Lagbanner
2024-06-03 20:45

England - Bosnien & Hercegovina
3 - 0

Barbarez bekräftar: Bundesliga-spelare förstärker landslaget

Barbarez bekräftar: Bundesliga-spelare förstärker landslaget

Vänsterbacken Emir Karic (26), har fått grönt ljus för spel med Bosnien & Hercegovinas landslag i fortsättningen.

TIDIGARE SPEL MED ÖSTERRIKES UNGDOMSLANDSLAG

Bosnien och Hercegovina får ytterligare en spelare från tyska Bundesliga i landslaget. Det handlar om Emir Karic (26), som för tillfället tillhör Darmstadt, vars kontrakt med klubben löper ut i sommar. Detta avslöjade Bosnien och Hercegovinas nya förbundskapten, Sergej Barbarez (52), i en intervju för den bosniska sajten och kanalen N1.

Emir Karic föddes i österrikiska Linz den 9 juni 1997. Han har tidigare representerat Österrikes U18 (fem matcher, två mål), U19 (en match) samt U21-landslag (tre matcher). Det kommer nog att bli kallelse till landslaget först till hösten, då processen med byte av medborgarskap drog ut på tiden. I höst ställs Bosnien och Hercegovina mot Nederländerna, Ungern och Tyskland i Nations League, då dessa lag återfinns i A-divisionen.

KAN SPELA PÅ FLERA POSITIONER

Karic gjorde sin första ligadebut i österrikiska Bundesliga, för LASK Linz, den 22 maj 2015 i en match mot FC Wacker Innsbruck. I Linz-tröjan har det endast blivit två framträdanden. Han står även noterad för spel med de österrikiska klubbarna FC Liefering (63 matcher och fem assist) och SCR Altach (84 matcher, ett mål och sex assist).

Han spelade i Österrike och landets inhemska liga fram till 2021, då han lämnade för tyska Darmstadt, på ‘’free transfer’’. Det blev sammanlagt 140 matcher, ett mål och åtta assist, för 26-åringen i den österrikiska första- och andradivisionen.
Han spelade 27 matcher i Bundesliga och en cupmatch för Darmstadt, under den här säsongen. Karic har mestadels varit en startspelare och har dragit på sig fyra varningar.

26-åringen spelar oftast på vänsterkanten, både som vänstermittfältare men kan även lira vänsterback. Han har även spelat som högermittfältare i tre matcher under säsongen.

LÄMNAR DARMSTADT I SOMMAR

Darmstadt slutade sist i Bundesliga den här säsongen och kommer att lira i 2. Bundesliga nästa säsong.

Den 12 maj 2024 meddelade Darmstadt 98, via klubbens officiella sajt, att Karic och 14 andra spelare kommer att lämna klubben efter den här säsongen. Enligt Transfermarkt är Karics marknadsvärde en miljon euro, vilket motsvarar dryga 11,6 miljoner svenska kronor.

Han har hittills hunnit med 80 spelade matcher i tyska första- och andradivisionerna.
Det återstår att se ifall han kritar på för något annat tyskt lag i Bundesliga, i andradivisionen eller ifall han väljer att testa sina vingar någon annanstans. 

 

Sadan Filipovic2024-05-27 15:30:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina