin. Bosnien har under senaste två åren varit aktiva och fler och fler spelare med rötter i Bosnien väljer att spela för landet deras föräldrar föddes i.




Under dessa dagar där fokuset har varit på Ahmedhodzic, har vi lite glädjande nyheter. Haris Tabakovic, 29, Schweiz-född med bosniska påbrå, har bestämt sig. Efter en intervju med Kicker från Tyskland gav han tydligt svar. 

"Jag har dubbla pass. Jag spelade för schweiziska ungdomslag och där känner jag mig som hemma. Men jag har alltid haft en koppling till Bosnien och Hercegovina eftersom två hjärtan slår i mitt bröst", sa Tabakovic till Kicker och tillade.

"NSBiH har visat intresse, det finns en del formaliteter som måste genomföras, men jag är redo för det. Jag har alltid sagt att jag är öppen för båda uttagningarna och vi får se vem som reagerar först. Om de är seriösa i NSBiH, så är jag redo att spela för mina föräldrars land".


Nu är det upp till Bosnien och fotbollsförbundet att reagera på detta, om man inte vill tappa en vass anfallare och målskytt, som har öst in mål det senaste.

Haris Tabakovic, som briljerat för tyska giganten Hertha Berlin i 2. Bundesliga. På fem matcher har det blivit fem mål och tre assist. Innan flytten till tyska huvudstaden, spelade han i grannlandets huvudstad där han hade lysande statistik. I österrikiska Bundesliga trivdes han, 17 mål med 2 assist på 28 matcher blev det för Austria Wien. Detta är ännu ett bevis på att det är en anfallare som vet hur man spelar på sin position. 

När det kommer till landslagssammanhang har han stått för 15 framträdanden för Schweiz U-21, där han har stått för sex mål.

Adnan Catak2023-09-13 11:55:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina