Bosnier-koll V.17 - Ahmedhodzic tar plats i säsongens-lag i Championship

Lyckad vecka för samtliga bosniska spelare. Demirovic gjorde ett volleymål, Hamulic vann Coupe de France, Nalic nätade och assisterade och Ahmedhodzic är i superform. Detta är Bosnier-kollen och vi är i vecka 17.

Belgien
Dino Hotic, Yttermittfältare, Cercle Brugge (36 matcher / 5 mål / 2 assist)
Högeryttern byttes in i den 76:e minuten mot Standard Liege. En match som slutade 0-0.

Smail Prevljak, Anfallare, AS Eupen (29 matcher / 6 mål / 3 assist)
Inga matcher mer för Eupen denna säsong. Detta eftersom slutspelen i Belgien spelas, där de topp åtta klubbarna slåss om titeln och Europa-fotboll. Prevljaks kontrakt går ut i sommar och enligt uppgifter är Eupen inte öppen för en förlängning.

Gojko Cimirot, innermittfältare, Standard Liege (33 matcher / 1 assist)
Cimirot spelade hela matchen mot Cercle Brugge.

Stjepan Loncar, innermittfältare, Kortrijk (25 matcher / 1 assist)
Inga matcher för Loncar och hans lag.

Cypern
Mateo Susic, Ytterback, Apoel FC (27 matcher / 3 mål / 4 assist)
Apoel FC hade inga matcher denna vecka.

Hrvoje Milicevic, Mittback, AEK Larnaca (45 matcher / 2 mål)
Milicevic spelade från start mot Apollon Limassol. En match som slutade 1-0 till Apollon Limassol.

Kenan Piric, Målvakt, AEK Larnaca (43 matcher / 17 hållna nollor)
Piric släppte in ett mål när han mötte Apollon Limassol.

England
Anel Ahmedhodzic, Mittback, Sheffield United (40 matcher / 7 mål / 2 Assist)
Mittbacken spelade hela matchen mot West Brom i början av veckan. En match som slutade 2-0 till Sheffield och där Ahmedhodzics mål säkrade Premier League avancemang. Sedan var det dags för Preston North End. Även i matchen nätade Ahmedhodzic.

Asmir Begovic, Målvakt, Everton FC (3 matcher / 2 hållna nollor)
Veteranmålvakten har inte spelat sedan november för Everton. Det var i en ligacupmatch mot sin förra klubb AFC Bournemouth. Nya poängtapp för Everton som förlorade med 4-1, hemma mot Newcastle United.

Frankrike
Sead Kolasinac, Ytterback, Olympique Marseille (35 matcher / 4 mål / 1 assist)
Stjärnan från start mot Auxerre. Marseille tog tre poäng efter 1-0 underläge. Kolasinac lag vann med 2-1.

Sanjin Prcic, Innermittfältare, RC Strasbourg (28 matcher / 1 mål / 1 assist)
Prcic fick kolla från bänken när hans lag mötte Olympique Lyon. En match som slutade 2-1 till Lyon.

Halid Sabanovic, Ytterback, Angers SCO (12 matcher/ 1 mål)
Högerbacken har en muskelskada som håller honom borta från spel. Angers spelade mot Stade Rennes i ligan. En match som slutade 4-2 till Rennes.

Said Hamulic, Anfallare, Toulouse FC (7 matcher)
Inga minuter för Hamulic denna vecka. Toulouse vann Coupe de France och det blir därmed en medalj för Hamulic.

Förenade Arabemiraterna
Miralem Pjanic, Innermittfältare, FC Sharjah (20 matcher / 5 mål / 4 assist)
Bosniens mittfältsstjärna vann sin 12:e trofé i sin karriär. Pjanic startade men blev utbytt i den 81:a minuten.

Samir Memisevic, Mittback, Al Nasr Dubai (12 matcher/ 1 assist)
Memisevic fick spela på mittfältet i matchen mot Dibba Al Fujairah, som slutade 2-1 förlust för Memisevics lag.

Italien
Edin Dzeko, Anfallare, Inter Milan (45 matcher / 11 mål / 5 assist)
Stjärnan spelade en match denna vecka. Dzeko startade semifinalen i Coppa Italia mot Juventus. Han byttes sedan ut i den 68:e matchminuten. Inter tog sig vidare efter att ha vunnit med 1-0 mot Juventus. Det sammanlagda resultatet blev 2-1 till Inter. I ligan tog Inter tre poäng. Denna gång ställdes Inter mot Lazio. Inter vann med 3-1 och Dzeko fick inga minuter i matchen.

Rade Krunic, Innermittfältare, AC Milan (25 matcher / 1 mål / 1 assist)
Milan mötte Roma och spelade 1-1. Krunic spelade hela matchen och stod för en bra prestation. Mittfältaren fick även ett gult kort.

Benjamin Tahirovic, Innermittfältare, AS Roma (8 matcher)
Roma förlorade i början av veckan mot Atalanta med 3-1. Under helgens match blev det kryss mot Milan. Tahirovic kollade på båda matcherna från bänken.

Milan Djuric, Anfallare, Hellas Verona (23 matcher / 1 mål)
Anfallsbjässen spelade hela matchen. Hellas Verona tog ett poäng mot Cremonese efter en 1-1 resultat

Petar Zovko, Målvakt, Spezia (2 matcher)
Zovko blev inte kallad till matchtruppen mot Monza. Matchen slutade i 2-0 förlust för Spezia.

Dario Saric, Innermittfältare, Palermo (29 matcher / 2 assist)
Inga matcher denna vecka.

Mato Jajalo, Innermittfältare, Venezia (8 matcher / 1 assist)
Jajalo är borta på grund av skada. Denna vecka var det inga matcher för Venezia.

Nick Salihamidzic, Ytterback, Cosenza (0 matcher)
Son till Bayern Munchen och Bosnien-legendaren Hasan Salihamidzic. Högerbacken väntar  fortfarande på en debut för Cosenza.

Alem Nezirevic, Ytterback, Inter Milan Primavera (7 matcher / 1 assist)
Nezirevic hoppade in i den 85:e minuten när Inter U19 slog Udinese U19 med 2-0.

Tarik Muharemovic, Mittback, Juventus II (16 matcher / 1 mål)

Kroatien
Adrian Leon Barisic, Mittback, NK Osijek (24 matcher / 1 mål / 1 assist)
Mittbacken spelade hela matchen mot NK Istra när Osijek vann med 1-0. Därefter blev det 90 minuter för Barisic mot NK Varazdin och Osijek vann med 3-1.

Advan Kadusic, Ytterback, NK Istra 1961 (30 matcher / 1 mål / 2 assist)
Kadusic spelade som högerytter i veckans första match mot Osijek. Veckans andra match var mot HNK Sibenik, som slutade 3-0 till NK Istra. Kadusic spelade hela matchen som vänsterytter och assisterade även i den 71:a minuten.

Branimir Cipetic, Ytterback, Lokomotiva Zagreb (30 matcher / 3 assist)
Högerbacken spelade 90 minuter mot Rijeka. Matchens slutresultat blev 2-0 till Rijeka.

Luka Menalo, Yttermittfältare, Dinamo Zagreb (24 matcher / 2 mål / 4 assist)
Menalo fick göra ett inhopp i minut 57, när Dinamo Zagreb vann med 2-0 mot NK Varazdin. Dinamo Zagreb säkrade sedan ligan borta mot Hajduk Split, efter en mållös match. Inget inhopp för Menalo där.

Polen
Jasmin Buric, Målvakt, Zaglebie Lubin (7 matcher / 2 hållna nollor)
Buric med i matchtruppen när hans lag vann med 2-0 mot Widzew Lodz.

Bojan Nastic, Ytterback, Jagiellonia (21 matcher / 1 assist)
Nastic fick inga minuter denna vecka.

Portugal
Nermin Zolotic, Mittback, AC Casa Pia (32 matcher)
Mittbacken bänkad mot Chaves. Casa Pia åkte på en 1-0 förlust.

Vladan Danilovic, Innermittfältare, CD Nacional (29 matcher / 5 mål / 1 assist)
Danilovic fick 90 minuter när hans Nacional kryssade 1-1 mot Porto B.

Ryssland
Amar Rahmanovic, Innermittfältare, Krylya Sovetov (22 matcher / 1 mål / 1 assist)
Rahmanovic spelade 20 minuter mot Zenit. Det blev stor förlust med 5-1 för Rahmanovic och hans lag.

Ivan Basic, Innermittfältare, Orenburg (17 matcher / 2 mål / 3 assist)
Inga minuter denna vecka för Basic.

Renato Gojkovic, Mittback, Orenburg (22 matcher / 3 assist)
Gojkovic fick 90 minuter mot FK Nizjnij Novgorod. Orenburg vann med 1-0.

Igor Savic, Innermittfältare, Torpedo Moskva (17 matcher)
Savic fick spela som mittback när Torpedo Moskva mötte PFK Sotji. Matchen slutade 3-1 till PFK Sotji som tog tre poäng.

Darko Todorovic, Ytterback, Akhmat Grozny (9 matcher / 1 assist)
Det blev 90 minuter för högerbacken, när Akhmat Grozny mötte CSKA Moskva. Akhmat Grozny förlorade matchen med 3-1.

Schweiz
Miroslav Stevanovic, Yttermittfältare, FC Servette (32 matcher / 7 mål / 6 assist)
Stevanovic tillbaka från skada. Hans lag vann stort i matchen mot FC Zurich. Det blev hela 4-0 till FC Servette. Högeryttern spelade i 83 minuter. Under helgen mötte man St.Gallen och kryssade 1-1. Den matchen spelade Stevanovic 90 minuter.

Serbien
Sinisa Sanicanin, Mittback, FK Partizan (19 matcher / 1 mål)
Inga minuter för mittbacken denna vecka, som fick kolla derbyt mot Röda Stjärnan från bänken.

Slovenien
Anes Krdzalic, Innermittfältare,  NK Olimpija Ljubljana (12 matcher / 3 mål / 3 assist)
Krdzalic spelade 90 minuter mot Koper. Matchen slutade 2-2 oavgjort och talangen nätade och assisterade denna vecka också.

Spanien
Dennis Hadzikadunic, Mittback, RCD Mallorca (4 matcher)
Hadzikadunic spelade mot Atletico Madrid. Den matchen spelade han 90 minuter men det blev förlust för Mallorca. Atletico Madrid tog en säker 3-1 vinst.

Salih Husic, Mittback. Real Betis II (6 matcher)
Inga matcher.

Sverige
Adi Nalic, Anfallare, Hammarby IF (4 matcher / 1 mål / 1 assist)
Nalic gjorde ett mål och en assist i matchen mot Malmö. Hammarby förlorade med 4-2.

Tjeckien
Eldar Sehic, Ytterback, Banik Ostrava (23 matcher / 1 assist)
Två matcher för Sehics lag denna vecka. Mot Slavia Prag förlorade Banik Ostrava med 2-0. Sehic startade och blev utbytt i matchens slutskede. Mot Sigma Olomouc var vänsterbacken inte uttagen till truppen. Banik Ostrava vann matchen med 4-1.

Benjamin Colic, Ytterback, Ceske Budejovice (22 matcher / 1 mål / 5 assist)
Högerbacken var inte med i matchtruppen mot Brno och Pardubice.

Imad Rondic, Anfallare, Slovan Liberec (31 matcher / 7 mål / 3 assist)
Två matcher för Rondic denna vecka. Under onsdagen vann Slovan Liberec med 2-1 mot Hradec Kralove. Anfallaren spelade från start och nätade i den 49:e minuten. Under helgens match mot Sparta Prag åkte Rondics lag på en 3-1 förlust. Anfallaren fick göra ett inhopp i den 77:e minuten.

Turkiet
Amir Hadziahmetovic, Innermittfältare, Besiktas (31 matcher / 7 mål / 4 assist)
Mittfältaren spelade från start och nätade även till 2-1 målet. Matchen mot Galatasaray slutade 3-1 till Besiktas.

Edin Visca, Yttermittfältare, Trabzonspor (9 matcher / 1 mål / 4 assist)
Visca var inte med i matchtruppen mot Konyaspor. Det ska handla om en muskelskada som högeryttern fått.

Ibrahim Sehic, Målvakt, Konyaspor (27 matcher / 9 hållna nollor)
Sehic stod för en bra match mot Trabzonspor efter att hans Konyaspor tog tre viktiga poäng. Matchen slutade 2-1.

Andrej Dokanovic, Innermittfältare, Ankaragucu (9 matcher)
Mittfältaren startade på bänken mot Kasimpasa. Mittfältaren blev inbytt i halvlek den matchen. Ankaragucu kryssade i en mållös match.

Nihad Mujakic, Mittback, Ankaragucu (27 matcher)
Mujakic startade och spelade hela matchen mot Kasimpasa.

Riad Bajic, Anfallare, Giresunspor (29 matcher / 10 mål / 1 assist)
90 minuter spel för anfallaren mot Istanbul Basaksehir. Bajics lag förlorade med 4-2.

Haris Hajradinovic, Innermittfältare, Kasimpasa (31 matcher / 3 mål / 2 assist)
Hajradinovic fick hoppa in i slutminuterna. Kasimpasa spelade 0-0 mot Ankaragucu.

Daniel Graovac, Mittback, Kasimpasa (16 matcher)
Inga minuter för mittbacken denna vecka.

Deni Milosevic, Yttermittfältare, Sakaryaspor (15 matcher / 1 mål / 1 assist)
Milosevic startade och spelade första halvlek, när Sakaryaspor kryssade 1-1 mot Boluspor.

Ajdin Hasic, Yttermittfältare, Göztepe (8 matcher / 1 mål)

Marko Mihojevic, Mittback, Göztepe (13 matcher)

Tyskland
Ermedin Demirovic, Anfallare FC Augsburg (28 matcher / 8 mål / 6 assist)
Demirovic gjorde ett volleymål när Augsburg kryssade 1-1 mot Frankfurt. Anfallaren fick spela 90 minuter.

Ermin Bicakcic, Mittback, TSG 1899 Hoffenheim (6 matcher)
Inget inhopp denna gång heller för den erfarne mittbacken. Hoffenheim förlorade med 1-0 mot Leipzig.

Haris Duljevic, Yttermittfältare, Hansa Rostock (20 matcher / 2 assist)
Vänsteryttern fick se sitt lag från bänken när de slog Kaiserslautern. Hansa Rostock vann med 1-0. Tre viktiga poäng i bottenstriden.

Dario Dumic, Mittback, Sandhausen (27 matcher / 3 mål / 1 assist)
90 minuter för mittbacken när hans lag vann med 2-1 mot Regensburg. Dumic gjorde även mål i den 52:e minuten.

Nikola Vasilj, Målvakt, St.Pauli (23 matcher / 10 hållna nollor)
Vasilj släppte in ett mål efter 2-1 vinsten mot Arminia Bielefeld.

Ungern
Eldar Civic, Ytterback, Ferencvaros (27 matcher / 1 mål / 6 assist)
Inga matcher för Ferencvaros denna vecka. Två matcher nästa vecka.

Adnan Kovacevic, Mittback, Ferencvaros (26 matcher)

Amer Gojak, Innermittfältare, Ferencvaros (25 matcher / 1 mål / 2 assist)

Muhamed Besic, Innermittfältare, Ferencvaros (24 matcher / 1 assist)
Utanför truppen efter att ha slitit av korsbandet ännu en gång.

Aleksandar Jovicic, Mittback, Kisvarda (8 matcher)
90 minuter spel för mittbacken. En match som slutade 2-2 mot Honved.

Jasmin Mesanovic, Anfallare, Kisvarda (35 matcher / 8 mål / 2 assist)
Mesanovic spelade hela matchen mot Honved och nätade två gånger.

Kenan Kodro, Anfallare, Fehervar (36 matcher / 15 mål / 2 assist)
90 minuter blev det för anfallaren när det blev 2-0 förlust mot Debreceni.

USA
Selmir Pidro, Ytterback, St.Louis City (3 matcher)
Pidro startade i US Open Cup mot Union Omaha. Däremot blev det inga minuter i MLS-matchen mot Portland Timbers. Där åkte St.Louis City på en 2-1 förlust.

Benjamin Kikanovic, Yttermittfältare, San Jose Earthquakes (10 matcher)
Kikanovic startade mot Monterey Bay FC i US Open Cup. Mot Austin FC i MLS blev det inget inhopp för vänsteryttern.

Österrike
Amar Dedic, Ytterback, Red Bull Salzburg (33 matcher / 2 mål / 3 assist)
Talangen spelade 90 minuter i matchen mot Rapid Wien. En match som slutade 1-1 mellan lagen.

Jusuf Gazibegovic, Ytterback, Sturm Graz (35 matcher / 1 mål / 1 assist)
Högerbacken bänkades i veckans första match. Men i finalen av ÖFB-cupen spelade Gazibegovic 90 minuter. Sturm Graz slog Rapid Wien med 2-0 och vann därmed cupen. En trofé på Gazibegovics namn.

Adis Jasic, Ytterback, Wolfsberger AC (28 matcher / 2 mål / 6 assist)
Jasic spelade 10 minuter när hans Wolfsberger vann med 2-0 mot Altach.

Belmin Beganovic, Yttermittfältare, SV Ried (20 matcher / 5 mål)
Beganovic startade matchen mot Lustenau och gjorde ett mål i den 20:e minuten. Matchens slutresultat blev 4-4.