Lagbanner
Bosnierkollen V.19 - Bosnier slåss om ligatiteln i Österrike, Visca assisterar & skytteligavinnare i 2. Bundesliga
Assistkungen Visca har gjort fyra assist på två matcher!

Bosnierkollen V.19 - Bosnier slåss om ligatiteln i Österrike, Visca assisterar & skytteligavinnare i 2. Bundesliga

I denna veckas ''bosnierkoll'' kan ni läsa om: Dedic och Gazibegovic slåss om ligatiteln i Österrike, Visca är fortsatt assistkung i Turkiet, Vasilj klar för Bundesliga med sitt St. Pauli, Tabakovic skytteligavinnare i 2. Bundesliga, Susic ligamästare på Cypern och mycket, mycket mer...

Målvakter: 

Ibrahim Sehic, 35, Al Khaleej, Saudi-Arabien (26 matcher / 8 hållna nollor / 33 insläppta mål) 
Släppte in två mål i hemmaförlusten (1-2) mot Al-Wehda.

Nikola Vasilj, 28, FC St.Pauli, Tyskland (33 matcher / 10 hållna nollor / 35 insläppta mål) 
Målvakten och hans lag är klara för Bundesliga nästa säsong. Efter 13 säsonger i 2. Bundesliga är man tillbaka i tysk fotbolls finrum. 
St. Pauli toppar den tyska andraligan, man har ett poäng mer än tvåan Holstein Kiel, med en omgång kvar att spela. 
Vasilj lirade hela mötet senast, då hans lag slog Osnabrück med 3-1. Med 10 hållna nollor är bosniern på en andraplats, över målvakter med flest hållna nollor, tillsammans med två andra målvakter.
I den sista omgången gästar St. Pauli 16:e placerade Wehen Wiesbaden, medan Holstein Kiel gästar Hannover, i en direkt avgörande match om titeln i 2. Bundesliga.

Kenan Piric, 29, AEK Larnaca, Cypern (41 matcher / 19 hållna nollor / 38 insläppta mål)
Släppte in ett mål i 1-1 matchen mot Mateo Susics, APOEL Nicosia, i en avgörande match om ligatiteln, i den sista omgången för säsongen. I och med resultatet, blev APOEL krönta till cypriotiska mästare. Båda lagen slutade upp på samma antal poäng men APOEL vann ligan tack vare bättre målskillnad och AEK Larnaca slutade på en andraplats.

Hidajet Hankic, 29, Botev Plovdiv, Bulgarien (24 matcher / 12 hållna nollor / 19 insläppta mål) 
Utanför truppen senast. Hans lag torskade med 2-1, borta mot Arda Kardzhali. Bosnier är tillsammans med sitt lag, ett av två finallag i den bulgariska cupen. Imorgon, onsdag den 15 maj, ställs man mot Ludogorets Razgrad i finalen.


Asmir Begovic, 36, Queens Park Rangers, England (46 matcher / 13 hållna nollor / 60 insläppta mål)
Begovic har stått mellan stolparna i 45 av 46 omgångar i Championship den här säsongen. Målvaktsveteranens lag slutade på en 18:e plats i Championship.

Mittbackar: 

Anel Ahmedhodzic, 25, Sheffield United, England (31 matcher / 2 mål)
En omgång återstår att spela för Sheffields del, som befinner sig på jumboplatsen och är redan klara för Championship nästa säsong. Anel är avstängd och kommer inte att spela några fler matcher i Sheffield-tröjan den här säsongen. Byter mittbacken klubbadress i sommar eller följer han med laget ner till andradivisionen?

Adrian Leon Barisic, 22, FC Basel, Schweiz (24 matcher) 
Spelade hela matchen senast, i en mållös tillställning där Lausanne Sport stod för motståndet. Basel ställs idag, den 14 maj, på hemmaplan mot Lausanne, med tid för avspark 20.30.

Dennis Hadzikadunic, 25, Hamburg SV, Tyskland (utlånad från Rostov) (26 matcher, 1 mål)
Lirade från start men blev utbytt i halvtid. Hamburg torskade med 1-0, borta mot Paderborn. Med en omgång kvar att spela, är det nu klart att hans lag inte blir uppflyttade till Bundesliga nästa säsong, utan det blir spel i andradivisionen. 

Adnan Kovacevic, 30, Rakow Czestochowa, Polen (21 matcher) 
Bänkad i de senaste åtta omgångarna i ligaspelet. Han spelade senast borta mot Korona Kielce den 13 mars då han fick hoppa in med 19 minuter kvar av matchen. Korona Kielce är för övrigt ett av lagen som han lirat för tidigare i karriären (sommaren 2017 - sommaren 2020). Rakow slog Pogon Szczecin med 2-1 på hemmaplan.

Renato Gojkovic, 28, FC Orenburg, Ryssland (21 matcher) 
Utanför truppen i de två senaste omgångarna. Orenburg förlorade mot Lokomotiv Moskva med 0-2. Renato Gojkovics och Ivan Basics lag, Orenburg, kommer att bli nedflyttade till andradivisionen eller med lite tur, behöva kvala för att stanna i högstaligan. Två omgångar återstår av den ryska ligan.

Nermin Zolotic, 30, Casa Pia AC, Portugal (36 matcher, 1 mål) 
Lirade hela mötet hemma mot Moreirense senast. Gästerna vann med uddamålet (0-1). Man ställs mot Famalicão på bortaplan, i den sista ligaomgången, den 19 maj.

Nihad Mujakic, 25, MKE Ankaragücü, Turkiet (39 matcher / 1 mål / 1 assist)
Lirade hela cupsemin mot Besiktas, som slog ut Ankaragücü i returmötet med 1-0. Spelade även hela mötet med Hatayspor i ligan. Det blev en bortaförlust (2-1).

Tarik Muharemovic, 21, Juventus Next Gen , Italien (38 matcher / 1 mål)
Talangen har ännu inte fått chansen i ‘’Juves’’ A-lag. Istället spelar han för reservlaget som tävlar i Serie C (Grupp B). Lirade 90 minuter mot både Arezzo (seger med 2-0) och Pescara (1-3 på bortaplan). Muharemovics lag spelar playoff i Serie C och ställs mot Casertana ikväll, den 14 maj på bortaplan 

Stjepan Radeljic, 26, HNK Rijeka, Kroatien (32 matcher / 1 mål / 1 assist)
Utanför truppen senast när Rijeka torskade med 3-1 mot Varazdin på bortaplan. Rijeka kommer att ställas mot Dinamo Zagreb i cupfinalen i ett dubbelmöte. Dinamo har hemmaplan i den första av två finalmatcher den 15 maj. Returmötet spelas i Rijeka en vecka senare, den 22 maj. Med två omgångar kvar att spela i ligan, slutar Rijeka på en andraplats med sju poäng bakom mästarna Dinamo Zagreb.

Den 201 cm långe mittbacken omnämns som en potentiell framtida A-landslagsman. Enligt den kroatiska nyhetssajten 24Sata, kommer Radeljic bli kallad till nästa landslagssamling, av den nya förbundskaptenen Barbarez, till vänskapsmatcherna mot England och Italien. Mittbacken har 12 matcher på CV:t med Bosnien och Hercegovinas U21-landslag. Dags för A-lagsdebut nästa månad?...

Ermin Bicakcic, 34, Eintracht Braunschweig, Tyskland (22 matcher / 4 mål / 1 assist)
Lirade 90 minuter senast i en 1-0 seger mot Wehen Wiesbaden. 
Blev varnad i 77:e minuten. Eintracht Braunschweig säkrade en plats i 2. Bundesliga och behöver inte oroa sig för degradering inför nästa säsong, med en omgång kvar att spela.

Ytterbackar: 
Sead Kolasinac, 30, Atalanta, Italien (42 matcher / 1 mål / 1 assist)
Försvararen är skadad och det är osäkert ifall det blir något mer spel för hans del, under denna säsong åtminstone. 

Hans Atalanta är klart för final i Europa League, efter 3-0 mot Kolasinac tidigare klubbadress, Marseille (4-1 sammanlagt). Finalen spelas den 22 maj och den obesegrade segermaskinen, Bayer Leverkusen med Xabi Alonso vid rodret står för motståndet. 
Atalanta slog Roma senast med 2-1 i Serie A. Med två omgångar kvar att spela i ligan, hittar vi Bergamo-laget på en femteplats.

Amar Dedic, 21, Red Bull Salzburg, Österrike  (31 matcher / 5 mål / 5 assist)
Högerbacken är fortfarande skadad (problem med sin vad), oklart när han är tillbaka i spel. Hans RB Salzburg krossade TSV Hartberg med 1-5 på bortaplan.

Salzburg kan bli ligamästare på söndag, då man ställs mot LASK Linz, i sista omgången av österrikiska Bundesliga. Ledande Sturm Graz, med ännu en bosnisk högerback, Jusuf Gazibegovic (24), toppar tabellen med två poäng före Salzburg. Den nuvarande tabellettan Sturm Graz möter Austria Klagenfurt samma dag, i den sista omgången. Båda matcherna drar igång 17.00.
Dedic har hittills vunnit två titlar med sitt Salzburg. Förra säsongen blev han österrikisk mästare och säsongen 2020/2021 blev han cupmästare. Red Bull Salzburg har tagit hem ligan 10 år i rad.

Jusuf Gazibegovic, 23, Sturm Graz, Österrike (46 matcher / 2 mål / 7 assist)
Den 23-årige högerbacken blev nyligen österrikisk cup-mästare för andra säsongen i rad, med sitt Sturm Graz, efter finalseger mot Rapid Wien med 2-1. 

Sturm Graz kan bli ligamästare på söndag, då man ställs mot Austria Klagenfurt i sista omgången av österrikiska Bundesliga. Ledande Sturm Graz, toppar tabellen med två poäng före Amar Dedics Salzburg, som ställs mot LASK Linz samma dag. Gazibegovic kan alltså ta hem dubbeln med sitt Sturm Graz. Båda matcherna drar igång 17.00.
Högerbacken har blivit österrikisk cupmästare de två senaste säsongerna. 

Darko Todorovic, 27, Akhmat Grozny, Ryssland (34 matcher / 1 mål / 2 assist)
Blev inbytt i matchminut 74 i en 0-2 seger, borta mot KS Samara.

Eldar Civic, 27, Ferencvaros, Ungern (31 matcher / 1 mål / 3 assist) 
Vänsterbacken blev inbytt efter 63 minuter. Det blev en 2-0 borta mot Diósgyor men Ferencvaros är redan ungerska ligamästare. Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen imorgon, den 15 maj och Paks står för motståndet. 

Adis Jasic, 21, AC Wolfsberger, Österrike (32 matcher / 2 mål / 3 assist) 
Utbytt efter 63 minuter i 0-4 segern mot Huskovics Austria Wien.

Emir Karic, 26, SV Darmstadt 98, Tyskland (27 matcher)
Utbytt efter 81 minuter spelade när man blev krossade av Hoffenheim med hela 6-0. Darmstadt slutar sist i högstadivisionen och får lira i 2. Bundesliga nästa säsong.

Mateo Susic, 33, APOEL Nicosia, Cypern (38 matcher / 2 assist)
Lirade hela 1-1 matchen mot Kenan Pirics AEK Larnaca i en direkt avgörande match om ligatiteln, i den sista omgången för säsongen. I och med resultatet, blev APOEL krönta till cypriotiska mästare. Båda lagen slutade upp på samma antal poäng men APOEL vann ligan tack vare bättre målskillnad och AEK Larnaca slutade på en andraplats.

Titeln är den 14:e i högerbackens karriär och den första på Cypern. Han blev moldavisk mästare fyra gånger med Sheriff Tiraspol och vann tre cuper samt en supercup med samma klubb. Med rumänska Cluj vann han ligan tre gånger och vann en supercup. Hans första titel någonsin var med Zrinjski från Mostar när han blev bosnisk mästare säsongen 2008/2009. 

Mittfältare: 

Rade Krunic, 30, Fenerbahce (utlånad från Milan), Turkiet (18 matcher / 1 assist)
Bänkad i de två senaste omgångarna i ligan. Fenerbahce har haft en mycket turbulent säsong. Trots väldigt bra spel, räcker troligtvis inte deras 93 poäng till att vinna ligan. Med två omgångar kvar att spela i turkiska Süperlig, hittar vi Galatasaray i ledning. Istanbul-lagen ‘’Gala’’ och ‘’Fener’’, ställs mot varandra i nästa omgång. 

Målskillnaden kan bli en avgörande faktor i ligaspelet.
Vinner Krunic och hans lag de nästkommande två matcherna, medan Galatasaray torskar båda sina matcher, kan Krunic och Dzeko titulera sig som turkisk mästare. 

