Lagbanner
Bosnierkollen v.18 - Djuric med dubbla mål mot Lazio & Gazibegovic blev cupmästare med Sturm Graz

Bosnierkollen v.18 - Djuric med dubbla mål mot Lazio & Gazibegovic blev cupmästare med Sturm Graz

Bosnier-kollen uppmärksammar de bosniska spelarnas prestationer världen över, under veckan som gått. Tvåmålsskytten Djuric utnämnd till omgångens bästa spelare i Serie A, Dedic och Gazibegovic jagar ligatiteln i Österrike, Hamburg-derby mellan Vasilj och Hadzikadunic i 2. Bundesliga, Kolasinac drog på sig en skada, Piric och Susic slåss om ligatiteln på Cypern... och mycket, mycket mer!

Denna veckas ''bosnier-koll'' har reducerats kraftigt, sett till antalet spelare listade, jämfört med förra veckan.
Orsaken är helt enkelt att ''bosnier-kollen'' i fortsättningen kommer se annorlunda ut, med nya kategorier och formatet på listorna kommer att genomgå förändringar.

Målvakter: 

Ibrahim Sehic, 35, Al Khaleej, Saudi-Arabien (25 matcher / 8 hållna nollor / 31 insläppta mål) 
Förstemålvakt i den saudiska klubben. Släppte in två mål när hans lag ställdes mot Ronaldos Al-Nassr, i semifinalen av Kings Cup. Portugisens lag segrade med 3-1 och tog sig till final i Kings Cup. Al-Nassr ställs mot Al-Hilal i finalen, som spelas den 31 maj.
Höll nollan i en mållös match mot Al-Tai i den saudiska ligan. 

Nikola Vasilj, 28, FC St.Pauli, Tyskland (32 matcher / 10 hållna nollor / 34 insläppta mål) 
Släppte in matchens enda mål och stod för en straffräddning i den 97:e minuten, när hans St. Pauli ställdes mot Hadzikadunics HSV i ett Hamburg-derby. 1-0 blev det, till HSV:s stora glädje.
Vasilj fick betyget 7,4 av sajten Sofascore och var den spelaren med högst betyg i sitt lag.

St. Pauli placerar sig på en andraplats i tabellen i 2. Bundesliga, med 63 poäng ihopskrapade, en poäng bakom ledande Holstein Kiel och fyra poängs ledning ned till Fortuna Düsseldorf på tredje plats. Med tanke på att de två första platserna garanterar avancemang till Bundesliga, kan Vasilj och hans mannar säkra uppflyttning redan nästa omgång, vid en eventuell vinst hemma mot Osnabruck. Två omgångar av ‘’Zweite’’ återstår.
Bosnien och Hercegovinas nye förbundskapten, Sergej Barbarez, var på plats och bevittnade mötet. ‘’Barba’’ drog säkerligen på smilbanden när hans forna klubb Hamburg, gick segrande ur den bataljen.

Kenan Piric, 29, AEK Larnaca, Cypern (40 matcher / 19 hållna nollor / 37 insläppta mål)
Spelar ikväll (läs tisdag) mot Mateo Susics APOEL Nicosia, i en match som kommer att vara direkt avgörande, då sista ligaomgången spelas.
Larnaca ligger på delad förstaplats tillsammans med den cypriotiska storklubben APOEL Nicosia, efter nio omgångar av mästerskapsrundan. Båda lagen står på 72 poäng efter 26 matcher i grundserien och nio i mästerskapsserien. APOEL har dock bättre målskillnad (+39) jämfört med Larnacas +26.

Hidajet Hankic, 29, Botev Plovdiv, Bulgarien (23 matcher / 11 hållna nollor / 19 insläppta mål) 
Höll nollan när hans lag hemmaslog CSKA Sofia i bulgariska cupsemin, efter sammanlagda 3-0 i dubbelmötet. Målvakten och hans lagkamrater ställ mot Ludogorets Razgrad i cupfinalen, som går av stapeln den 15 maj.

Asmir Begovic, 36, Queens Park Rangers, England (46 matcher / 13 hållna nollor / 60 insläppta mål)
Utanför truppen för första gången den här säsongen. Begovic har stått mellan stolparna i 45/46 omgångar i Championship. Hans QPR bortaslog Coventry med 1:2, i den engelska andradivisionens sista omgång. Målvaktens lag slutade på en 18:e plats i serien.

Mittbackar: 

Anel Ahmedhodzic, 25, Sheffield United, England (31 matcher / 2 mål)
Blev varnad i minut 75, för att sedan åka på ännu en varning och blev utvisad i den 96:e matchminuten. Utvisningen innebär att Anel inte kommer spela mer i PL denna säsong. Sheffield torskade mot Nottingham Forest med 1-3. Två omgångar återstår att spela för Sheffields del, som befinner sig på jumboplatsen och är redan klara för Championship nästa säsong. Byter mittbacken klubbadress i sommar eller följer han med laget ner till andradivisionen?

Adrian Leon Barisic, 22, FC Basel, Schweiz (26 matcher) 
Mittbackens första start sedan den 10 mars kom i 1-1 matchen mot Luzern. 

Dennis Hadzikadunic, 25, Hamburg SV, Tyskland (utlånad från Rostov) (26 matcher, 1 mål)
Gick segrande i Hamburg-derbyt, efter en uddamålsseger (1-0) mot Vasiljs St. Pauli. Mittbacken lirade hela matchen och fick betyget 7.2 av Sofascore. HSV är för närvarande fyra i tabellen med 55 poäng och har fyra poäng mindre än trean Fortuna. Två omgångar ska spelas innan 2. Bundesliga avgör och Hamburg jagar ännu tredjeplatsen, som leder till uppflyttningskval, mot 16:e placerade laget i högsta ligan.

Låneavtalet med HSV går ut den 30 juni och mittbacken kommer att återvända till ryska Rostov. Det återstår att se ifall den tidigare MFF-spelaren stannar i Ryssland eller hittar en ny klubb i sommar.

Adnan Kovacevic, 30, Rakow Czestochowa, Polen (21 matcher) 
Bänkad de senaste sju omgångarna i ligan. Han spelade senast borta mot Korona Kielce den 13 mars då han fick hoppa in med 19 minuter kvar av matchen. Korona Kielce är för övrigt ett av lagen som han lirat för tidigare i karriären (sommaren 2017 - sommaren 2020). Rakow torskade med 2-0 på bortaplan, mot Zaglebie Lubin i helgen.

Renato Gojkovic, 28, FC Orenburg, Ryssland (20 matcher) 
Gjorde ett inhopp i förlustmatchen mot Rostov (2-1) och var bänkad i helgen, när Orenburg hemmaslog KS Samara med 2-1, som landslagskollegan Amar Rahmanovic lirar i.

Nermin Zolotic, 30, Casa Pia AC, Portugal (35 matcher, 1 mål) 
Lirade hela mötet borta mot Braga senast. Hemmalaget vann med 4-3.

Nihad Mujakic, 25,  MKE Ankaragücü, Turkiet (37 matcher / 1 mål / 1 assist)
Lirade hela matchen i en 1-1 match mot Alanyaspor. Ikväll, onsdag 7:e maj, avgörs den andra semifinalen i turkiska cupen. Ankaragücü ställs mot Besiktas på bortaplan och jagar sin sjätte cupfinal någonsin (två cuptitlar och tre finalförluster). Första cupsemin slutade mållöst.

Tarik Muharemovic, 21, Juventus Next Gen , Italien (36 matcher / 1 mål)
Talangen har ännu inte fått chansen i ‘’Juves’’ A-lag. Istället spelar han för reservlaget som tävlar i Serie C (Grupp B). Har inte lirat sedan förra veckans ‘’bosnier-koll’’.

Stjepan Radeljic, 26, HNK Rijeka, Kroatien (32 matcher / 1 mål / 1 assist)
90 blev det i hemmamötet med Dinamo Zagreb, som gick segrande ur den duellen (1-2). Blev varnad i matchminut 74. Rijeka befinner sig på en andraplats i den kroatiska ligan. Efter hemmaförlusten mot Dinamo Zagreb är man nu fyra pinnar bakom ledande Dinamo, med tre återstående omgångar. 

Den 201 cm långe mittbacken omnämns som en potentiell framtida A-landslagsman. Enligt den kroatiska nyhetssajten 24Sata, kommer Radeljic bli kallad till nästa landslagssamling, av den nya förbundskaptenen Barbarez, till vänskapsmatcherna mot England och Italien. Mittbacken har 12 matcher på CV:t med Bosnien och Hercegovinas U21-landslag. Dags för A-lagsdebut nästa månad?...

Ermin Bicakcic, 34, Eintracht Braunschweig, Tyskland (19 matcher / 4 mål / 1 assist)
Lirade 90 minuter senast,  i matchen mot Greuther Fürth som slutade 3-3 .

Ytterbackar: 

Sead Kolasinac, 30, Atalanta, Italien (42 matcher / 1 mål / 1 assist)
Vänsterbacken klev av efter en befarad skada, efter endast 17 minuter spelade, i den första semifinalen av två i Europa League. Kommer troligen missa matcherna mot England och Italien nästa månad. Första mötet slutade 1-1 mot Kolasinacs tidigare lag, Marseille. Han befann sig utanför truppen i bortasegern mot Salernitana (1-2) i Serie A. Oklart när han kommer tillbaka till planen igen. Italienska Sky Sport skriver att ‘’Seo’’ blir borta i två veckor.  Den andra och avgörande matchen mot Marseille spelas den 9 maj i Bergamo.

Atalanta är redan klara för final i Coppa Italia, där man ställs mot Juventus den 15 maj. Slår man ut Marseille på torsdag, väntar ännu en final för Bergamo-laget, denna gången i Europa League, där man ställs mot vinnaren mellan Roma och Bayer Leverkusen.

Amar Dedic, 21, Red Bull Salzburg, Österrike  (31 matcher / 5 mål / 5 assist)
Högerbacken är fortfarande skadad (problem med sin vad), oklart när han är tillbaka i spel. Även hans medverkan i vänskapsmatcherna mot England och Italien i juni, går att ifrågasätta. 

Hans RB Salzburg torskade med 2-0, borta mot Rapid Wien. Salzburg har vunnit den österrikiska ligan de senaste 10 åren men nu riskerar man att slarva bort titeln. Vi hittar Sturm Graz i ledning, med fyra poäng fler än Salzburg, efter 30 omgångar. Det är endast två omgångar kvar att spela, innan en ny österrikisk mästare kan koras. Blir det Amar Dedic med sitt Salzburg, eller landsmannen och vännen Jusuf Gazibegovic, med sitt Sturm Graz?

Jusuf Gazibegovic, 23, Sturm Graz, Österrike (45 matcher / 2 mål / 7 assist)
Den 23-årige högerbacken blev österrikisk cup-mästare för andra säsongen i rad, med sitt Sturm Graz, efter finalseger mot Rapid Wien med 2-1. Gazibegovic lirade hela mötet. I ligan däremot blev han utbytt efter första halvlek, mot Hartberg i ett oavgjort möte (1-1).
Vi hittar Sturm Graz i ledning, med fyra poäng fler än Salzburg, efter 30 omgångar. Det är endast två omgångar kvar att spela, innan en ny mästare kan koras. 

Darko Todorovic, 27, Akhmat Grozny, Ryssland (33 matcher / 1 mål / 2 assist)
Lirade hela matchen matchen mot Krasnodar, det mötet slutade med uddamålsseger för bortalaget Akhmat.

Eldar Civic, 27, Ferencvaros, Ungern (30 matcher / 1 mål / 3 assist) 
Utanför truppen i de senaste ligamatcherna. Ferencvaros krossade Debrecen med hela 5-1 i ligaspelet. Den ungerska ligatiteln, som man säkrade för några omgångar sedan, blev Civics femte med den ungerska klubben. De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen den 15 maj och Paks står för motståndet. 

Adis Jasic, 21, AC Wolfsberger, Österrike (33 matcher / 2 mål / 3 assist) 
Blev varnad i 79:e minuten och utbytt i 83:e. Wolfsberger bortaslog SCR Altach med uddamålet (0-1). Wolfsberger lirar i nedflyttnings-serien och befinner sig i skrivande stund på säker mark, efter 30 omgångar spelade (av 32).

Emir Karic, 26, SV Darmstadt 98, Tyskland (26 matcher)
Utbytt efter 85 minuter mot Wolfsburg. Det blev en 3-0 förlust borta mot "Vargarna".
Darmstadt är redan klara för nedflyttning till 2. Bundesliga, med två ligamatcher kvar att spela för den här säsongen.

Mateo Susic, 33, APOEL Nicosia, Cypern (37 matcher / 2 assist)
Spelar ikväll (läs tisdag) mot Kenan Pirics AEK Larnaca. Kvällens match kommer att vara direkt avgörande, då sista ligaomgången spelas.
APOEL ligger på delad förstaplats tillsammans med  AEK Larnaca efter nio omgångar av mästerskapsrundan. Båda lagen står på 72 poäng efter 26 matcher i grundserien och nio i mästerskapsserien. APOEL har dock bättre målskillnad (+39) jämfört med Larnacas +26.

Mittfältare: 

Rade Krunic, 30, Fenerbahce (utlånad från Milan), Turkiet (18 matcher / 1 assist)
Bänkad i mållösa mötet med Konyaspor. Det återstår endast tre omgångar Süperlig och Fenerbahce befinner sig för tillfället på en andraplats, med sex poäng upp till rivalen Galatasaray. Istanbul-klubbarna ‘’Fener’’ och ‘’Gala’’ ställs mot varandra i den näst sista ligaomgången (37 av 38).

Benjamin Tahirovic, 21, AFC Ajax, Nederländerna (34 matcher / 2 mål /  5 assist) 
Bosniern missade Ajax senaste match efter en avstängning, då 21-åringen samlat på sig för många varningar. Ajax besegrade Volendam på bortaplan med 1-4.

Amir Hadziahmetovic, 26, Besiktas, Turkiet (30 matcher / 6 assist) 
Mittfältaren är långtidsskadad då han råkade ut för en korsbandsskada i januari. Förväntas att återvända till fotbollen tidigast i augusti. Besiktas vann mot Dal Varesanovic mannar Caykur Rizespor i helgen med 3-2. ‘’Svarta örnarna’’ befinner sig på en femte plats i ligatabellen.

Miralem Pjanic, 34, FC Sharjah, Förenade Arabemiraten (29 matcher / 9 assist) 
‘’Mire’’ meddelade för några dagar sedan att han slutade i landslaget. Var inte med i truppen i senaste ligaomgången, då Sharjah torskade med 3-1 mot Shabab Al-Ahli.

Amar Rahmanovic, 29, Krylia Sovetov, Ryssland (26 matcher / 7 mål / 4 assist) 
Bosniern blev målskytt i helgens match och gjorde sitt lags enda mål. Rahmanovic blev utbytt i den 88:e matchminuten och blev belönad med betyget 7.1 av Sofascore. Krylia Sovetov åkte på en 2-1 förlust mot Orenburg, som Ivan Basic och Renato Gojkovic tillhör.

Armin Gigovic, 22, FC Midtjylland, Danmark (33 matcher / 1 mål / 3 assist)
Mittfältaren har spelat två matcher sedan senaste ‘’bosnier-kollen’’. Han gjorde ett inhopp i matchminut 62, när hans Midtjylland torskade med 3-0 mot Silkeborg. Man besegrade Bröndby några dagar senare med 3-2. Även i den matchen blev det ett inhopp för 22-åringens del, efter 80 minuter spelade.

Armins lag är fortfarande med i titelracet och tillhör de sex bästa lagen, som nu slåss om ligatiteln i en ‘’mästerskapsserie’’. Efter sex av tio omgångar, återfinns Midtjylland på en tredjeplats, med 55 ihopskrapade poäng, endast en poäng bakom ledande Bröndby. På en andraplats hittar vi FC Köpenhamn med samma antal poäng som Gigovics lag men med bättre målskillnad. 

Gojko Cimirot, 31, Al-Fayha, Saudi-Arabien (30 matcher / 4 assist) 
Utanför truppen i Al-Fayhas senaste ligamatch. Hans lag besegrade Al-Ettifaq på bortaplan med 1-2. 

Dal Varesanovic, 22, Caykur Rizespor, Turkiet (35 matcher / 11 mål / 3 assist)
Utbytt efter 63 minuter på plan. Caykur Rizespor fick se sig besegrade av Besiktas med 3-2.

Kenan Busuladzic, 17, Malmö FF, Sverige (1 match)
Talangen fanns inte med i truppen, när MFF förlorade borta mot Elfsborg med 3-1. Det har inte blivit något spel med A-laget, sedan debuten mot Värnamo.

Haris Hajradinovic, 30, Kasimpasa SK, Turkiet (38 matcher / 4 mål / 17 assist) 
Lirade hela matchen när Kasimpasa blev överkörda borta mot Istanbul Basaksehir. Hajradinovic är tvåa i assistligan med sina 16 målpassningar, endast en assist färre än ledande Dries Mertens. Kasimpasa hittar på en sjätteplats i tabellen, med tre omgångar kvar av säsongen att spela.

Ivan Basic, 22, FC Orenburg, Ryssland (34 matcher / 1 mål / 1 assist) 
Spelade hela matchen, när hans lag besegrade Amar Rahmanovics KS Samara med 2-1. Fick betyget 7.7 av Sofascore.

Vladan Danilovic, 24, CD Nacional, Portugal (33 matcher / 6 mål / 2 assist)
Fick 90 minuter på plan och bidrog med en assist, när Nacional krossade Portos reservlag med 4-0. Med endast en omgång kvar att spela, av den portugisiska andradivisionen, är Nacional klara för uppflyttning till Portugals högsta division.

Amer Gojak, 27, Ferencvaros, Ungern (10 matcher/ 1 assist) 
Gojak har tyvärr befunnit sig i frysboxen under hela säsongen. Han fick speltid senast i december förra året. Ferencvaros krossade Debrecen med hela 5-1 i ligan. De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen den 15 maj och Paks står för motståndet. Ligatiteln blev Gojaks andra ligatitel i rad.

Muhamed Besic, 31, Ferencvaros, Ungern (13 matcher / 1 mål / 2 assist) 
Tyvärr får ‘’Mo’’ inte mycket speltid alls och lirade sin senaste match den 10 februari (i ligan) mot Debrecen. Hans Ferencvaros krossade Debrecen med 5-1 i ligan.  De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen den 15 maj och Paks står för motståndet.  Vår bosniske ‘’pitbull’’ blev nyligen ungersk ligamästare för tredje säsongen i rad.

Deni Milosevic, 29, Antalyaspor, Turkiet (14 matcher)
Antalyaspor förlorade sina två senaste spelade matcher, först med 4-1 borta mot Karagümrük, sedan med 1-2 hemma mot Pendikspor. Milosevic gjorde ett inhopp i 78:e matchminuten mot Karagümrük. Mot Pendikspor fick han hoppa in i början av den andra halvleken och fick således 45 minuters speltid.

Stjepan Loncar, 27, Ferencvaros, Ungern (24 matcher / 6 mål / 6 assist)
Han har varit bänkad i de två senaste ligamatcherna. Ferencvaros krossade Debrecen med hela 5-1 i ligan. De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen den 15 maj och Paks står för motståndet. 
Den nyligen bärgade ligatiteln blev Loncars andra i Ferencvaros-tröjan (2021/22 & 2023/24).

Denis Huseinbasic, 22, FC Köln, Tyskland (27 matcher / 4 assist)
Spelade hela matchen som slutade mållöst, mot Freiburg i ligan. Han fick betyget 7.4 av Sofascore. Huseinbasic hade även 86% passningssäkerhet. Med två omgångar kvar i Bundesliga, är det nu klart att Köln åker ner en division.

Yttrar: 

Miroslav Stevanovic, 33, FC Servette, Schweiz (42 matcher / 5 mål / 7 assist) 
Lirade hela matchen när Servette besegrade Winterthur, som Aldin Turkes representerar. Slutresultatet skrevs till 2-1 för hemmalaget Servette.

Edin Visca, 34, Trabzonspor, Turkiet (39 matcher / 6 mål / 13 assist) 
Blev inbytt med 30 minuter kvar på matchklockan. Trabzonspor förlorade borta mot Samsunspor med 3-1. 

Ermedin Demirovic, 26, FC Augsburg, Tyskland (32 matcher / 15 mål / 9 assist) 
Demirovic har varit Augsburgs lagkapten under nästan hela säsongen. 26-åringen och hans Augsburg blev överkörda mot Dortmund borta, med hela 5-1. Bosniern spelade hela matchen.

Luka Menalo, 27, NK Celje (på lån från Dinamo Zagreb), Slovenien (11 matcher / 1 mål / 1 assist)
Utlånad till slovenska NK Celje från kroatiska Dinamo Zagreb. Vänsteryttern inledde från start borta mot Maribor och blev utbytt efter 69 minuter. Celje, som redan blivit slovenska mästare, förlorade matchen med 3-1, ett resultat som inte har någon större påverkan på laget.

Adi Nalic, 26, Almere City, Nederländerna (9 matcher / 1 mål)
Den tidigare Landskrona BOIS, MFF och Hammarby-spelaren är skadad och missade därmed den senaste ligaomgången. Hans Almere kryssade borta mot Heerenveen (1-1). Det är ännu inte känt vad för typ av skada Nalic dragit på sig. 

Ajdin Zeljkovic, 26, IFK Värnamo, Sverige (9 matcher / 4 mål / 1 assist)
Utanför truppen senast, då Värnamo besegrade Hammarby på bortaplan med 1-2. Enligt appen Forza Football berodde hans frånvaro på en förkylning.

Admir Bristric, 20, Olimpija Ljubljana, Slovenien (33 matcher / 2 mål / 1 assist) 
Inbytt i  63:e matchminuten, i det mållösa mötet med NS Mura.

Dino Hotic, 28, Lech Poznan, Polen (22 matcher, 1 mål / 3 assist) 
Fortsatt skadad efter att ha dragit på sig en muskelskada i mars månad. Hans lag åkte på en 2-1 förlust mot Ruch Chorzow i den senaste ligaomgången.

Esmir Bajraktarevic, 19, New England Revolution, USA (14 matcher / 1 mål / 3 assist)
Utbytt efter 75 minuter i 0-1 segern mot Chicago i MLS.

Ajdin Hasic, 22, FK Sarajevo (på lån från Besiktas), Bosnien och Hercegovina (30 matcher / 9 mål / 5 assist) 
Utlånad från Besiktas. Fick göra ett inhopp i matchminut 57. Sarajevo bortaslog Sloga Meridian med 0-1.

Anfallare: 

Edin Dzeko, 38, Fenerbahce, Turkiet (44 matcher / 24 mål / 9 assist)
Lirade 90 minuter i den mållösa matchen mot Konyaspor. Dzeko sumpade tre riktigt bra målchanser. Det återstår endast tre omgångar Süperlig och Fenerbahce befinner sig för tillfället på en andraplats, med sex poäng upp till rivalen Galatasaray. Istanbul-klubbarna ‘’Fener’’ och ‘’Gala’’ ställs mot varandra i den näst sista ligaomgången (37 av 38).

‘’Diamanten’’ är för tillfället den turkiska ligan näst bästa målskytt med sina 20 baljor. Först på den listan hittar vi Galatasarays Mauro Icardi. Den tidigare Inter och PSG-strikern har stänkt in 23 mål för säsongen.

Smail Prevljak, 28, Hertha Berlin, Tyskland  (25 matcher / 5 mål / 2 assist) 
Anfallaren har fått allt mindre speltid de senaste månaderna. Spelade senast i en match mot Nürnberg och fick hoppa in med nio minuter kvar av matchen. Utanför truppen i Herthas senaste match, som slutade med en förlust borta mot SV Elversberg (4-2).

Haris Tabakovic, 29,  Hertha Berlin, Tyskland (37 matcher / 26 mål / 5 assist)
Han lirade hela matchen mot SV Elversberg, som Hertha förlorade med 4-2 och anfallaren förblev mållös. Tabakovic har varit riktigt het den här säsongen och har spottat in mål. Anfallaren leder skytteligan i 2. Bundesliga med sina 21 fullträffar, två mål fler än tvåan Robert Glatzel, som har hittat rätt 19 gånger.

Milan Djuric, 33, Monza, Italien (35 matcher / 9 mål / 4 assist) 
Djuric stod för en fantastisk prestation i matchen mot Lazio i helgen. Anfallaren knallade in två mål, varav det andra kom i 92:a minuten, vilket innebar ett kryss för de båda lagens del. Matchen slutade 2-2 och bosniern spelade hela matchen.

Han utnämndes till omgångens bästa spelare med betyget 8,7, det högsta betyget bland spelarna, som kom med i omgångens elva i Serie A. Förutom Djuric, utgörs omgångens elva av följande spelare: Gianluca Scamacca, Teun Koopmeiners, Tijjani Noslin, Jens Cajuste, Ivan Ilic, Alessandro Florenzi, Danilo, Bremer, Yerry Mina och målvakten Mile Svilar. 

Said Hamulic, 23, Lokomotiv Moskva (på lån från Vitesse), Ryssland (1 match)
Skadad enligt sajten Transfermarkt. Oklart när han är tillbaka i spel. Lokomotiv Moskva slog Rostov med 1-0 i ligaspelet.
Aldin Turkes, 28, FC Winterthur, Schweiz (32 matcher / 9 mål / 1 assist)
Han fick 90 minuter på plan när Winterthur torskade mot Stevanovics Servette med 2-1.

Armin Hodzic, 29, FK Zalgiris Vilnius, Litauen (10 matcher / 4 mål)
Byttes in efter halvtidsvilan och fick således lira 45 minuter. Zalgiris tappade en 2-0 ledning och fick till slut nöja sig med 2-2, efter två sena mål av Banga. Det första reduceringsmålet kom i matchminut 80 och kvitteringsmålet i den 95:e matchminuten.

Nemanja Bilbija, 33,  Zrinjski Mostar, Bosnien och Hercegovina (45 matcher / 28 mål / 9 assist)
Bosniska ligans främsta målskytt någonsin (171 mål) nätade samt stod för en assist, i 3-0 segern mot Siroki Brijeg. 
Ställs imorgon (onsdag 8 maj) mot Borac Banja Luka i den bosniska cupfinalen, hemma i Mostar. Returmötet spelas den 15 maj i Banja Luka. Blir målmaskinen bosnisk cupmästare för andra säsongen i rad och bärgar sin sjunde titel totalt (5 ligatitlar, 1 cuptitel) med sitt Zrinjski? 

Bilbija leder Premijer Ligas skytteliga överlägset med sina 24 mål. Tvåan i skytteligan, Sloga Meridians Dejan Vidic, har hittat nätet 8 gånger färre än Bilbija. Tre omgångar återstår i Premijer Liga och allt pekar på att anfallaren tar hem skytteligan, för fjärde säsongen i rad. Zrinjski ligger på en andraplats i tabellen med fem pinnar bakom ledande Borac. 

Riad Bajic, 29, MKE Ankaragücü, Turkiet (24 matcher / 5 mål)
Bajic hoppade in efter 61 minuter på matchklockan i kryssmatchen mot Alanyaspor (1-1). Ikväll, onsdagen 7:e maj, avgörs den andra semifinalen i turkiska cupen. Ankaragücü ställs mot Besiktas på bortaplan och jagar sin sjätte cupfinal någonsin (två cuptitlar och tre finalförluster). Första cupsemin slutade mållöst.

Muharem Huskovic, 21, Austria Wien, Österrike (32 matcher / 6 mål / 1 assist)
‘’Muki’’ blev utbytt efter 82 minuter. Austria Wien gästade Austria Lustenau, hemmalaget segrade med 2-0.

Kenan Kodro, 30, Ferencvaros, Ungern (34 matcher / 13 mål / 1 assist)
Gjorde ett inhopp i 74:e minuten mot Debrecen, i Ferencvaros 5-1 seger. De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen den 15 maj och Paks står för motståndet. 

Ligatiteln är Kodros andra trofé under karriären. Med Athletic Bilbao blev han spansk super cup-mästare säsongen 2020/2021.
Han är med sina 13 mål på en tredjeplats i skytteligan (1 mål för Fehervar, 12 mål för Ferencvaros).

Elvir Koljic, 28, Universitatea Craiova, Rumänien (23 matcher / 4 mål / 1 assist) 
Satt på bänken hela matchen i Craiova-derbyt mot hemmalaget FC U Craiova. Det blev en derbyseger för Koljics Universitatea Craiova med en uddamålsvinst (1-2).
Ännu en spelare vars karriär har kantats av skador. Koljic, som växte upp i staden Kljuc (trots att han föddes i Spanien under kriget), var en riktigt vass målskytt innan skada efter skada drabbade honom.

Jasmin Mesanovic, 32, Kisvarda, Ungern (28 matcher / 6 mål / 4 assist)
Utbytt efter 59:e spelade minuter, i 4-1 förlusten borta mot Puskas Akademia.





 

Sadan Filipovic2024-05-07 12:05:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina