Bosnier-koll: Bosnierna blandar och ger i sina klubblag

Kolasinac mötte ostoppbara Messi och Mbappe, Pjanic firade sin elfte titel under karriären och Dzeko firade 500 matcher i Europas topp fem ligor. Detta är bosnier-kollen och vi är i vecka 8.

Belgien
Dino Hotic, Yttermittfältare, Cercle Brugge (29 matcher / 4 mål / 2 assist)
2-2 mellan Cercle Brugge och AS Eupen efter inhopp i den 76:e minuten för Hotic, som mötte sin landslagskollega Smail Prevljak. Fortsatt svår säsong för yttern.

Smail Prevljak, Anfallare, AS Eupen (22 matcher / 3 mål / 3 assist)
Det blev inte många minuter för anfallaren som byttes in, i den 87:e matchminuten. Prevljak imponerade i UEFA Nations League för Bosnien, men för sitt Eupen har målen inte rullat in för Prevljak.

Gojko Cimirot, innermittfältare, Standard Liege (25 matcher / 1 assist)
Spelade hela matchen borta mot Anderlecht. Mötet slutade 2-2.

Stjepan Loncar, innermittfältare, Kortrijk (19 matcher / 1 assist)
Knappt en minut spel för Loncar mot Zulte Waregem. Mittfältaren var tillbaka efter en avstängning.

Cypern
Mateo Susic, Ytterback, Apoel FC (20 matcher / 3 mål / 3 assist)
Ej uttagen till matchtruppen för Susic när Apoel FC vann 2-0 mot Omonia Nikosia.

Hrvoje Milicevic, Mittback, AEK Larnaca (38 matcher / 2 mål)
Stabil insats för Milicevics del som spelade UEFA Conference League mot Dnipro. AEK Larnaca tog sig vidare till nästa omgång och kommer möta West Ham.

Kenan Piric, Målvakt, AEK Larnaca (35 matcher / 16 hållna nollor)
Piric fortsätter att imponera genom att hålla nollan mot Dnipro i EL.

England
Anel Ahmedhodzic, Mittback, Sheffield United (29 matcher / 5 mål / 2 assist)
Bosniens absolut bäste försvarsspelare på senare år spelade hela matchen mot Watford. Mötett slutade med en  1-0 för Sheffield United. Nästa match för Ahmedhodzic är i FA-cupen mot Tottenham.

Asmir Begovic, Målvakt, Everton FC (3 matcher / 2 hållna nollor)
Målvaktsveteranenhar inte spelat sedan november för Everton. Det var i en ligacupmatch mot sin förra klubb AFC Bournemouth.

Frankrike
Sead Kolasinac, Ytterback, Olympique Marseille (27 matcher / 3 mål / 1 assist)
Tuff dag på jobbet för Kolasinac som fick 90 minuter på vänster mittback-positionen. Marseille åkte på en tung 3-0 förlust mot ett PSG där Lionel Messi och Kylian Mbappe briljerade.

Sanjin Prcic, Innermittfältare, RC Strasbourg (24 matcher / 1 mål / 1 assist)
20 minuters spel för mittfältaren mot Clermont Foot. Prcic har inte startat under de senaste två matcherna. Senast startade Prcic mot Lille för två veckor sedan.

Halid Sabanovic, Ytterback, Angers SCO (8 matcher)
Den 23-årige högerbacken fick ett inhopp i den 70:e minuten mot Olympique Lyon. Matchen blev 3-1 till Lyon. Nytt poängtapp för Angers.

Förenade Arabemiraterna
Miralem Pjanic, Innermittfältare, FC Sharjah (16 matcher / 5 mål / 4 assist)
Bosniens mittfältsstjärna är skadad och fick lyfta pokalen i Arabiska supercupen när FC Sharjah vann med 1-0 mot Al Ain. Titeln blev Pjanics elfte under karriären.

Samir Memisevic, Mittback, Al Nasr Dubai (6 matcher)
Inga matcher för Memisevic denna vecka.

Italien
Edin Dzeko, Anfallare, Inter Milan (34 matcher / 11 mål / 5 assist)
Ännu en mållös vecka för Bosniens kapten. 36-åringen spelade 58 minuter i åttondelsfinalen i Champions League mot FC Porto. Under matchen bråkade Inter-målvakten Andre Onana och Dzeko, men enligt spelarna är läget mellan dem under kontroll. Stjärnanfallaren spelade även mot Bologna, där han byttes in istället för Romelu Lukaku i den 64:e minuten. En match där Inter tappade poäng. Dzeko nådde även en milstolpe efter Bologna matchen. Han är nu uppe i 500 matcher spelades för lag i Europas topp fem ligor, han har spelat för Wolfsburg, Manchester City, AS Roma och Inter. På de 500 matcherna, har Dzeko nätat hela 221 gånger.

Rade Krunic, Innermittfältare, AC Milan (19 matcher / 1 mål / 1 assist)
Krunic fick spela en hel match igen när han var delaktig i AC Milans trepoängare mot Atalanta. Mittfältaren blev även tilldelad ett gult kort. Milan ligger just nu tredje plats med 47 poäng.

Benjamin Tahirovic, Innermittfältare, AS Roma (7 matcher)
Talangen är inte med i truppen för UEFA Europa League. Därför fick Tahirovic se sitt Roma vinna med 2-0 mot RB Salzburg och ta sig vidare till åttondelsfinalerna i Europa League.

Milan Djuric, Anfallare, Hellas Verona (17 matcher / 1 mål)
Anfallsbjässen har denna vecka varit borta i en knäskada. Därmed noll minuter för 32-åringen.

Petar Zovko, Målvakt, Spezia (2 matcher)
Den unga målvakten har gjort en Serie A-match och har inte varit med någon match sedan mitten januari. Han fick därför kolla från bänken på sitt Spezia som mötte Udinese.

Dario Saric, Innermittfältare, Palermo (21 matcher / 1 assist)
45 minuter för mittfältaren som spelade i en 1-1 match mot Sudtirol. Palermo jagar Serie A-uppflyttning och är ett poäng bakom uppflyttning-kvalet.

Mato Jajalo, Innermittfältare, Venezia (8 matcher / 1 assist)
Han gjorde sin sjunde match för Venezia och spelade mot Cagliari i en som slutade 1-1 match. Det blev ett inhopp i den 71:a matchminuten.

Nick Salihamidzic, Ytterback, Cosenza (0 matcher)
Son till Bayern Munchen och Bosnien-legendaren Hasan Salihamidzic. Högerbacken väntar fortfarande på att få göra sin debut i Serie B. Cosenza åkte på en 5-1 förlust mot Como.

Eldin Lolic, Målvakt, Cagliari (19 matcher / 3 hållna nollor i Primavera 1 22/23)
Inget A-lagsspel för målvaktstalangen som spelar mestadels i Cagliaris reservlag. Han deltog i en 0-0 match mot Empolis U19.

Tarik Muharemovic, Mittback, Juventus II (13 matcher / 1 mål)
Unge mittback är fortfarande borta i skada.

Kroatien
Adrian Leon Barisic, Mittback, NK Osijek (15 matcher / 1 mål / 1 assist)
Mittbacken fick 90 minuter i förlusten mot NK Varazdin.

Advan Kadusic, Ytterback, NK Istra 1961 (21 matcher / 1 mål / 1 assist)
Kadusic fick mot HNK Sibenik spela vänsterback. Han fick 90 minuter och matchen slutade 0-0.

Branimir Cipetic, Ytterback, Lokomotiva Zagreb (22 matcher / 1 assist)
Efter 81 minuters spel blev Cipetic utbytt. Lokomotiva Zagreb förlora 1-0 mot HNK Gorica.

Luka Menalo, Yttermittfältare, Dinamo Zagreb (16 matcher / 1 mål / 4 assist)
Dinamo Zagreb vann stort mot HNK Hajduk Split. Det blev 4-0 till det kroatiska storlaget. Menalo fick hoppa in sista 20 minuter.

Polen
Jasmin Buric, Målvakt, Zaglebie Lubin (7 matcher / 2 hållna nollor)
Inga matcher den här veckan för Burics Zaglebie Lubin.

Bojan Nastic, Ytterback, Jagiellonia (19 matcher / 1 assist)
Vänsterbacken satt på bänken när Jagiellonia förlorade med 2-1 mot Rakow. Ingen speltid den här veckan för Nastic.

Portugal
Nermin Zolotic, Mittback, AC Casa Pia (26 matcher)
90 minuters spel för mittbacken och Casa Pia förlorade med 2-0 mot Arouca. Fortsatt mycket speltid för Zolotic som gör mittbacksvalet för Hadzibegic lite svårare. Förtjänar han en uttagning i mars?

Vladan Danilovic, Innermittfältare, CD Nacional (24 matcher / 5 mål / 1 assist)
Ingen speltid den här veckan för Danilovic som såg sitt CD Nacional vinna med 1-0 mot B-SAD. Nacional ligger på 14:e plats med 24 poäng.

Ryssland
Ryska ligan sätter igång igen i mars. Inga matcher för bosniska spelare i Ryssland. Innan säsongens paus. Ligan startar igen nästa helg. Det gäller dessa spelare:

Amar Rahmanovic, Innermittfältare, Krylya Sovetov Samara (12 matcher / 1 mål)

Ivan Basic, Innermittfältare, Orenburg (13 matcher / 1 mål / 3 assist)

Renato Gojkovic, Mittback, Orenburg (16 matcher / 3 assist)

Igor Savic, Innermittfältare, Torpedo Moskva (12 matcher)

Darko Todorovic, Ytterback, Akhmat Grozny (7 matcher / 1 assist)

Schweiz
Miroslav Stevanovic, Yttermittfältare, FC Servette (22 matcher / 5 mål / 5 assist)
FC Servette spelade 1-1 mot FC Winterthur och nya 90 minuter för 32-åringen. Stevanovic fick beröm efter sin prestation och fortsätter sin fina form.

Serbien
Sinisa Sanicanin, Mittback, FK Partizan (18 matcher / 1 mål)
Mittbacken tillbaka när han spelade 90 minuter i UEFA Conference League mot Sheriff Tiraspol. FK Partizan åkte ur turneringen efter en 3-1 förlust.

Spanien
Dennis Hadzikadunic, Mittback, RCD Mallorca (0 matcher)
Ingen debut denna vecka heller för Hadzikadunic som såg sitt Mallorca åka på en 2-1 förlust på Espanyol.

Salih Husic, Mittback. Real Betis II (6 matcher)
En halvlek för talangen i Betis reservlag. En match som slutade 4-2 till Real Betis II som mötte Velez CF.

Sverige
Adi Nalic, Anfallare, Hammarby IF (0 matcher)
Nalic återhämtar sig fortfarande från sin korsbandsskada som han ådrog sig förra säsongen. I omgång 2 av Svenska Cupen-gruppspelet vann Hammarby 3-0 mot Norrby IF. När Nalic kommer tillbaka är fortfarande oklart.

Tjeckien
Eldar Sehic, Ytterback, Banik Ostrava (16 matcher / 1 assist)
Sehic och hans lag åkte på en 2-0 förlust mot Hradec Kralove. Sehic fick 90 minuter som vänsterytterback.

Benjamin Colic, Ytterback, Ceske Budejovice (20 matcher / 1 mål / 5 assist)
Bra vecka för Colic som nätade mot Mlada Boleslav. Det blev 90 minuter för ytterbacken, i en match som slutade 2-2.

Imad Rondic, Anfallare, Slovan Liberec (22 matcher / 4 mål / 2 assist)
Assist för den unga anfallaren som assisterade mot storlaget Viktoria Plzen. Det blev 69 minuter för Rondic som är i form. Under de senaste sju ligamatcherna har han gjort två mål och en assist.

Turkiet
Amir Hadziahmetovic, Innermittfältare, Besiktas (24 matcher / 6 mål / 4 assist)
Utanför truppen i en mållös match, Antalyaspor stod för motståndet. Besiktas återfinns i skrivande stund på en tredjeplats i Super Lig.

Edin Visca, Yttermittfältare, Trabzonspor (5 matcher / 3 assist)
33-åringen är skadad och förväntas var borta ett tag till. Hans Trabzonspor åkte ut i UEFA Europa Conference League efter en 2-0 förlust mot FC Basel.

Ibrahim Sehic, Målvakt, Konyaspor (21 matcher / 8 hållna nollor)
Inga matcher för Sehic denna vecka. Nya möjligheter för Bosniens målvakt nästa vecka när Konyaspor ska möta Giresunspor.

Andrej Dokanovic, Innermittfältare, Ankaragucu (1 match)
Ankaragucu hade inga matcher denna vecka och därmed inget spel för Dokanovic.

Nihad Mujakic, Mittback, Ankaragucu (21 matcher)
Inga matcher för Mujakic heller. Ankaragucu spelar sin nästa match mot Besiktas.

Riad Bajic, Anfallare, Giresunspor (23 matcher / 8 mål / 1 assist)
Anfallaren målskytt och 90 minuter i 2-1 förlusten mot Kayserispor. Han nätade för åttonde gången den här säsongen och fortsätter vara i formen. Kan han bryta sig in i Hadzibegics trupp inför kvalet?

Haris Hajradinovic, Innermittfältare, Kasimpasa (23 matcher / 3 mål / 2 assist)
Hajradinovic spelade en träningsmatch mot Fatih Karagumruk. Nästa ligamatch för Hajradinovic blir mot Antalyaspor.

Daniel Graovac, Mittback, Kasimpasa (16 matcher)
Träningsmatch för Graovacs del också.

Deni Milosevic, Yttermittfältare, Sakaryaspor (10 matcher)
Milosevic var på bänken under träningsmatchen mot Kocaelispor.

Ajdin Hasic, Yttermittfältare, Göztepe (8 matcher / 1 mål)
Inget ligaspel för Hasic denna vecka.

Marko Mihojevic, Mittback, Göztepe (11 matcher)
Under veckan hade inte Göztepe match. Nästa ligamatch blir mot Boluspor.

Tyskland
Ermedin Demirovic, Anfallare FC Augsburg (23 matcher / 7 mål / 4 assist)
Demirovic fick återigen spela på högerkanten. Det blev 90 minuter i en 2-0 förlust mot Hertha Berlin. Nu ligger FC Augsburg 13:e plats med 24 poäng. Kommer Hadzibegic använda Demirovic som anfallare eller som ytter?

Ermin Bicakcic, Mittback, TSG 1899 Hoffenheim (4 matcher)
Fler minuter för den erfarne mittbacken som fick 60 minuter efter ett inhopp i den 30:minuten, mot Borussia Dortmund. Hoffenheim åkte på en 1-0 förlust. Goda nyheter för Hadzibegic som varit öppen med att hämta tillbaka Ermin Bicakcic.

Haris Duljevic, Yttermittfältare, Hansa Rostock (15 matcher / 1 assist)
Duljevic fortfarande i måltorka och mot FC St.Pauli blev det 45 minuter. Hans Rostock förlorade med 1-0.

Dario Dumic, Mittback, Sandhausen (22 matcher / 1 assist)
Dumic fick nöta bänk mot Nuremberg och se sitt lag åka på en 1-0 förlust. Under de senaste fyra matcherna har Dumic spelat 90 minuter men den här veckan blev det inga minuter.

Nikola Vasilj, Målvakt, St.Pauli (17 matcher / 7 hållna nollor)
Vasilj höll nollan mot Duljevics Hansa Rostock. Han fortsätter att imponera den här säsongen.

Ungern
Eldar Civic, Ytterback, Ferencvaros (21 matcher / 1 mål / 6 assist)
Vänsterbacken var den enda av de bosniska spelarna i Ferencvaros som spelade. Det blev inhopp i den 56:e matchminuten för Civic. Ferencvaros vann med borta med 2-0 mot Debreceni.

Adnan Kovacevic, Mittback, Ferencvaros (21 matcher)
Ingen speltid för Kovacevic som inte var med i matchtruppen.

Amer Gojak, Innermittfältare, Ferencvaros (19 matcher / 1 mål / 2 assist)
Ingen speltid när Gojak satt på bänken.

Muhamed Besic, Innermittfältare, Ferencvaros (24 matcher / 1 assist)
Besic förväntas vara borta i flera månader efter en tung skada. Han blir en av spelarna som den Bosniens tränare inte kan räkna med.

Aleksandar Jovicic, Mittback, Kisvarda (3 matcher)
Inga matcher för Jovicic den här veckan.

Kenan Kodro, Anfallare, Fehervar (28 matcher / 12 mål / 2 assist)
Kodro fick spela hela matchen mot Zalaegerszeg. 2-1 förlust för Kodros Fehervar.

USA
Selmir Pidro, Ytterback, St.Louis City (0 matcher)
Försäsong för MLS-klubbarna och vänsterbacken Pidro förbereder sig inför säsongen.

Österrike
Amar Dedic, Ytterback, Red Bull Salzburg (25 matcher / 2 mål / 3 assist)
Många minuter för talangen under veckan som gått. Dedic spelade 74 minuter mot AS Roma i UEFA Europa League. Därefter blev det 90 minuter för Dedic mot SV Ried, Salzburg vann med 2-0. Mycket speltid för Dedic som är formstark.

Jusuf Gazibegovic, Ytterback, Sturm Graz (28 matcher / 1 mål / 1 assist)
65 minuter spel för Gazibegovic mot Klagenfurt som vann 2-1 mot Sturm Graz.

Belmin Beganovic, Yttermittfältare, SV Ried (3 matcher)
Ingen match för Beganovic den här veckan som fick se sitt lag förlora 2-0 mot Dedics Salzburg.

Benjamin Selmanovic, Sadan Filipovic benjamin.selmanovic03@gmail.com2023-02-27 07:00:00