Lagbanner
BiH är bland 13 länder som inte haft en klubb i Champions League

BiH är bland 13 länder som inte haft en klubb i Champions League

Den nya Champions League-säsongen är igång. Football Week, som UEFA kallade starten på elittävlingen, spelas för första gången enligt ett tredagarsprogram. Matcherna kommer att spelas på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Ett sådant schema tillhandahålls endast för den första omgången. Resterande omgångar kommer att spelas på de klassiska veckodagarna, tisdagar och onsdagar.

Från och med denna säsong, kommer gruppspelet i tävlingen att vara ett minne blott och seriespelet spelas för första gången med ett unikt upplägg, med 36 klubbar som var och ett av lagen kommer att spela mot fyra olika motståndarlag, med fyra hemmamatcher respektive bortamatcher.

I den nya säsongen av Champions League kommer vi att se två klubbar från före detta Jugoslavien - kroatiska Dinamo Zagreb och serbiska Crvena Zvezda, även kallade för Röda Stjärnan på svenska. Bosnien och Hercegovina är fortfarande bland de 13 ländemar som aldrig haft en klubb i gruppspelet. Förutom Bosnien och Hercegovina inkluderas listan av: Albanien, Andorra, Armenien, Estland, Färöarna, Georgien, Gibraltar, Kosovo, Montenegro, Nordmakedonien, San Marino och Wales.

Sadan Filipovic2024-09-20 13:24:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina