Bosnier-koll V.14 - Efterlängtad debut för Hadzikadunic

Klubbfotbollen fortsätter för de bosniska spelarna. Dedic och Gazibegovic slåss om titeln, Hadzikadunic får efterlängtad debut i La Liga och Stevanovic nätar och assisterar. Detta är Bosnier-kollen och vi är i vecka 14.

Belgien
Dino Hotic, Yttermittfältare, Cercle Brugge (33 matcher / 5 mål / 2 assist)
Det femte målet för säsongen för Hotic, som nätade mot Royal Antwerp. Trots högerytterns mål förlorade hans Cercle Brugge med 2-1. Hotic startade matchen men byttes sedan ut i den 74:e minuten.

Smail Prevljak, Anfallare, AS Eupen (27 matcher / 5 mål / 3 assist)
Anfallaren startade mot Kortrijk och fick spela 81 minuter. En mållös match där lagen fick dela poäng.

Gojko Cimirot, innermittfältare, Standard Liege (31 matcher / 1 assist)
Mittfältaren fick 90 minuter när Standard Liege slog Genk med 2-0.

Stjepan Loncar, innermittfältare, Kortrijk (23 matcher / 1 assist)
Det blev 20 minuters spel för Loncar när matchen mot Eupen slutade 0-0.

Cypern
Mateo Susic, Ytterback, Apoel FC (23 matcher / 3 mål / 4 assist)
Apoel FC spelade 2-2 mot AEK Larnaca och högerbacken spelade hela matchen.

Hrvoje Milicevic, Mittback, AEK Larnaca (42 matcher / 2 mål)
Milicevic fortsätter att samla på sig 90 minuter. Denna gång var det mot Susics Apoel FC.

Kenan Piric, Målvakt, AEK Larnaca (40 matcher / 16 hållna nollor)
Piric släppte in två mål när han mötte Apoel FC.

England
Anel Ahmedhodzic, Mittback, Sheffield United (35 matcher / 5 mål / 2 Assist)
Efter en strålande match mot Wigan Athletic, fick mittbackstalangen en plats i veckans-lag i Championship. Sheffield United är ännu närmare Premier League efter tre poäng mot Wigan. En match som slutade 1-0.

Asmir Begovic, Målvakt, Everton FC (3 matcher / 2 hållna nollor)
Veteranmålvakten har inte spelat sedan november för Everton. Det var i en ligacupmatch mot sin förra klubb AFC Bournemouth. En tuff vecka för Everton som mötte både Tottenham och Manchester United. Det blev 1-1 mot Tottenham och mot Manchester United åkte Everton på en 2-0 förlust.

Frankrike
Sead Kolasinac, Ytterback, Olympique Marseille (32 matcher / 4 mål / 1 assist)
Stjärnan byttes ut i matchens slutskede. Marseille mötte Lorient där matchen slutade 0-0. Marseille ligger nu på en tredjeplats i ligan.

Sanjin Prcic, Innermittfältare, RC Strasbourg (27 matcher / 1 mål / 1 assist)
Prcic fick spela 30 minuter mot RC Lens. En match som slutade 2-1 till RC Lens.

Halid Sabanovic, Ytterback, Angers SCO (11 matcher/ 1 mål)
Högerbacken fick göra ett inhopp i den 71:a matchminuten och avgjorde matchen i den 84:e minuten. Därmed vann Angers med 1-0 mot Lille.

Said Hamulic, Anfallare, Toulouse FC (7 matcher)
Hamulic fick spela en av de två matcherna som Toulouse hade. Hamulic fick hoppa in i den 87:e matchminuten mot Annecy. Toulouse vann matchen med 2-1 och är därmed klara för finalen i Coupe de France. I den andra matchen fick Hamulic kolla från bänken när Toulouse tog en 2-1 vinst mot Montpellier.

Förenade Arabemiraterna
Miralem Pjanic, Innermittfältare, FC Sharjah (18 matcher / 5 mål / 5 assist)
Bosniens mittfältsstjärna startade matchen och i den 75:e minuten assisterade han till matchens enda mål. Pjanic byttes ut sedan i minut 82. FC Sharjah tog därmed tre poäng mot Al Dhafra.

Samir Memisevic, Mittback, Al Nasr Dubai (10 matcher / 1 mål / 1 assist)
Memisevic spelade 90 minuter och gjorde dessutom ett mål som innermittfältare. Al Nasr mötte Al Jazira men förlorade matchen med 4-3.

Italien
Edin Dzeko, Anfallare, Inter Milan (41 matcher / 11 mål / 5 assist)
En vinstlös vecka för Dzeko och hans Inter. Först ut var Juventus i semifinalen i Coppa Italia. Matchen slutade 1-1 och Dzeko startade matchen men fick kliva av i den 68:e minuten. Nästa match var mot Salernitana, som slutade 2-2 efter en sen kvittering. I den matchen fick Dzeko göra ett inhopp i den 85:e minuten.

Rade Krunic, Innermittfältare, AC Milan (23 matcher / 1 mål / 1 assist)
Inga minuter för Krunic mot Empoli. Milan kryssade och tappade därmed poäng i striden om Champions League. Nästa vecka är det kvartsfinal i Champions League där man möter Napoli.

Benjamin Tahirovic, Innermittfältare, AS Roma (7 matcher)
Talangen fick återigen kolla från bänken när Roma tog nya tre poäng. Denna gång mot Torino där man vann matchen med 1-0. Det hettar till i striden om en Champions League plats i Serie A.

Milan Djuric, Anfallare, Hellas Verona (20 matcher / 1 mål)
Anfallsbjässen är tillbaka från en knäskada. Duric gjorde ett inhopp i den 61:a minuten. Hellas Verona tog tre poäng mot Sassuolo efter en 2-1 vinst.

Petar Zovko, Målvakt, Spezia (2 matcher)
Zovko blev inte kallad till matchtruppen mot Fiorentina. Matchen slutade 1-1.

Dario Saric, Innermittfältare, Palermo (26 matcher / 2 assist)
Sarics lag hade inga matcher denna vecka.

Mato Jajalo, Innermittfältare, Venezia (8 matcher / 1 assist)
Jajalo är borta på grund av skada. Denna vecka hade Venezia inga matcher .

Nick Salihamidzic, Ytterback, Cosenza (0 matcher)
Son till Bayern Munchen och Bosnien-legendaren Hasan Salihamidzic debuterade för Bosniens U21 mot Kina. Men i klubblaget väntar högerbacken fortfarande på en debut.

Alem Nezirevic, Ytterback, Inter Milan Primavera (5 matcher / 1 assist)
Nezirevic hade inga matcher denna vecka med Inters Primavera.

Tarik Muharemovic, Mittback, Juventus II (15 matcher / 1 mål)
Muharemovic fick spela hela matchen mot Sangiuliano. Matchen slutade 1-0 till Juventus II.

Kroatien
Adrian Leon Barisic, Mittback, NK Osijek (20 matcher / 1 mål / 1 assist)
90 minuter för Barisic när Osijek förlorade med 2-0 mot HNK Gorica. Trots resultatet stod Barisic för en bra prestation och fortsätter därmed sin fina form. En tidsfråga innan Hadzibegic kallar honom till landslaget.

Advan Kadusic, Ytterback, NK Istra 1961 (26 matcher / 1 mål / 1 assist)
Kadusic fick återigen spela som högerytter i 2-2 matchen mot storlaget Hajduk Split. Kadusic byttes ut i den 87:e minuten.

Branimir Cipetic, Ytterback, Lokomotiva Zagreb (27 matcher / 2 assist)
Högerbacken spelade 90 minuter mot Dinamo Zagreb. Matchens slutresultat blev 2-1 till Dinamo Zagreb.

Luka Menalo, Yttermittfältare, Dinamo Zagreb (21 matcher / 2 mål / 4 assist)
Menalo gjorde mål mot Lokomotiva Zagreb, efter ett inhopp i minut 72. Därmed avgjorde Menalo matchen.

Polen
Jasmin Buric, Målvakt, Zaglebie Lubin (7 matcher / 2 hållna nollor)
Buric på bänken när hans lag förlorade med 2-0 mot Wisla Plock.

Bojan Nastic, Ytterback, Jagiellonia (20 matcher / 1 assist)
Inga minuter för Nastic denna vecka. Jagiellonia kryssade 1-1 mot Stal Mielec.

Portugal
Nermin Zolotic, Mittback, AC Casa Pia (30 matcher)
Mittbacken spelade 90 minuter i en målrik match mot Sporting. Matchen slutade 4-3 till Sporting.

Vladan Danilovic, Innermittfältare, CD Nacional (26 matcher / 5 mål / 1 assist)
Danilovic fick 90 minuter när hans Nacional åkte på en 3-0  förlust hemma mot UD Oliveirense.

Ryssland
Amar Rahmanovic, Innermittfältare, Krylya Sovetov (19 matcher / 1 mål / 1 assist)
Rahmanovic på anfallet mot PFK Sotji. Det blev 79 minuter för mittfältaren när Krylya Sovetov vann matchen med 2-1.

Ivan Basic, Innermittfältare, Orenburg (17 matcher / 2 mål / 3 assist)
Inga matcher denna vecka för Orenburg.

Renato Gojkovic, Mittback, Orenburg (19 matcher / 3 assist)
Inga matcher.

Igor Savic, Innermittfältare, Torpedo Moskva (15 matcher)
Savic fick testa som mittback i matchen mot Fakel. Matchen slutade 2-0 till Torpedo Moskva som tog tre poäng.

Darko Todorovic, Ytterback, Akhmat Grozny (7 matcher / 1 assist)
Det blev inga minuter för högerbacken när Akhmat Grozny mötte Ural. Akhmat Grozny fick med sig en 2-0 vinst.

Schweiz
Miroslav Stevanovic, Yttermittfältare, FC Servette (29 matcher / 7 mål / 6 assist)
Stevanovic nätade och stod även för en assist i 2-2 matchen mot Sion FC. Högeryttern är nu uppe på 13 mål involveringar denna säsong.

Serbien
Sinisa Sanicanin, Mittback, FK Partizan (19 matcher / 1 mål)
Mittbacken spelade 90 minuter när Partizan vann med 1-0 mot Vozdovac. Efterlängtad start för Sanicanins del.

Slovenien
Anes Krdzalic, Innermittfältare,  NK Olimpija Ljubljana (9 matcher / 2 mål / 1 assist)
Krdzalic spelade 70 minuter mot NK Celje i den slovenska cupen. Matchen slutade 0-0 men Olimpija lyckades gå vidare på straffar och är därmed klara för semifinal.

Spanien
Dennis Hadzikadunic, Mittback, RCD Mallorca (1 matcher)
Hadzikadunic debuterade i La Liga. I mittbackens första match blev det 90 minuter mot Real Valladolid. En målrik match som slutade 3-3.

Salih Husic, Mittback. Real Betis II (6 matcher)

Sverige
Adi Nalic, Anfallare, Hammarby IF (1 matcher)
Nalic har officiellt återhämtat sig och fick äntligen spela fotboll. I den 82:a matchminuten fick Nalic hoppa in. Dock åkte Hammarby på en 3-1 förlust på Bravida Arena.

Tjeckien
Eldar Sehic, Ytterback, Banik Ostrava (20 matcher / 1 assist)
Banik Ostrava vann med 1-0 mot Slovacko. Sehic fick spela 90 minuter och tilldelades även ett gult kort.

Benjamin Colic, Ytterback, Ceske Budejovice (22 matcher / 1 mål / 5 assist)
Högerbacken var inte med i matchtruppen mot Teplice. Colics lag åkte på en förlust med 3-0 på hemmaplan.

Imad Rondic, Anfallare, Slovan Liberec (27 matcher / 6 mål / 3 assist)
Slovan Liberec vann med 2-1 mot Fastav Zlin efter Rondics mål och assist. Anfallaren spelade dessutom hela matchen.

Turkiet
Amir Hadziahmetovic, Innermittfältare, Besiktas (29 matcher / 6 mål / 4 assist)
Mittfältaren blev utbytt i den 74:e minuten, när Besiktas tog tre poäng mot Giresunspor, efter att ha vunnit med 3-1. Hadziahmetovic fick även ett gult kort.

Edin Visca, Yttermittfältare, Trabzonspor (9 matcher / 1 mål / 4 assist)
3-1 förlust för Trabzonspor när de mötte Ankaragucu i kvartsfinalen i den turkiska cupen. Visca fick 65 minuter på högerkanten. Därefter åkte Viscas lag på en andra förlust i veckan när Kasimpasa vann med 2-0. Visca blev inbytt i halvlek men fick kliva av i den 66:e minuten.

Ibrahim Sehic, Målvakt, Konyaspor (25 matcher / 9 hållna nollor)
Sehic stod i 1-1 matchen mot Antalyaspor och missade chansen för att hålla nollan för en tionde gång denna säsongen.

Andrej Dokanovic, Innermittfältare, Ankaragucu (6 matcher)
Mittfältaren startade matchen mot Trabzonspor. Dokanovics lag tog sig vidare till semifinalen av den turkiska cupen. Mittfältaren blev utbytt i halvlek den matchen. Därefter under helgen tog Ankaragucu tre poäng. Detta efter en 3-2 vinst mot Istanbulspor. I den matchen spelade Dokanovic 15 minuter.

Nihad Mujakic, Mittback, Ankaragucu (24 matcher)
Mujakic startade och spelade hela matchen mot både Trabzonspor och Istanbulspor denna vecka.

Riad Bajic, Anfallare, Giresunspor (26 matcher / 10 mål / 1 assist)
90 minuter spel för Bajic mot Besiktas. Bajic gjorde Giresunspors enda mål den matchen.

Haris Hajradinovic, Innermittfältare, Kasimpasa (26 matcher / 3 mål / 2 assist)
Hajradinovic startade matchen men blev utbytt efter 77 minuters spel.

Daniel Graovac, Mittback, Kasimpasa (16 matcher)
Inga minuter för mittbacken denna vecka.

Deni Milosevic, Yttermittfältare, Sakaryaspor (12 matcher / 1 mål)
Milosevic från start när Sakaryaspor tog en 2-0 vinst mot Manisa BBSK. Milosevic gjorde ett straffmål innan halvlek. Därefter byttes han ut i den 57:e minuten.

Ajdin Hasic, Yttermittfältare, Göztepe (8 matcher / 1 mål)
Fick se sitt lag vinna mot Samsunspor med 1-0 från bänken.

Marko Mihojevic, Mittback, Göztepe (12 matcher)
Inga minuter för Mihojevic denna vecka.

Tyskland
Ermedin Demirovic, Anfallare FC Augsburg (26 matcher / 7 mål / 6 assist)
Demirovic var avstängd inför matchen mot FC Köln. Han fick se sitt lag förlora med 3-1 hemma mot Köln.

Ermin Bicakcic, Mittback, TSG 1899 Hoffenheim (6 matcher)
Inget inhopp denna gång heller för den erfarne mittbacken. Hoffenheim tog tre poäng mot Schalke, efter att matchen slutat 2-0.

Haris Duljevic, Yttermittfältare, Hansa Rostock (19 matcher / 2 assist)
67 minuter blev det för vänsteryttern mot Holstein Kiel. Duljevic och hans Hansa Rostock åkte på en 3-2 förlust.

Dario Dumic, Mittback, Sandhausen (25 matcher / 1 assist)
90 minuter för mittbacken, när han fick en tuff dag mot Greuther Furth. Matchen slutade 2-0 till Greuther Furth.

Nikola Vasilj, Målvakt, St.Pauli (20 matcher / 10 hållna nollor)
Vasilj håller nollan för tionde gången denna säsong. Detta efter att St.Pauli vann med 1-0 vinsten mot FC Heidenheim.

Ungern
Eldar Civic, Ytterback, Ferencvaros (25 matcher / 1 mål / 6 assist)
Ingen Civic i matchen mot Paksi FC. En match som slutade 3-2 till Paksi FC.

Adnan Kovacevic, Mittback, Ferencvaros (24 matcher)
Mittbacken spelade hela matchen mot Paksi FC och blev även tilldelad ett gult kort.

Amer Gojak, Innermittfältare, Ferencvaros (23 matcher / 1 mål / 2 assist)
Gojak fick kolla på matchen från bänken. Inget inhopp för honom mot Paksi FC.

Muhamed Besic, Innermittfältare, Ferencvaros (24 matcher / 1 assist)
Utanför truppen efter att ha slitit av korsbandet ännu en gång.

Aleksandar Jovicic, Mittback, Kisvarda (5 matcher)
90 minuter spel för mittbacken mot Zalaegerszegi, som slutade mållöst.

Jasmin Mesanovic, Anfallare, Kisvarda (32 matcher / 6 mål / 2 assist)
Mesanovic fick också starta mot Zalaegerszegi och genomförde 90 minuter.

Kenan Kodro, Anfallare, Fehervar (33 matcher / 14 mål / 2 assist)
90 minuter blev det för anfallaren när det blev 0-0 mot Ujpest. Kodro fick även ett gult kort tilldelat.

USA
Selmir Pidro, Ytterback, St.Louis City (0 matcher)
Pidro återigen på bänken när St.Louis City förlorade 3-0 mot Seattle Sounders.

Benjamin Kikanovic, Yttermittfältare, San Jose Earthquakes (7 matcher)
Det blev bara spel i knappt en minut för yttern mot New York Red Bulls. Matchen slutade 1-1 mellan lagen.

Österrike
Amar Dedic, Ytterback, Red Bull Salzburg (30 matcher / 2 mål / 3 assist)
Talangen spelade 88 minuter mot Austria Wien. En match som slutade 3-3 oavgjort. Salzburg behåller förstaplatsen i ligan och är fyra poäng före Sturm Graz.

Jusuf Gazibegovic, Ytterback, Sturm Graz (33 matcher / 1 mål / 1 assist)
Två matcher för Gazibegovic denna vecka. Sturm Graz och Gazibegovic tog sig vidare till finalen i den österrikiska cupen, efter en 1-0 vinst mot LASK Linz. I den matchen fick
Gazibegovic spela vänsterback hela matchen. I veckans andra match fick Sturm Graz möta LASK Linz igen, fast denna gång i ligan. Där förlorade Gazibegovics lag med 2-1 och han fick spela 90 minuter igen som högerback.

Adis Jasic, Ytterback, Wolfsberger AC (26 matcher / 2 mål / 6 assist)
Tuff vecka för Jasic när Wolfsberger åkte på en storförlust mot WSG Tirol med 4-0. En match att glömma för högerbackstalangen.

Belmin Beganovic, Yttermittfältare, SV Ried (17 matcher / 4 mål)
SV Ried åkte ut i semifinalen i österrikiska cupen och den unge yttern var inte med i matchtruppen. Däremot under helgen blev det en ligamatch för Beganovic, som fick spela andra halvlek mot Hartberg. SV Ried åkte på en förlust med 3-1.