Benjamin Tahirovic, 21, AFC Ajax, Nederländerna (36 matcher / 2 mål /  5 assist) 
Inbytt efter 71 minuter, i ett bosnier-derby, mot Adi Nalics Almere City. Ajax vann med 3-0.

Amir Hadziahmetovic, 26, Besiktas, Turkiet (30 matcher / 6 assist) 
Mittfältaren är långtidsskadad då han råkade ut för en korsbandsskada i januari. Förväntas att återvända till fotbollen tidigast i augusti. Det blev ett kryss i ligan, borta mot Alanyaspor (1-1).

Besiktas är klara för cupfinal efter 1-0 i dubbelmötet mot Mujakics och Bajics Ankaragücü.
I den turkiska cupfinalen ställs man mot Edin Viscas Trabzonspor och det mötet spelas den 23 maj, med avspark 19.45.

Miralem Pjanic, 34, FC Sharjah, Förenade Arabemiraten (30 matcher / 10 assist) 
‘’Mire’’ meddelade nyligen att han slutar i landslaget. 34-åringen assisterade till Sharjahs tredje mål, i en bortamatch mot Baniyas som bosnierns lag vann med 2-3, efter en fint slagen hörna. Utbytt i matchminut 87. 

Spelar idag, den 14 maj, på hemmaplan mot Hatta Club.

Amar Rahmanovic, 29, Krylia Sovetov, Ryssland (27 matcher / 7 mål / 4 assist) 
Utbytt efter 84 minuter på plan. Det blev en 0-2 förlust hemma mot Todorovics Akhmat Grozny.

Armin Gigovic, 22, FC Midtjylland, Danmark (34 matcher / 1 mål / 3 assist)
Fick hoppa in i minut 59, i en 2-1 seger mot Århus.
Armins lag är fortfarande med i titelracet och tillhör de sex bästa lagen, som nu slåss om ligatiteln i en ‘’mästerskapsserie’’. Efter sju av tio omgångar, återfinns Midtjylland på en andraplats, med 58 ihopskrapade poäng, samma antal poäng som FC Köpenhamn, som leder tack vare bättre målskillnad. 
De båda lagen ställs mot varandra på torsdag, den 16 maj.

Gojko Cimirot, 31, Al-Fayha, Saudi-Arabien (30 matcher / 4 assist) 
Utanför truppen i Al-Fayhas två senaste ligamatcher, på grund av skada.

Dal Varesanovic, 22, Caykur Rizespor, Turkiet (34 matcher / 11 mål / 3 assist)
22-åringen är skadad med ljumskproblem och missade därmed den senaste ligamatchen. Caykur Rizespor torskade med 2-1, borta mot Pendikspor.

Kenan Busuladzic, 17, Malmö FF, Sverige (1 match)
Talangen fanns inte med i truppen senast, när MFF slog IFK Göteborg med 0-3. Det har inte blivit något spel med A-laget, sedan debuten mot Värnamo. 

Svensk-bosniern är uttagen till Sveriges P17-landslag som ska spela P17-EM på Cypern. Sverige kommer till EM på medelhavsön med ett otroligt talangfullt lag, där man ställs mot Italien, Polen och Slovakien i gruppspelet. Den 21 maj börjar EM-äventyret för Sverige mot Slovakien innan gruppspelet avslutas 27 maj.
Imorgon, den 15 maj, lirar MFF P19 final mot Brommapojkarnas P19 i ligacupen. Redaktionen vill passa på att önska Kenan ett stort lycka till!

Talangen har ställt upp på en intervju och jag vill i förväg tacka MFF:s presschef Frida Ardemark för denna möjlighet!

Haris Hajradinovic, 30, Kasimpasa SK, Turkiet (39 matcher / 4 mål / 17 assist) 
Lirade hela matchen när Kasimpasa besegrade Milosevics och Sarics Antalyaspor med 3-1. Gjorde Kasimpasas tredje mål i minut 82.

Ivan Basic, 22, FC Orenburg, Ryssland (35 matcher / 1 mål / 1 assist) 
Utbytt efter 67 minuter, i 0-2 förlusten mot Lokomotiv Moskva.

Vladan Danilovic, 24, CD Nacional, Portugal (34 matcher / 6 mål / 3 assist)
Fick 90 minuter på plan och bidrog med en avgörande assist i 95:e och fastställde slutresultatet, när Nacional bortaslog Tondela med 2-3. Danilovic fick syna det gula kortet i minut 79.
Med en omgång kvar att spela, befinner sig Nacional på en andraplats. I ledning hittar vi Santa Clara med två pinnar mer än Nacional. 

Amer Gojak, 27, Ferencvaros, Ungern (10 matcher/ 1 assist) 
Gojak har tyvärr befunnit sig i frysboxen under hela säsongen. Han fick speltid senast i december förra året. 
Ferencvaros förlorade med 2-0 senast, mot Diósgyor i ligan.

De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen imorgon, den 15 maj och Paks står för motståndet. 
Ligatiteln blev Gojaks andra ligatitel i rad med Ferencvaros.

Muhamed Besic, 31, Ferencvaros, Ungern (13 matcher / 1 mål / 2 assist) 
Tyvärr får ‘’Mo’’ inte mycket speltid heller och lirade sin senaste match den 10 februari (i ligan) mot Debrecen. 
Ferencvaros förlorade med 2-0 senast, mot Diósgyor i ligan.

De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen, imorgon den 15 maj och Paks står för motståndet. 
Vår bosniske ‘’pitbull’’ blev nyligen ungersk ligamästare för tredje säsongen i rad med Ferencvaros.


Deni Milosevic, 29, Antalyaspor, Turkiet (15 matcher)
Hoppade in i matchminut 73 och ersatte landsmannen Dario Saric. Det blev en 3-1 förlust, borta mot Hajradinovics Kasimpasa.

Stjepan Loncar, 27, Ferencvaros, Ungern (25 matcher / 6 mål / 6 assist)
Lirade hela matchen senast, när
Ferencvaros förlorade med 2-0 mot Diósgyor i ligan.

De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen, idag den 15 maj och Paks står för motståndet. Den nyligen bärgade ligatiteln blev Loncars andra i Ferencvaros-tröjan (2021/22 & 2023/24).

Denis Huseinbasic, 22, FC Köln, Tyskland (28 matcher / 4 assist)
Fick 90 minuter på plan, i 3-2 segern mot Union Berlin. 22-åringen blev även varnad i matchminut 74. Med en omgång Bundesliga, är det sedan tidigare klart att Köln åker ner en division, till 2. Bundesliga.

Yttrar: 
Miroslav Stevanovic, 33, FC Servette, Schweiz (43 matcher / 5 mål / 7 assist) 
Lirade hela matchen när man kryssade mot St. Gallen (1-1).

Edin Visca, 34, Trabzonspor, Turkiet (41 matcher / 6 mål / 17 assist) 
Utbytt efter 82 minuter och bidrog med en assist, i cupsemifinalen mot Karagümrük. Returmötet slutade med 0-4 till Trabzonspor och man blev klara för final i den turkiska cupen, efter sammanlagt 7-2. I finalen väntar Hadziahmetovics Besiktas och den matchen spelas den 23 maj.
Visca storspelade även i den inhemska ligan. Assistkungen och Süperligs främste assistent någonsin, assisterade till alla tre målen i hemmasegern mot Istanbulspor. Han blev utbytt efter 63 minuter.

Ermedin Demirovic, 26, FC Augsburg, Tyskland (33 matcher / 15 mål / 9 assist) 
Demirovic har varit Augsburgs lagkapten under hela säsongen. 26-åringen lirade hela matchen, när hans Augsburg förlorade hemma mot Stuttgart senast (0-1). Bosniern blev varnad i den 63:e minuten.

Luka Menalo, 27, NK Celje (på lån från Dinamo Zagreb), Slovenien (12 matcher / 1 mål / 1 assist)
Utlånad till slovenska NK Celje från kroatiska Dinamo Zagreb. Fick göra ett inhopp med endast fem minuter av matchen. Menalos lag besegrade Koper med 2-1, i en helt obetydlig match, då Celje redan säkrat titeln som slovenska mästare. Titeln är klubbens andra ligatitel någonsin.

Adi Nalic, 26, Almere City, Nederländerna (7 matcher / 1 mål)
Bänkad i 3-0 förlusten mot Tahirovics Ajax. 

Ajdin Zeljkovic, 26, IFK Värnamo, Sverige (10 matcher / 4 mål / 1 assist)
Inbytt efter 63 minuter, när Värnamo kryssade hemma mot Brommapojkarna (1-1).

Admir Bristric, 20, Olimpija Ljubljana, Slovenien (34 matcher / 2 mål / 1 assist) 
Inbytt i  69:e matchminuten. Blev varnad i matchminut 92. Olimpija torskade borta mot Maribor med 2-1.

Dino Hotic, 28, Lech Poznan, Polen (22 matcher, 1 mål / 3 assist) 
Fortsatt skadad efter att ha dragit på sig en muskelskada i mars månad. Hans lag åkte på en 1-2 förlust, hemma mot Legia Warszawa i den senaste ligaomgången.

Esmir Bajraktarevic, 19, New England Revolution, USA (15 matcher / 1 mål / 3 assist)
Utbytt efter 64 minuter i bortaförlusten mot New York Red Bulls (4-2).

Ajdin Hasic, 22, FK Sarajevo (på lån från Besiktas), Bosnien och Hercegovina (31 matcher / 9 mål / 6 assist) 
Utlånad från Besiktas. Assisterade till Sarajevo kvitteringsmål hemma mot Zvijezda. Blev utbytt efter 84 minuter på plan och Sarajevo vann med 2-1.

Anfallare: 

Edin Dzeko, 38, Fenerbahce, Turkiet (44 matcher / 24 mål / 9 assist)
Bänkad i Fenerbahces 3-0 seger hemma mot Kayserispor.
Fenerbahce har haft en mycket turbulent säsong. Trots väldigt bra spel, räcker troligtvis inte deras 93 poäng till att vinna ligan. Med två omgångar kvar att spela i turkiska Süperlig, hittar vi Galatasaray i ledning. Istanbul-lagen ‘’Gala’’ och ‘’Fener’’, ställs mot varandra i nästa omgång. 

Målskillnaden kan bli en avgörande faktor i ligaspelet.
Vinner Dzeko och hans lag de nästkommande två matcherna, medan Galatasaray torskar båda sina matcher, kan Dzeko och Krunic titulera sig som turkiska mästare. 

Edin Dzeko har hittills gjort 24 mål och bidragit med nio assist på 44 matcher spelade, i alla framträdanden för ‘’Fener’’. Bosniern hittar vi på en andraplats i skytteligan, med tre mål färre gjorda än Mauro Icardi i Galatasaray.

Smail Prevljak, 28, Hertha Berlin, Tyskland  (25 matcher / 5 mål / 2 assist) 
Anfallaren har fått allt mindre speltid under de senaste månaderna. Han spelade senast i en match mot Nürnberg och fick hoppa in med nio minuter kvar av matchen. Utanför truppen i Herthas senaste match, då man besegrade Kaiserslautern med 3-1.

Haris Tabakovic, 29,  Hertha Berlin, Tyskland (38 matcher / 27 mål / 5 assist)
Han lirade hela matchen mot Kaiserslautern och gjorde lagets första mål. Hertha vann med 3-1. 
Tabakovic har varit riktigt het den här säsongen och har spottat in mål. Anfallaren leder skytteligan i 2. Bundesliga med sina 22 fullträffar, tre mål fler än tvåan Robert Glatzel, som har hittat rätt 19 gånger. Bosniern vinner troligtvis skytteligan i 2. Bundesliga, då endast en omgång återstår att spela.
Det blir svårt för Hertha att behålla målmaskinen. Vi får bara vänta och se vilken klubb som blir Tabakovics nästa destination.

Milan Djuric, 33, Monza, Italien (36 matcher / 9 mål / 4 assist) 
Han blev målskytt för andra matchen i rad, denna gången borta mot Fiorentina. Monza förlorade med 2-1 och den 199 cm långe anfallaren spelade hela matchen.

Djuric stod för en fantastisk prestation senast mot Lazio. Anfallaren knallade in två mål, varav det andra kom i 92:a minuten, vilket innebar ett kryss för de båda lagens del. Matchen slutade 2-2 och bosniern spelade hela matchen. 

Said Hamulic, 23, Lokomotiv Moskva (på lån från Vitesse), Ryssland (1 match)
Skadad enligt sajten Transfermarkt. Oklart när han är tillbaka i spel. Lokomotiv Moskva slog Gojkovics och Basics Orenburg med 0-2 på bortaplan.

Aldin Turkes, 28, FC Winterthur, Schweiz (33 matcher / 9 mål / 1 assist)
Inbytt i matchminut i mötet med FC Zürich. Hans Winterthur torskade på hemmaplan med 1-3.

Armin Hodzic, 29, FK Zalgiris Vilnius, Litauen (11 matcher / 4 mål)
Anfallaren blev målskytt i den litauiska cupen, när Zalgiris slog Panevezys i den andra omgången och tog sig vidare till 16-delsfinal, där FK Transinvest väntar. Hodzic gjorde matchens första mål för sitt lag i den 39:e matchminuten. Hans Zalgiris vann med 2-1.
I den inhemska ligan blev det endast ett inhopp mot FC Hegelmann. Bosniern ersatte Liviu Antal, i matchminut 81 och den matchen slutade mållöst.

Nemanja Bilbija, 33,  Zrinjski Mostar, Bosnien och Hercegovina (47 matcher / 29 mål / 10 assist)
Bosniska ligans främsta målskytt någonsin med sina 171 mål i ligan, nätade och assisterade i mötet med Siroki Brijeg. Hercegovina-derbyt slutade med en komfortabel 3-0 seger för Zrinjski. 

Bilbija var inte med i truppen i senaste ligamötet, när Zrinjski krossade GOSK Gabela med 1-4 på bortaplan.
I cupfinalen mot Borac Banja Luka förblev han mållös, blev varnad och blev utbytt efter 70 minuter spelade. Han klev av skadad och klubben meddelade att han måste opereras samt att han blir borta i flera månader, då han måste rehabiliteras. 
Zrinjski vann den första av två matcher i finalen med 1-0. Returen i Banja Luka spelas den 15 maj.

Bilbija leder Premijer Ligas skytteliga överlägset med sina 24 mål. Tvåan i skytteligan, Sloga Meridians Dejan Vidic, har hittat nätet 8 gånger färre än Bilbija. Två omgångar återstår i Premijer Liga och allt pekar på att anfallaren tar hem skytteligan, för fjärde säsongen i rad. Zrinjski ligger på en andraplats i tabellen med fem pinnar bakom ledande Borac. 

Riad Bajic, 29, MKE Ankaragücü, Turkiet (26 matcher / 5 mål)
Spelade från start cupsemin mot Besiktas, som slog ut Ankaragücü i returmötet med 1-0. Blev varnad i matchminut 24 och utbytt i halvtid. Gjorde ett inhopp i ligan med tio minuter kvar av matchen. Det blev torsk med 2-1 för Ankaragücü borta mot Hatayspor.

Muharem Huskovic, 21, Austria Wien, Österrike (32 matcher / 6 mål / 1 assist)
‘’Muki’’ fick göra ett inhopp i den 62:a matchminuter, när hans Austria Wien blev krossade på sin egna hemmaplan. Motståndarna var Adis Jasics Wolfsberger AC som vann med 0-4.

Kenan Kodro, 30, Ferencvaros, Ungern (35 matcher / 13 mål / 1 assist)
Lirade hela mötet senast i den inhemska ligan och blev mållös, när
Ferencvaros förlorade med 2-0 mot Diósgyor.

De nyblivna ungerska mästarna, kan komma att vinna dubbeln, då Ferencvaros spelar final i den ungerska cupen, idag den 15 maj och Paks står för motståndet. 
Ligatiteln är Kodros andra trofé under karriären. Med Athletic Bilbao blev han spansk super cup-mästare säsongen 2020/2021.
Han är med sina 13 mål på en tredjeplats i skytteligan (1 mål för Fehervar, 12 mål för Ferencvaros).

Elvir Koljic, 28, Universitatea Craiova, Rumänien (23 matcher / 4 mål / 1 assist) 
Fick göra ett inhopp med endast en minut kvar på matchklockan. Universitatea Craiova kryssade borta (3-3) mot FCV Farul.

Jasmin Mesanovic, 32, Kisvarda, Ungern (30 matcher / 7 mål / 4 assist)
Mesanovic blev målskytt och bar kaptensbindeln i 4-3 segern mot Mezokövesd. Han blev utbytt efter 70 minuter spelade.







 

Sadan Filipovic2024-05-14 13:40:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina