Lagbanner
Edin Dzeko lämnar Fenerbahce - blir lagkamrat med Neymar?
Foto: Fenerbahce

Edin Dzeko lämnar Fenerbahce - blir lagkamrat med Neymar?

Turkisk media skriver att anfallaren lämnar Fenerbahce efter säsongen.

Fortsätter karriären i Al-Hilal?

Dzeko och Al Hilal har nått en överenskommelse enligt sajten Fotomac.

Det verkar som att Fenerbahces och landslagkaptenen, Edin Džeko (38), fortsätter sin karriär i Saudiarabien nästa säsong.
Sajten Fotomac skriver att ‘’Diamanten’’  lämnar Fenerbahce, ett år innan kontraktet löper ut och saudiska Al-Hilal nämns som nästa destination.

Bosniern, ‘’Fener’’ och Al-Hilal ska ha nått en överenskommelse angående övergången, övergångssumman och lönen. Det betyder att Dzeko sannolikt skulle tjäna enorma summor i slutskedet av sin karriär med tanke på att Al-Hilal är en av de rikaste klubbarna i världen.
Fotomac tillade även att kontraktet kommer att skrivas på i början av sommarens transferfönster.

Kan bli lagkamrat med Neymar

Al-Hilal leds i nuläget av den portugisiske tränaren Jorge Jesus. De ligger just nu först i tabellen och har flertalet stjärnor i laget, med namn som bland andra Neymar, Mitrovic, Milinkovic-Savic, Koulibaly…

Fenerbahce har haft en mycket turbulent säsong. Trots väldigt bra spel, räcker troligtvis inte deras 93 poäng till att vinna ligan. Med två omgångar kvar att spela i turkiska Süperlig, hittar vi Galatasaray i ledning. Istanbul-lagen ‘’Gala’’ och ‘’Fener’’, ställs mot varandra i nästa omgång. 
Målskillnaden kan bli en avgörande faktor i ligaspelet.
Vinner Dzeko och hans lag de nästkommande två matcherna, medan Galatasaray torskar båda sina matcher, kan Dzeko och Krunic titulera sig som turkiska mästare. 

Edin Dzeko har hittills gjort 24 mål och bidragit med nio assist på 44 matcher spelade, i alla framträdanden för ‘’Fener’’. Bosniern hittar vi på en andraplats i skytteligan, med tre mål färre gjorda än Mauro Icardi i Galatasaray.

Ingen kallelse till landslaget

Bosnien och Hercegovina nya förbundskapten, Sergej Barbarez (51), kommer att offentliggöra truppen på torsdag, till vänskapmatcherna mot England och Italien. Edin Dzeko får ingen kallelse, som i en överenskommelse med Barbarez, fått ledigt och kommer vila efter en lång säsong, skriver den bosniska sajten Klix.ba.

Bosnien och Hercegovinas kapten och främste målskytt någonsin, kommer inte att säga farväl till landslagströjan och kommer att vara tillgänglig inför Nations League-matcherna som senare i höst.
De kommande vänskapsmatcherna mot England och Italien, kommer att spelas på bortaplan 3 juni respektive 9 juni, på St. James Park i Newcastle samt Stadio Carlo Castellani i Empoli. 

Sadan Filipovic2024-05-14 22:20:00

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina