Bosnier-koll V.11: Ahmedhodzic ska spela på Wembley

Sista förberedelserna inför kvalmatcherna, för de uttagna bosniska spelarna. Dzeko klar för kvartsfinal i Champions League, Demirovic utvisad och Ahmedhodzic avancerar till semifinalen i FA-Cup. Detta är bosnier-kollen och vi är i vecka 11.

Belgien
Dino Hotic, Yttermittfältare, Cercle Brugge (31 matcher / 4 mål / 2 assist)
Inhopp i den 71:e minuten för högeryttern, när Cercle Brugge kryssade 1-1 mot Genk.

Smail Prevljak, Anfallare, AS Eupen (25 matcher / 5 mål / 3 assist)
Eupen åkte på 3-0 förlust mot Gent. Prevljak byttes ut i den 87:e matchminuten.

Gojko Cimirot, innermittfältare, Standard Liege (29 matcher / 1 assist)
Cimirot spelade hela matchen mot Zulte Waregem. En match som slutade 2-2. Därmed Cimirots sista match innan matcherna mot Slovakien och Island.

Stjepan Loncar, innermittfältare, Kortrijk (21 matcher / 1 assist)
Loncar fick spela 90 minuter mot Club Brugge. Kortrijk tog en viktig 1-0 vinst mot storklubben i Belgien.

Cypern
Mateo Susic, Ytterback, Apoel FC (23 matcher / 3 mål / 4 assist)
Apoel FC spelade 0-0 mot Pafos FC när Susic fick spela 90 minuter. Högerbacken fick tilldelat ett gult kort.

Hrvoje Milicevic, Mittback, AEK Larnaca (41 matcher / 2 mål)
En av de bosniska spelarna som fått mest speltid den här säsongen. 90 minuter igen för Milicevic, när han spelade mot Apollon Limassol. En match som slutade i 1-0 förlust för AEK Larnaca. Under veckan åkte även Milicevics lag ut i UEFA Conference League mot West Ham United. Där blev det inga minuter för mittbacken. Förtjänar han en startplats i landslaget?

Kenan Piric, Målvakt, AEK Larnaca (39 matcher / 16 hållna nollor)
Piric hade tuff vecka där han släppte in fem mål på två matcher.

England
Anel Ahmedhodzic, Mittback, Sheffield United (33 matcher / 5 mål / 2 Assist)
Två matcher denna vecka för Ahmedhodzic. Först ut var det mot Sunderland, en match som slutade 2-1 till Sheffield. Mittbackstalangen fick gult kort den matchen. Nästa match var i kvartsfinalen i FA-cup mot Blackburn Rovers. En viktig match som Sheffield vann med 3-2 och därmed ska Ahmedhodzic spela på Wembley Stadium mot storlaget Manchester City.

Asmir Begovic, Målvakt, Everton FC (3 matcher / 2 hållna nollor)
Veteranmålvakten har inte spelat sedan november för Everton. Det var i en ligacupmatch mot sin förra klubb AFC Bournemouth. Han satt på bänken när Everton tog viktiga poäng i bottenstriden. Det blev 2-2 mot Chelsea.

Frankrike
Sead Kolasinac, Ytterback, Olympique Marseille (30 matcher / 4 mål / 1 assist)
Bosniens nyckelspelare är borta i skada. Tveksamt ifall Kolasinac kan spela i kvalet för Bosnien. Enligt Marseilles läkare är han borta till slutet av mars månad.

Sanjin Prcic, Innermittfältare, RC Strasbourg (25 matcher / 1 mål / 1 assist)
Ingen speltid för Prcic mot Auxerre. Strasbourg fick med en 2-0 vinst och ligger nu på 15:e plats.

Halid Sabanovic, Ytterback, Angers SCO (9 matcher)
Högerbacken fick nöta bänk igen. Denna gång fick han se sitt Angers förlorade med 3-0 mot RC Lens

Said Hamulic, Anfallare, Toulouse FC (5 matcher)
Ingen Hamulic i matchtruppen när Toulouse förlorade med 2-0 mot Lille.

Förenade Arabemiraterna
Miralem Pjanic, Innermittfältare, FC Sharjah (16 matcher / 5 mål / 4 assist)
Bosniens mittfältsstjärna är fortfarande skadad. Han missar kvalmatcherna mot Island och Slovakien.

