Lagbanner
Ännu ett avsked - Ibrahim Sehic tar farväl av landslagsdressen

Ännu ett avsked - Ibrahim Sehic tar farväl av landslagsdressen

Ibrahim Šehic (35), lämnar landslaget efter 14 år av trogen tjänst, bara dagar efter Miralem Pjanics (34), överraskande besked att tiden har lidit mot sitt slut.

Meddelade sitt beslut via Instagram

"I flera dagar har jag tänkt på vad jag ska säga och hur jag ska börja. Otroliga 14 år har gått sedan första kallelsen till favorittröjan. Precis som min far miste livet i att försvara vårt fosterland, försvarade jag det på mitt eget sätt, så gott jag kunde. Jag bar stolt Bosnien och Hercegovinas  emblem 66 gånger.
Jag är tacksam för alla som följt mig längs vägen, min familj, vänner, tränare och lagkamrater, ni har gjort mig till en bättre människa. Naturligtvis går det största tacket till de bästa fansen av de alla, BHF (BH Fanaticos reds. anm). Ni är hjärtat i detta landslag, tack för allt.


Jag upplevde de vackraste minnena, den största glädjen och de värsta sorgerna, framgångar som lyfter en till himlen och nederlag som du känner i varje cell av din kropp. Att åka till VM, Kirin Cup, sluta på första plats två gånger i Nations Leagues B-division, roffa åt oss poäng från världs- och Europamästarna samt många fler oförglömliga segrar och matcher.
Vi har fortfarande mycket att visa. Jag hoppas att det blir snart, med den nya tränaren som alltid varit en förebild för oss alla! Sergej Barbarez och hela tränarstaben, som gick igenom allt som spelarna går igenom nu, kommer att vara de bästa mentorerna. Skydda Bosnien och Hercegovina åt oss och från och med idag är jag den mest högljudda supportern. Jag älskar dig Bosnien och Hercegovina. Du är den enda”,
skrev Šehic.

55 matcher i landslaget och tio vunna titlar genom åren

Ibrahim Šehic debuterade i A-landslaget 2010, i en vänskapsmatch mot Slovakien. Totalt vaktade han målet i 55 matcher. I U21-landslaget blev det 11 framträdanden. 35-årige målvakten spelar för närvarande i det saudiska laget Al-Khaleej.

Innan Sehic gick till den saudiska klubben, hann han med att representera bosniska FK Željeznicar, de turkiska klubbarna Mersin, Erzurum och Konyaspor, samt azeriska Qarabag. Med ‘’Zeljo’’ vann han den bosniska ligan säsongen 2009/2010 och blev bosnisk cupmästare säsongen därpå. I Qarabag-tröjan blev det totalt fem raka ligatitlar, mellan säsongen 2013/2014 och 2017/2018. Han blev även azerisk cupmästare tre gånger med samma klubb. Under sin karriär har ''Ibro'' gjort 163 matcher i turkiska Süperlig, 119 i den azeriska högstaligan samt 77 matcher, i bosniska Premijer Liga med FK Zeljeznicar.

 

Sadan Filipovic2024-05-07 15:44:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina