Bosnier-koll V.15 - Dzeko och Krunic nära avancemang i Champions League

Krunic och Dzeko är ett steg närmare semifinalen i Champions League, Gazibegovic nätade i slutminuterna och Zolotic fortsätter sin fina form. Detta är Bosnier-kollen och vi är i vecka 15.

Belgien
Dino Hotic, Yttermittfältare, Cercle Brugge (34 matcher / 5 mål / 2 assist)
Högeryttern byttes in i den 76:e minuten mot Sint-Truiden. En match som Cercle Brugge vann med 3-1.

Smail Prevljak, Anfallare, AS Eupen (28 matcher / 6 mål / 3 assist)
Tuff vecka för Prevljak och hans Eupen som åkte på en stor förlust med 5-1. Anfallaren nätade i den 46:e minuten mot Zulte Waregem. Prevljak fick även ett gult i den 89:e minuten.

Gojko Cimirot, innermittfältare, Standard Liege (32 matcher / 1 assist)
Det blev 73 minuter för Cimirot när Standard Liege besegrade Charleroi med 3-1.

Stjepan Loncar, innermittfältare, Kortrijk (24 matcher / 1 assist)
90 minuter för Loncar i mittfältet, efter en 1-0 förlust mot Antwerp.

Cypern
Mateo Susic, Ytterback, Apoel FC (24 matcher / 3 mål / 4 assist)
Apoel FC förlorade med 2-0 mot Apollon Limassol och högerbacken spelade hela matchen.

Hrvoje Milicevic, Mittback, AEK Larnaca (43 matcher / 2 mål)
En mindre lyckad vecka för Milicevic och hans AEK Larnaca som förlorade stort. Det blev en 4-0 förlust mot Pafos FC. För Milicevics del blev det 90 minuter.

Kenan Piric, Målvakt, AEK Larnaca (41 matcher / 16 hållna nollor)
Piric släppte in fyra mål när han mötte Pafos FC.

England
Anel Ahmedhodzic, Mittback, Sheffield United (36 matcher / 5 mål / 2 Assist)
Mittbackstalangen mötte Burnley i början av veckan. En match som slutade 2-0 till den ostoppbara Burnley, som redan säkrat en plats i Premier League. Däremot i matchen mot Cardiff var Ahmedhodzic inte med i matchtruppen. Sheffield United vann matchen med 4-1.

Asmir Begovic, Målvakt, Everton FC (3 matcher / 2 hållna nollor)
Veteranmålvakten har inte spelat sedan november för Everton. Det var i en ligacupmatch mot sin förra klubb AFC Bournemouth. Mindre lyckad vecka för Everton som förlorade hemma mot Fulham med 3-1.

Frankrike
Sead Kolasinac, Ytterback, Olympique Marseille (33 matcher / 4 mål / 1 assist)
Stjärnan startade matchen och blev därefter utbytt i den 76:e minuten. Kolasinac dominerade närkampsspelet och hade 97% lyckade passningar. Matchen mot Troyes slutade 3-1 till Kolasinacs lag.

Sanjin Prcic, Innermittfältare, RC Strasbourg (28 matcher / 1 mål / 1 assist)
Prcic fick spela 30 minuter mot Club Ajaccio. En match som slutade 3-2 till Strasbourg. .

Halid Sabanovic, Ytterback, Angers SCO (12 matcher/ 1 mål)
Högerbacken startade matchen men blev sedan utbytt efter 32 minuter spel efter en skada. Anders förlorade 2-1 mot Clermont.

Said Hamulic, Anfallare, Toulouse FC (7 matcher)
Inga minuter för Hamulic denna vecka. Den unga anfallaren fick sitta bänk när Toulouse åkte på en 2-1 förlust mot Lyon. Under veckan besökte Hadzibegic Toulouse och Hamulic. Den bosniska tränaren hade en konversation med Hamulic.

Förenade Arabemiraterna
Miralem Pjanic, Innermittfältare, FC Sharjah (18 matcher / 5 mål / 4 assist)
Bosniens mittfältsstjärna startade matchen och i den 76:e minuten byttes han ut. FC Sharjah tog sig vidare i UAE President Cup efter att ha slagit ut Ajman Club.

Samir Memisevic, Mittback, Al Nasr Dubai (10 matcher/ 1 assist)
Inga matcher denna vecka.

Italien
Edin Dzeko, Anfallare, Inter Milan (43 matcher / 11 mål / 5 assist)
Stjärnan spelade två matcher denna vecka. Dzeko startade i kvartsfinalmatchen i UEFA Champions League mot Benfica. Han byttes sedan ut i den 63:e matchminuten. Inter vann därmed borta mot Benfica och har med sig en 2-0 ledning till San Siro. I ligan tappade Inter poäng igen. Denna gång åkte storklubben på en 1-0 förlust hemma mot Monza. För Dzekos del, blev det spel sista tio minuterna.

Rade Krunic, Innermittfältare, AC Milan (24 matcher / 1 mål / 1 assist)
Milan slog Napoli med 1-0, i kvartsfinalen i Champions League. Krunic spelade 90 minuter och stod för en bra prestation. Däremot blev det inget ligaspel denna vecka heller för mittfältaren, när Milan tappade poäng mot Bologna. Matchen slutade 1-1.

Benjamin Tahirovic, Innermittfältare, AS Roma (8 matcher)
Talangen och hans Roma spelade två matcher denna vecka. Först ut mot Feyenoord, där Tahirovic kollade från bänken när Roma förlorade med 1-0. Sedan var det ligamatchen mot Udinese där Tahirovic fick hoppa in i slutminuterna.

Milan Djuric, Anfallare, Hellas Verona (21 matcher / 1 mål)
Anfallsbjässen gjorde ett inhopp i den 65:e minuten. Hellas Verona tog ett poäng mot serieledarna Napoli efter en 0-0 match.

Petar Zovko, Målvakt, Spezia (2 matcher)
Zovko blev inte kallad till matchtruppen mot Lazio. Matchen slutade 3-0 till Lazio.

Dario Saric, Innermittfältare, Palermo (28 matcher / 2 assist)
Saric spelade två matcher denna vecka. Mot Cosenza Calcio spelade mittfältaren 68 minuter. Därefter blev det 90 minuter mot Venezia.

Mato Jajalo, Innermittfältare, Venezia (8 matcher / 1 assist)
Jajalo är borta på grund av skada. Denna vecka hade Venezia två matcher. Veckan inleddes med en 1-0 förlust mot Reggina. Veckan avslutades med en 3-2 vinst mot Palermo.

Nick Salihamidzic, Ytterback, Cosenza (0 matcher)
Son till Bayern Munchen och Bosnien-legendaren Hasan Salihamidzic. Högerbacken väntar  fortfarande på en debut för Cosenza.

Alem Nezirevic, Ytterback, Inter Milan Primavera (6 matcher / 1 assist)
Nezirevic var inte uttagen till matchen mot Frosinone U19.

Tarik Muharemovic, Mittback, Juventus II (16 matcher / 1 mål)
Muharemovic fick spela 68 minuter mot Arzignano. Matchen slutade 1-0 till Arzignano.

Kroatien
Adrian Leon Barisic, Mittback, NK Osijek (21 matcher / 1 mål / 1 assist)
90 minuter för Barisic när Osijek kryssade 2-2 mot Lokomotiva Zagreb. En tidsfråga innan Hadzibegic kallar honom till landslaget.

Advan Kadusic, Ytterback, NK Istra 1961 (27 matcher / 1 mål / 1 assist)
Kadusic fortsätter spela som högerytter. Matchen mellan NK Istra och NK Varazdin slutade 0-0. Kadusic byttes ut i den 78:e minuten.

Branimir Cipetic, Ytterback, Lokomotiva Zagreb (28 matcher / 3 assist)
Högerbacken assisterade och spelade 90 minuter mot Osijek. Matchens slutresultat blev 2-2.

Luka Menalo, Yttermittfältare, Dinamo Zagreb (22 matcher / 2 mål / 4 assist)
Menalo fick göra ett inhopp i minut 72, när Dinamo Zagreb vann med 4-0 mot Slaven Belupo.

Polen
Jasmin Buric, Målvakt, Zaglebie Lubin (7 matcher / 2 hållna nollor)
Buric utanför matchtruppen när hans lag förlorade med 2-0 mot Gornik Zabrze.

Bojan Nastic, Ytterback, Jagiellonia (20 matcher / 1 assist)
Inga minuter för Nastic denna vecka. Jagiellonia vann 1-0 mot Lechia Gdansk och under helgen förlorade de med 2-1 mot Korona.

Portugal
Nermin Zolotic, Mittback, AC Casa Pia (31 matcher)
Mittbacken spelade 90 minuter i den oavgjorda matchen mot Rio Ave. Matchen slutade 1-1.

Vladan Danilovic, Innermittfältare, CD Nacional (27 matcher / 5 mål / 1 assist)
Danilovic fick 45 minuter när hans Nacional åkte på en ny 3-0 förlust. Denna gång blev det mot Penafiel.

Ryssland
Amar Rahmanovic, Innermittfältare, Krylya Sovetov (20 matcher / 1 mål / 1 assist)
Rahmanovic spelade 20 minuter mot FK Chimki. Matchens slutresultat blev 0-0.

Ivan Basic, Innermittfältare, Orenburg (17 matcher / 2 mål / 3 assist)
Inga minuter denna vecka för Basic.

Renato Gojkovic, Mittback, Orenburg (20 matcher / 3 assist)
Gojkovic fick 90 minuter mot Lokomotiva Moskva. Orenburg förlorade stort hemma med 4-1.

Igor Savic, Innermittfältare, Torpedo Moskva (16 matcher)
Savic spelade som mittback igen. Matchen slutade 2-1 till Spartak Moskva som tog tre poäng.

Darko Todorovic, Ytterback, Akhmat Grozny (7 matcher / 1 assist)
Det blev inga minuter för högerbacken när Akhmat Grozny mötte Fakel. Akhmat Grozny spelade oavgjort.

Schweiz
Miroslav Stevanovic, Yttermittfältare, FC Servette (30 matcher / 7 mål / 6 assist)
Stevanovic spelade hela matchen mot FC Lugano som slutade 0-0.. Högeryttern har nu gjort sin 30:e match för säsongen.

Serbien
Sinisa Sanicanin, Mittback, FK Partizan (19 matcher / 1 mål)

Slovenien
Anes Krdzalic, Innermittfältare,  NK Olimpija Ljubljana (10 matcher / 2 mål / 1 assist)
Krdzalic spelade 20 minuter mot NK Maribor. Matchen slutade 2-0 till Olimpija Ljubljana.

Spanien
Dennis Hadzikadunic, Mittback, RCD Mallorca (1 matcher)
Inga matcher denna vecka för Mallorca.

Salih Husic, Mittback. Real Betis II (6 matcher)
Inga matcher.

Sverige
Adi Nalic, Anfallare, Hammarby IF (2 matcher)
30 minuter spel för Nalic i derbyt mot AIK.

Tjeckien
Eldar Sehic, Ytterback, Banik Ostrava (21 matcher / 1 assist)
Banik Ostrava vann med 2-1 mot Viktoria Plzen. Sehic fick spela 90 minuter och tilldelades även ett gult kort.

Benjamin Colic, Ytterback, Ceske Budejovice (22 matcher / 1 mål / 5 assist)
Högerbacken var inte med i matchtruppen mot Hradec Kralove. Colics lag åkte på en förlust med 2-1 på bortaplan.

Imad Rondic, Anfallare, Slovan Liberec (28 matcher / 6 mål / 3 assist)
Slovan Liberec spelade 1-1 mot Jablonec. Anfallaren fick 70 minuter.

Turkiet
Amir Hadziahmetovic, Innermittfältare, Besiktas (29 matcher / 6 mål / 4 assist)
En avstängning höll mittfältaren borta från spel. Besiktas mötte Trabzonspor och matchen slutade mållöst.

Edin Visca, Yttermittfältare, Trabzonspor (9 matcher / 1 mål / 4 assist)
Visca var inte med i matchtruppen mot Besiktas. Det ska handla om en muskelskada som högeryttern fått.

Ibrahim Sehic, Målvakt, Konyaspor (25 matcher / 9 hållna nollor)
Inga matcher denna vecka för Sehic och Konyaspor.

Andrej Dokanovic, Innermittfältare, Ankaragucu (7 matcher)
Mittfältaren startade på bänken mot Fenerbahce. Mittfältaren blev inbytt i halvlek den matchen. Ankaragucu åkte på en 2-1 förlust.

Nihad Mujakic, Mittback, Ankaragucu (25 matcher)
Mujakic startade och spelade hela matchen mot både Fenerbahce. Mittbacken fick även ett gult kort i slutminuterna av matchen.

Riad Bajic, Anfallare, Giresunspor (27 matcher / 10 mål / 1 assist)
75 minuter spel för anfallaren mot Sivasspor. Bajics lag vann med 1-0.

Haris Hajradinovic, Innermittfältare, Kasimpasa (27 matcher / 3 mål / 2 assist)
Hajradinovic startade matchen men blev utbytt i halvlek. Kasimpasa förlorade stort mot Adana Demirspor som vann med 5-0.

Daniel Graovac, Mittback, Kasimpasa (16 matcher)
Inga minuter för mittbacken denna vecka.

Deni Milosevic, Yttermittfältare, Sakaryaspor (13 matcher / 1 mål / 1 assist)
Milosevic från start när Sakaryaspor åkte på en 2-1 förlust mot Rizespor. Milosevic assisterade till 1-0 målet i den 52:à minuten. Därefter byttes han ut i den 77:e minuten.

Ajdin Hasic, Yttermittfältare, Göztepe (8 matcher / 1 mål)
Inga minuter denna vecka för Hasic.

Marko Mihojevic, Mittback, Göztepe (13 matcher)
För Mihojevic del blev det 90 minuter i 1-0 vinsten mot Eyupspor.

Tyskland
Ermedin Demirovic, Anfallare FC Augsburg (26 matcher / 7 mål / 6 assist)
Demirovic var avstängd inför matchen mot RB Leipzig. Han fick se sitt lag förlora med 3-2 borta mot Leipzig.

Ermin Bicakcic, Mittback, TSG 1899 Hoffenheim (6 matcher)
Inget inhopp denna gång heller för den erfarne mittbacken. Hoffenheim tog en poäng mot Bayern Munchen, efter att matchen slutat 1-1. En skräll poäng för Hoffenheim.

Haris Duljevic, Yttermittfältare, Hansa Rostock (19 matcher / 2 assist)
Vänsteryttern fick se sitt lag från bänken när Hansa Rostock förlorade mot Paderborn. Hansa Rostock åkte på en 3-0 förlust. Duljevics lag ligger näst sist i tabellen.

Dario Dumic, Mittback, Sandhausen (25 matcher / 2 mål / 1 assist)
90 minuter för mittbacken, när han gjorde två mål mot FC Magdeburg. Matchen slutade 2-1 till Sandhausen och Dumic blev matchhjälte.

Nikola Vasilj, Målvakt, St.Pauli (21 matcher / 10 hållna nollor)
Vasilj släppte in två mål efter 2-1 förlusten mot Braunschweig.

Ungern
Eldar Civic, Ytterback, Ferencvaros (26 matcher / 1 mål / 6 assist)
Civic spelade hela matchen mot Honved. En match som slutade 3-0 till Ferencvaros.

Adnan Kovacevic, Mittback, Ferencvaros (25 matcher)
Mittbacken spelade hela matchen mot Honved.

Amer Gojak, Innermittfältare, Ferencvaros (24 matcher / 1 mål / 2 assist)
Gojak fick hoppa in i den 24:e minuten och fick även ett gult kort i slutminuterna.

Muhamed Besic, Innermittfältare, Ferencvaros (24 matcher / 1 assist)
Utanför truppen efter att ha slitit av korsbandet ännu en gång.

Aleksandar Jovicic, Mittback, Kisvarda (6 matcher)
90 minuter spel för mittbacken mot Fehervar, som slutade mållöst.

Jasmin Mesanovic, Anfallare, Kisvarda (33 matcher / 6 mål / 2 assist)
Mesanovic fick också starta mot Fehervar men byttes ut i den 78:e minuten.

Kenan Kodro, Anfallare, Fehervar (34 matcher / 14 mål / 2 assist)
90 minuter blev det för anfallaren när det blev 0-0 mot Kisvarda.

USA
Selmir Pidro, Ytterback, St.Louis City (1 match)
Pidro fick debutera mot FC Cincinnati. Det blev 30 minuter för vänsterbacken.

Benjamin Kikanovic, Yttermittfältare, San Jose Earthquakes (8 matcher)
Det blev spel åtta minuter för yttern mot Sporting Kansas. Matchen slutade 3-0 till San Jose Earthquakes.

Österrike
Amar Dedic, Ytterback, Red Bull Salzburg (31 matcher / 2 mål / 3 assist)
Talangen spelade 90 minuter mot LASK Linz. En match som slutade 0-0 oavgjort. Salzburg behåller förstaplatsen i ligan och är två poäng före Sturm Graz.

Jusuf Gazibegovic, Ytterback, Sturm Graz (34 matcher / 1 mål / 1 assist)
Högerbacken nätade i sista minuten mot Austria Klagenfurt. En match som Sturm Graz vann med 2-0. Detta efter ett inhopp av Gazibegovic i den 70:e minuten.

Adis Jasic, Ytterback, Wolfsberger AC (26 matcher / 2 mål / 6 assist)
Jasic fick kolla från bänken när hans Wolfsberger slog Austria Lustenau med 3-1.

Belmin Beganovic, Yttermittfältare, SV Ried (18 matcher / 4 mål)
Beganovic startade matchen mot WSG Tirol men byttes sedan ut i den 70:e minuten.