Samir Memisevic, Mittback, Al Nasr Dubai (8 matcher)
Memisevic får återigen 90 minuter som defensiv mittfältare. Al Nasr Dubai vann 1-0 mot Al Ain.

Italien
Edin Dzeko, Anfallare, Inter Milan (38 matcher / 11 mål / 5 assist)
Mot FC Porto i UEFA Champions League, startade Dzeko men blev sedan utbytt i den 70:e minuten. Inter gick vidare till kvartsfinal, efter 0-0 mot Porto. Efter avancemanget i Champions League, var det match mot Juventus. En match som Inter förlorade med 1-0 och där Dzeko fick spela sista tio minuterna. Bosniens kapten är nu redo för kvalmatcherna.

Rade Krunic, Innermittfältare, AC Milan (22 matcher / 1 mål / 1 assist)
I 1-1 matchen mot Salernitana, i början av veckan blev det 90 minuter för Krunic. Mot Udinese under helgen blev det 25 minuter för mittfältaren. Mer speltid har det blivit för Rade Krunic och håller därmed en bra form inför kvalet.

Benjamin Tahirovic, Innermittfältare, AS Roma (7 matcher)
Tahirovic fick under veckan se sitt lag från bänken. Mot Real Sociedad avancerade Roma till kvartsfinalen i UEFA Europa League. I derbyt mot Lazio åkte man på en 1-0 förlust.

Milan Djuric, Anfallare, Hellas Verona (19 matcher / 1 mål)
Anfallsbjässen klev av skadad i den 38:e minuten. Durics lag förlorade 3-1 mot Sampdoria. Båda lagen ligger i en bottenstrid.

Petar Zovko, Målvakt, Spezia (2 matcher)
Målvakten var inte med i matchtruppen mot Sassuolo.

Dario Saric, Innermittfältare, Palermo (25 matcher / 2 assist)
70 minuter för mittfältaren när Palermo vann med 5-2 mot Modena.

Mato Jajalo, Innermittfältare, Venezia (8 matcher / 1 assist)
Jajalo är borta på grund av skada.

Nick Salihamidzic, Ytterback, Cosenza (0 matcher)
Son till Bayern Munchen och Bosnien-legendaren Hasan Salihamidzic får fortfarande invänta debut i Serie B. Verkar inte som att det blir några minuter för högerbacken som är uttagen till U21-landslaget.

Alem Nezirevic, Ytterback, Inter Milan Primavera (4 matcher / 1 assist)
Högerbackstalangen får återigen ingen chans i Inter U19. Han blev inte uttagen när Inter U19 kryssade mot Roma U19.

Tarik Muharemovic, Mittback, Juventus II (13 matcher / 1 mål)
Ung mittback är fortfarande borta på grund av skada.

Kroatien
Adrian Leon Barisic, Mittback, NK Osijek (18 matcher / 1 mål / 1 assist)
Gult kort och 90 minuter för den unga mittbacken mot HNK Sibenik. Matchen slutade 0-0.

Advan Kadusic, Ytterback, NK Istra 1961 (24 matcher / 1 mål / 1 assist)
Kadusic spelade vänsterback mot NK Lokomotiva Zagreb. Det blev 90 minuter för honom i 0-0 matchen.

Branimir Cipetic, Ytterback, Lokomotiva Zagreb (26 matcher / 2 assist)
Cipetic fick gult kort efter 18 minuter spel. Därefter byttes högerbacken ut i halvlek.

Luka Menalo, Yttermittfältare, Dinamo Zagreb (19 matcher / 1 mål / 4 assist)
I den 65:e minuten byttes Menalo in mot Rijeka.

Polen
Jasmin Buric, Målvakt, Zaglebie Lubin (7 matcher / 2 hållna nollor)
Buric får fortfarande vänta på chansen att spela. Ingen speltid denna vecka heller.

Bojan Nastic, Ytterback, Jagiellonia (20 matcher / 1 assist)
Vänsterbacken var inte med i truppen mot Zaglebie Lubin. Matchens slutresultat blev 2-2.

Portugal
Nermin Zolotic, Mittback, AC Casa Pia (28 matcher)
Zolotic samlar sig nya 90 minuter. Denna gång mot Martimo, en match som slutade 2-0.

Vladan Danilovic, Innermittfältare, CD Nacional (24 matcher / 5 mål / 1 assist)
Inga matcher för Danilovic som har åkt på en skada.

Ryssland
Amar Rahmanovic, Innermittfältare, Krylya Sovetov (17 matcher / 1 mål / 1 assist)
Rahmanovic återigen på anfallet när hans lag förlorade med 1-0 mot Akhmat Grozny. Han byttes sedan ut i den 77:e minuten.

Ivan Basic, Innermittfältare, Orenburg (16 matcher / 2 mål / 3 assist)
80 minuter för Basic när hans Orenburg vann 2-0 mot Spartak Moskva.

Renato Gojkovic, Mittback, Orenburg (18 matcher / 3 assist)
Ingen Gojkovic när Orenburg vann sin match.

Igor Savic, Innermittfältare, Torpedo Moskva (14 matcher)
Inhopp i den 70:e minuten för Savic mot Nizjnij Novgorod. Matchens slutresultat blev 1-1.

Darko Todorovic, Ytterback, Akhmat Grozny (7 matcher / 1 assist)
Högerbacken på bänken i matchen mellan Krylya Sovetov och Akhmat Grozny.

Schweiz
Miroslav Stevanovic, Yttermittfältare, FC Servette (27 matcher / 6 mål / 5 assist)
Stevanovic fick 90 minuter. 1-1 blev det mellan Servette och Lugano.

Serbien
Sinisa Sanicanin, Mittback, FK Partizan (18 matcher / 1 mål)
0 minuter denna vecka för Sanicanin som fick se sitt lag förlora hemma med 2-1 mot Radnik Surdulica.

Slovenien
Anes Krdzalic, Innermittfältare,  NK Olimpija (7 matcher / 1 mål / 1 assist)
Talangen byttes in i den 27:e minuten och fick även ett gult kort i slutminuterna.

Spanien
Dennis Hadzikadunic, Mittback, RCD Mallorca (0 matcher)
Hadzikadunic har sedan januarifönstret fått vänta på en debut. Mallorca åkte på en 1-0 förlust mot Real Betis.

Salih Husic, Mittback. Real Betis II (6 matcher)
0 minuter för Husic denna vecka.

Sverige
Adi Nalic, Anfallare, Hammarby IF (0 matcher)
Nalic återhämtar sig fortfarande från sin korsbandsskada som han ådrog sig förra säsongen.

Tjeckien
Eldar Sehic, Ytterback, Banik Ostrava (18 matcher / 1 assist)
Vänsterbacken fick spela 10 minuter mot Ceske Budejovice.

Benjamin Colic, Ytterback, Ceske Budejovice (22 matcher / 1 mål / 5 assist)
Det blev 90 minuter för Colic mot Banik Ostrava.

Imad Rondic, Anfallare, Slovan Liberec (25 matcher / 5 mål / 2 assist)
Rondic startade som högerytter mot Slavia Prag. Han byttes ut i den 77:e matchminuten. Matchen slutade 2-2.

Turkiet
Amir Hadziahmetovic, Innermittfältare, Besiktas (27 matcher / 6 mål / 4 assist)
Mittfältaren fick 90 minuter mot Istanbulspor. Matchen slutade 3-1 till Besiktas.

Edin Visca, Yttermittfältare, Trabzonspor (6 matcher / 1 mål / 4 assist)
Inga matcher denna vecka för Visca.

Ibrahim Sehic, Målvakt, Konyaspor (23 matcher / 9 hållna nollor)
Sehic mötte Galatasaray och fick gult kort.

Andrej Dokanovic, Innermittfältare, Ankaragucu (3 match)
I den 72:e minuten blev Dokanovic inbytt mot Sivasspor. En match som slutade 2-0 till Sivasspor.

Nihad Mujakic, Mittback, Ankaragucu (22 matcher)
Inga minuter till Mujakic som fick kolla från bänken.

Riad Bajic, Anfallare, Giresunspor (24 matcher / 9 mål / 1 assist)
Inga matcher denna vecka för Bajic.

Haris Hajradinovic, Innermittfältare, Kasimpasa (25 matcher / 3 mål / 2 assist)
90 minuter fick mittfältaren när han spelade mot Umraniyespor.

Daniel Graovac, Mittback, Kasimpasa (16 matcher)
Ingen uttagning i matchtruppen för Graovac. .

Deni Milosevic, Yttermittfältare, Sakaryaspor (11 matcher)
Inga matcher denna vecka för Milosevic.

Ajdin Hasic, Yttermittfältare, Göztepe (8 matcher / 1 mål)
Inga matcher.

Marko Mihojevic, Mittback, Göztepe (12 matcher)

Tyskland
Ermedin Demirovic, Anfallare FC Augsburg (26 matcher / 7 mål / 6 assist)
Demirovic assisterade och fick därefter ett rött kort för hög spark. Matchen mot FC Schalke slutade 1-1.

Ermin Bicakcic, Mittback, TSG 1899 Hoffenheim (6 matcher)
I den 83:e minuten fick veteranen ett nytt inhopp. Det var i 3-1 förlusten mot Hertha Berlin.

Haris Duljevic, Yttermittfältare, Hansa Rostock (17 matcher / 2 assist)
Duljevic assisterade till Rostocks andra mål. Hansa Rostock åkte på en stor förlust hemma mot Dusseldorf. Matchens slutresultat blev 5-2.

Dario Dumic, Mittback, Sandhausen (24 matcher / 1 assist)
25 minuter för Dumic när Sandhausen förlorade stort mot St.Pauli. Matche slutade 5-0.

Nikola Vasilj, Målvakt, St.Pauli (18 matcher / 8 hållna nollor)
Vasilj håller nollan mot Sandhausen och kommer till landslagssamlingen med god form.

Ungern
Eldar Civic, Ytterback, Ferencvaros (25 matcher / 1 mål / 6 assist)
Civic spelade hela matchen mot Bayern Leverkusen i UEFA Europa League. Ferencvaros åkte ur i åttondelsfinalen efter 2-0 förlust på hemmaplan. I den andra matchen för veckan blev det 70 minuter för vänsterbacken mot Zalaegerszegi.

Adnan Kovacevic, Mittback, Ferencvaros (22 matcher)
Kovacevic bänkad båda matcherna denna vecka. Inte mycket speltid på sistone för mittbacken och Hadzibegic får det allt svårare att hitta en mittbackspartner till Ahmedhodzic.

Amer Gojak, Innermittfältare, Ferencvaros (22 matcher / 1 mål / 2 assist)
Gojak fick starta mot Leverkusen i Europa League och spelade 78 minuter innan han blev utbytt. Mot Zalaegerszegi blev det 25 minuter spel.

Muhamed Besic, Innermittfältare, Ferencvaros (24 matcher / 1 assist)
Utanför truppen efter att ha slitit av korsbandet ännu en gång.

Aleksandar Jovicic, Mittback, Kisvarda (3 matcher)
Bänkad och inget inhopp för mittbacken denna vecka.

Jasmin Mesanovic, Anfallare, Kisvarda (30 matcher / 6 mål / 2 assist)
Mesanovic hittar nätet i den sista matchen inför landslagssamlingen. Detta efter ett mål i den 8:e minuten mot Mezokövesd FC.

Kenan Kodro, Anfallare, Fehervar (31 matcher / 14 mål / 2 assist)
Kodro fortsätter att göra mål i den ungerska ligan. Detta efter ett straffmål i den 90:e minuten mot Honved.

USA
Selmir Pidro, Ytterback, St.Louis City (0 matcher)
Inga minuter än i MLS. Vänsterbacken fick se sitt lag från bänken mot San Jose Earthquakes.

Benjamin Kikanovic, Yttermittfältare, San Jose Earthquakes (3 matcher)
Vänsteryttern fick spela hela andra halvlek mot Selmir Pidros St.Louis City.

Österrike
Amar Dedic, Ytterback, Red Bull Salzburg (28 matcher / 2 mål / 3 assist)
Talangen var avstängd när Salzburg spelade 1-1 mot Altach.

Jusuf Gazibegovic, Ytterback, Sturm Graz (30 matcher / 1 mål / 1 assist)
90 minuter för högerbacken när han gjorde sin 30:e match för säsongen. Med Kolasinac borta kan Gazibegovic förväntas starta för landslaget.

Adis Jasic, Ytterback, Wolfsberger AC (24 matcher / 2 mål / 6 assist)
90 minuter för högerbackstalangen som stod för en bra match. Det blev 0-0 mellan Wolfsberger och SV Ried.

Belmin Beganovic, Yttermittfältare, SV Ried (15 matcher / 4 mål)
Inhopp i den 70:e minuten för Beganovic mot Jasics klubb.